Malumunuz Sayın Valimiz Selami Altınok bir buçuk yılını doldurmadan ilimizden bir anda uçup gitmişti. Gidişine en çok üzülenlerden birisiyim, bunu şahsım adına değil ilimiz adına çok üzülmüştüm. Bunu gidişinde “ Tadına Doyamadan Gitti” başlığı ile yazdığım bir yazı ile üzüntülerimi belirtmiştim. Sayın Valimiz gitmişti ama evi çocukları hala ilimizde idi. Cuma günü ilimize gelerek son kez Aksaraylılara veda edecek. Buradan zannedersem evini beraberinde taşıyarak gidecek.
Çok kısa zamanda taraflı tarafsız herkesin gönlünü fetheden Sayın Altınok için inşallah uzun ömürlü olur diye dua etmiştim. Yoksa çabuk gitsin diye mi dua etseymişim diye düşündüm. İşin şakası bir tarafa Aksaray ilk defa halkı ile kucaklaşan bir idareci bulmuştu.
Kısa sürede Aksaray’ın bütün sorunlarına hakim olup, gezmediği yöre nerede ise kalmamıştı. Kendisi cesur ve yürekli elini taşın altına koyan bir yapıya sahipti. Bürokratik işlemleri hiç sevmeyen işlerin zamanında bitirilmesinden yana olan bir kişilik.
İlk defa Aksaray tanıtım günlerini ilimizde gerçekleştirerek ikincisinin hazırlığını İstanbul’da yapmaya çalışırken belki de bizim daha çok işimize yarayıp kendisinden istifade edeceğimiz bir yere gitti. Kendisinden İstanbul’da da daha çok istifade edeceğimizi ümit ediyorum.
Gidişi bile Aksaray tanıtımı için çok büyük katkı sağladığını söyleyebilirim. İlk defa Aksaray’ın ismi Sayın Altınok’un gidişi ile ulusal basına yansıdı. Bir hafta boyunca ulusal medyada Aksaray yer aldı. 68 plaka ile gidişi bile gündeme gelerek tanıtıma katkı sağladı.
Gittiği günden bugüne yoğun bir işin içinde kendisini bulduğunu takip ediyoruz. İstanbul gibi bir metropol şehirde görev yapması ve hatta kendi branşı olmayan Emniyet gibi bir görevin başına gelmesi belki de beklemediği bir görevdi. Ama onu da ne kadar başarılı bir şekilde yürütüp üstesinden geldiğini hep birlikte gördük.
Belki de ülkemizde yaşanması muhtemel bir kaos ve darbenin önünü keserek adını tarihe altın harflerle yazdırdı. İkinci operasyonun önünü keserek ülkenin şeklinin değişebilecek bir kumpasa engel olmuştur.
Çok Aksaraylıdan dinledim acaba tekrar gelir mi dediklerini. Ama artık onun Aksaray’a değil daha çok iyi yerlere geleceğini bilmeyen yoktur. Önü açılmış ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu aldığı bu görevde öğrenmiş bulunmaktayız. 
Kendisine inşallah ilimizde uzun kalır buradan daha yüksek yerlere gidersin dediğimi hiç unutmadım. Sayın Valimiz gittiği günden bu yana hiçbir Aksaraylının onun gidişine sevindiğini görmedim. Herkes keşke kalsa idi diyor, bir yandan İstanbul’da görev alışına seviniyordu.
İlimiz için en büyük gayreti olarak Biricca fabrikası için gösterdiği gayret ve bu fabrikanın ilimiz kurulmasında gösterdiği gayret çok önemli. Bu fabrika ile ilgili bir yazıyı kaleme aldığımı duyunca bana telefon açarak; “Erdoğan Bey aman yazma duyulmasın engel olunabilir, ben açıklama yapana kadar buzdolabında dursun” diyerek gösterdiği hassasiyet Aksaray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
Sayın Valimizin ilk valilik deneyimi olan ilimiz onun içinde ilk göz ağrısı olacağını ve Aksaray’ı unutmayacağını biliyorum. İlk göz ağrısı hiçbir zaman unutulmaz oda unutmayacaktır.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Sayın vekillerimizden Ali Rıza Bey ve İlknur Hanımla konuşuyorum Sayın Valimizin gidişinin Aksaray için bir kayıp olduğunu söylediler. 
Sayın Valim gidişinde bana dua edin demiştiniz, dualarımız her zaman seninle. Allah yolunu açık etsin, ama Aksaray’ı hiçbir zaman unutmamak kaydıyla. Çünkü Aksaray seni çok sevmişti.
NOT: “Arkanı Sağlama Alınca Bağırırsın” yazımdaki fıkra Sayın eski Milletvekilimiz İsmet Gür’e ait olmakla beraber, yazımın içeriği bana aittir. Burada sadece fıkranın sahibine saygı olarak ismi geçmiştir. Yazının bütünü ile ilgisi bulunmamaktadır, yazının fikirleri bana aittir.


23.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Güle güle Sayın Valim

Güle güle Sayın Valim