İki yıl önce ilimize Emniyet müdür olarak atanan Sayın Ali Karabağ’ın tayini çıkarak Van büyük şehir iline terfi etmiştir. Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu da Aksaray´a atandı! Murat Bey aslında Aksaray’a yabancı değil. Asayiş şube müdürlüğünde genç delikanlı iken komiser olarak görev yapmıştır. Yani Aksaray’ı bilen bir isimdir. Yine ilimiz Yeşilova kasabasından hemşehrimiz. Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper Trabzon'a, atanmıştır.

Emniyet müdürümüz Sayın Ali karabağ, ilimize geldiği günden bu güne kadar asayişle ilgili ilimizde güzel hizmetler yapmıştır. Halk ile yakından haşır neşir olan sayılı Emniyet müdürlerimizden birisidir.

Ali Bey sakin, öfkeden uzak, vatandaşla iç içe olan ve güler yüzlü bir müdür olarak ilimizde anılacaktır. Sadece kendi işi ile meşgul olan, ilimizde halk için yapılan her etkinlik ve toplantıya iştirak ederek vatandaşlarla iç içe olan bir bürokrattı.

Benim bu güne kadar Sayın Müdür Beye şahsi olarak hiç bir talepte bulunmadığım gibi herhangi bir konuda bir talep iletmemişimdir. Ben kendisi ile çok yakın dostluğu olan ve zaman zaman sohbetlerimiz olmuştur. Bende bıraktığı intiba ise cana yakın, samimi, sempatik ve başarıdır.

İlimizdeki görevi süresinde emniyet mensupları ile iyi diyalog kurarak onları başarılı bir şekilde yöneten bir idareci idi. Bundan dolayıda Emniyet teşkilatı kendisini sevdiğini biliyorum.

Ali Bey birde çok korkusuz ve ilimizde tebdili kıyafetli bir şekilde gece gündüz sokaklarda rahat gezen bir isimdi. Ben kendisini çoğu zaman gece geç saatlerde yalnız başına ilimizin çeşitli yerlerinde dolaşırken bizzat görmüşümdür.

Bu sadece ilimizin sakin bir şehir olmasından kaynaklanan bir olay değildir. Bu cesaretin bir simgesidir. Umarım Ali Bey Van ilinde de başarılı hizmetlere imza atar. Tabi bir Emniyet müdürünü sevende olur sevmeyende olur. Bu görevi yapan yetkililer için bunlar gayet normaldir.

Terfi edişine sevinirken, ilimizde çok kısa süre kaldığını düşünüyorum. Bir süre daha kalsa da ilimiz için güzel hizmetlere devam etse idi. Terfisine sevinirken, ilimizden kısa sürede gidişine de üzüldüğümü söyleyebilirim.

Ali Karabağ müdürüme yeni görevinde başarılar dilerken, ilimiz için yaptığı güzel hizmetler içinde ayrıca teşekkür ederim. Yolun açık olun Sayın müdürüm.

Ayrıca ilimize yeni atanan ve ilimize yabancı olmayan Çorum Emniyet müdürü Sayın Murat Kolcu Beye de şimdiden hoş geldin diyor hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum.

Hemşehrimiz olan Batman ili Emniyet Müdürü yakından tanıdığım emekli Polis memuru Servet Alper ağabeyin oğlu Metin Alper’de Trabzon Emniyet müdürlüğüne atanmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.


Tarih: 20.09.2019 22:44

Erdogan Kaya

Güle güle Sayın Karabağ