Valiler kararnamesi ile beraber merkeze alınmayan valilerimizden ilimiz valisi Sayın Aykut Pekmez Adıyaman valiliğine atanmıştır. Demek ki, başarılı olmalı ki merkeze alınmayan valiler içerisine girmiştir. Valiler kararnamesi ile bir çok valinin merkeze alındığı görülmektedir. Sayın valimiz Aykut Pekmez mütevazi bir vali potresi çizmiştir. Aynı şekilde ikili ilişkilerini de dengeli bir şekilde götürmüştür. Kurum ve kuruluşlarla ilişkilerinde de yine şekilde idari işlerde de aynı üslubu devam ettirmiştir.

       Ben çok fazla yakın ikili ilişkilerim olmasa da Sayın valimizi uzaktan takip etmeye çalıştım. Ancak sayın valimizin eşleri Yeşim Pekmez hanımefendi bana göre bu güne kadar gelmiş geçmiş valilerimizin eşleri içerisinde en aktif bir hanımefendi idi.

        Yeşim hanım Aksaray da dur durak bilmeden fakir fukara, garip gurabanın bir dostu olmuştur. Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığı müdürü İsrafil Aktürk ile her gün bir garibanın kapısını çaldığını yakından takip etme imkanı bulduk.

       Bundan dolayı Sayın valimize en güzel destek ve yardımda bulunduğunu söyleyebiliriz. Yeşim hanımefendi öyle zannediyorum ki, ilimizde gariban anası mı dersiniz veya bacısı mı dersiniz öyle anılacağını düşünüyorum.

        Sayın Valimiz Aykut Pekmez Bey çok konuşan bir yapıya sahip değildi. Geçen sene ve bu yaz ilimiz kırsalında yaptığı yol genişletmeleri ve yeni yollarla ilgili çalışmaları takdire şayandır. Gerçekten bu çalışmaları göze batmıştır.

       15 Temmuz gibi bir dönemde vali oluşu ve darbeye karşı duruşu da gerçekten fevkalade güzeldi. Nerede ise her gün meydanda durarak vatandaşımızın yanında olmuştur. Fetö ile mücadelede ki duruşu da takdir edilecek bir durumdur.

       Yaşamı ise mütevazi olur olmaz yerde görünmez, belli başlı ekabir kesimle özel dostluklar kurmayan bir yapısını çok seviyordum. Geçmişte gördüğümüz bazı yanlış ve eksiklikleri yaşamamış ve buna fırsat vermemiştir.

       Manevi duygu ve düşüncesi ise ilimizin yaşamına uygun, insanların içinde olmuştur. Bazılarına göre İnternet üzerinden bilgileri paylaşması eleştirilse de bana göre bunu yapmak ve paylaşmak da vatandaşlarla bilgi paylaşmak olarak gördüğüm için hiç yadırgamadım.

       Sayın Pekmez çok aktif olmasa da bana göre başarılı bir valimizdi. Umarım burada elde ettiği tecrübeleri Adıyaman da kullanır ve geliştirerek daha faydalı ve yararlı olur diye düşünüyorum. Ben kendisini ilerde daha büyük şehirlerde bali olarak görmeyi arzu ediyorum.

         Aksaray farklı bir yer, burada vali olarak başlayanlar nerede ise her valimiz her geçen gün yükselmiştir. Sayın Pekmezinde yükselmesi temennisiyle.

       Sayın valimiz Aykut Pekmez Beye Aksaray´a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev yeri olan Adıyaman ilinde de başarılarını diliyorum. Kendisine güle güle Sayın valim diyorum.

 


29.10.2018 09:55:41

Erdogan Kaya

Güle Güle Sayın Pekmez

Güle Güle Sayın Pekmez