Geçtiğimiz hafta içi Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ile yaptığım söyleşiyi 3 gün sizlerle paylaştım. Bu söyleşim gazetemin dışında 15 internet sitesinde yayınlandı. Tahminime göre bu yazı 50 bin okuyucu ile buluştu. Söyleşime olumlu yazanlar oldu, olumsuz yazanlar oldu. Elbette herkes görüş ve düşüncesini yazacak. 50 bin kişinin tamamı yazıma elbette alkış tutacak değil, elbette tenkit edende olacak. Ben herkesin düşüncesine saygı duyuyorum, ama yazılarım üzerinden insanların kişilik haklarına hakaret etmeden saygılı olmak kaydıyla. Benim yazılarım üzerinden kişilere saygısızlık yapana izin vermem.

      Bu söyleşimin birisine bir hemşerimiz Uluırmak kanalı boyunda oturduğunu ve evinin önüne su biriktiğini, bundan dolayı Sayın Yazgıya kızdığını bugüne kadar bir şey yapmadığını yazarak giden geleni aratırmış diye yazmış. Bende bu yazıyı sildim ve varsa bir özel meselen direk görüşmelisin dedim. Sonra arkadaş beni telefonla aradı konuştum.

      Adam Aksaray´ın geneline yapılan hizmet meselesini bir tarafa bırakmış illede apartmanın önü diyor başka bir şey demiyor. Be kardeşin koca apartman kapısının önüne iki el arabası kum dökemiyorsa Yazgı sana özel hizmet mi yapsın?

      Yazgıya bir şey yapmadı diyenin yaz gözü kör, ya da görmek istemiyor. Ben onlara bir gözlük göndereyim gözlükle bakarlarsa daha iyi görürler. 4 seçim geçirmiş, birde darbe kalkışması ile bir yazı boşa geçmiş Başkandan sihirli değnek istemek insafsızlık.

      Efendim ben neden haksız yere Sayın Yazgıyı savunuyormuşum. Ben geçmişte Nevzat beyle yıldızım barışmadığı halde onun yaptığı güzel çalışmaları da buradan paylaşıp övmüşümdür. Bunu her zaman ispat etmeye hazırım. Ben başarıları gizleyen ve arkasında bir şey arayan gazeteci değilim. Bunu okurlarım bilir ve o şekilde beni takdir ederler. Demek ki ben ciddi ve olumlu şeyler yazıyorum ki okurlarım beni her zaman takdir ediyorlar.

      Tabi bu yazılarımdan kendilerini takdir ettiğim kişilere kızanlar beni tenkit edebilir. Buna son derece saygı duyuyorum. Son günlerde Sayın Yazgı 2 yıllık çalışmalarını önce Milletvekillerimizden Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçtiyi gezdirerek takdir topladı.

       Ardında Meclis üyelerini gezdirdi, sonra Ak Parti Gurup Başkan vekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendiyi gezdirdi. Ardından Sayın Valimiz Aykut Pekmezi gezdirdi. Cumartesi günüde Ak Parti İlçe teşkilatını gezdirdi. Umarım sırada kadın kolları, gençlik kolları ve İl Yönetimi vardır onları da gezdirir bizde bu güzellikleri yazarız.      

      Sayın Serdengeçti Yazgının çalışmalarını İl Koordinasyon toplantısında partililere anlattığı sunumu sonrası Serdengeçti yaptığı konuşmada, ? bu hizmetleri görmeyenin gözü kördür? dedi. Yine Sayın valimiz Aksaray şantiyeye dönmüş diyerek çalışmalardan mutlu olduğunu açıkladı. Sayın İnceöz ise aynı şekilde hizmetlere büyülenerek uzun uzun övgü ile bahsetti. İlçe teşkilatı ise çalışmaları yerinde gezince büyülendiler.

      Yapılan hizmetleri yerinde görmeden ne yaptı demek bana göre art niyetliliktir. Sayın Yazgıya bu suçlamayı yapanları bir kıskançlık hobisi olarak görüyorum. Yazgı bizim babamızın oğlu değil varsa yanlışı onu da yazacak kadar medeni cesarete sahibiz.

      Yılların mezbeleliği olan ve kimsenin ortadan kaldıramadığı eski terminali yıkmak bana göre en büyük hizmettir. Efendim neden kat sayısı az diyenler kat sayısı çok olan iş merkezlerine bir baksın içinde fareler geziyor çok yerleri boş ve bakımsız. İçme suyu derdi ile ilgili problem çözülmüş harıl harıl çalışma devam ediyor.

     TMO Silolar dediğimiz dev demir yığıntısı bahara kalkıyor. Burası bir önceki dönem 2 milyona kalkacakken bir inat uğruna yıllardır kaldırılamamış. Ama Sayın Yazgı 15 milyona yerini satın alarak işi bitirmiş. Yerine mükemmel bir park projesi hazır yaza başlıyor.

      Seneye altgeçit yani Efor önüne battı çıktı yapılacak. Bunları kim hayal edebilirdi? Sanayi projesi yine son aşamasında seneye başlıyor. Azmi Milli çevresi yıkıldı altı otopark bitmek üzere, inşaatı devam ediyor mükemmel bir bilim parkı olma yolunda.

     Kadın aktivite merkezi bitmiş vaziyette, Kılıçaslan hamamı tadilatı devam ediyor. Salıpazarı bitti, emekliler lokali yine bitti. Makas, Toki ve Lise kavşağındaki düzenlemeler bitiyor. E 90 karayolu boyundaki düzenlemeler herhalde gözümüzden kaçıyor. Laleli senelerin açılmayan yolu sanki havaalanı gibi açıldı. Asfaltlar öylesine devam ediyor.

     Şu iki yıla kim bu kadar hizmeti sığdırabilirdi ki? Buna başarısızlık deniyorsa onların gözüne bir gözlük göndereceğim. İnsan biraz Allahtan korkar, el insaf der. Bunları övmek ve takdir etmek tarafgirlikse evet tarafım ve takdir etmeye devam edeceğim.


14.11.2016 11:36:57

Erdogan Kaya

Görmüyorsan gözüne gözlük takacan

Görmüyorsan gözüne gözlük takacan