2019 Mart ayında yerel seçimler yapılacak, yapılacak yapılmasına da el altından gizlice aday adayları nerede ise onun üzerinde. Tabi birde kendi çevresi ile adaylık hesapları yapanlar var, bunlar kendilerine göre icazet almadan ortaya çıkmayacaklar. Ancak aldığım bilgilere göre artık Ak Parti bundan sonra öyle 75 adayla Milletvekili seçimine ve 20 adayla Belediye seçimlerine gitmeyecek. Çünkü aday adayları aday olamayınca seçim esnasında tamamen neden ben aday olamadım diye kendi partisi aleyhinde çalışıyorlar.

       Bu nasıl particilik ise, ben yoksam gerisi tufan misali. Hele bundan sonra artık Tayyip Erdoğan rüzgarını arkasına almak gibi bir durum yok. Adayın rüzgarı ne kadar, ne kadar rüzgarı var ona da bakılırsa pabuç çok pahalı.

       Ahpap çavuş ilişkisi ile aday olmak artık çok zor. İl Genel Meclis seçimlerinde de ahbap çavuş ilişkisi ile adaylar belirlendi. Efendim ben falan arkadaşla ekmek yedim su içtim ona söz verdim diyen il Başkanlarını da tanıyoruz. Aday yaptıkları dostları kendi köyüne bile gitmeden Tayyip rüzgarı ile seçildiler. Buyursunlar babayiğitseler birde bu sefer aday olsunlar.

        Belediye Başkanı belirlenirken önce mevcut Başkan değerlendirilecek. Kamuoyunda desteği varsa direk aday olarak gösterilecek. Eğer kamuoyu notu kırıksa yeni bir aday üzerinde çalışılacak. Tabi bu çalışmalar şimdiden yapılıyor, aday yapılacak kişi çağrılıp aday olarak belirlenecek. Öyle 20-25 adayı yarıştırmayacaklar.

       Bunu bilen kurt siyasetçiler genel merkez nezdinde nabız yokluyorlar. Valla nabız yoklamakla da bu iş olmuyor. Genel merkez müthiş bir çalışma ile aday belirlemeye başlamış durumda. İki aya varmadan adayımızın kim olduğunu Ak Parti açıklayabilir.

        Mevcut Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı en büyük potansiyel aday olmakla birlikte yeniden aday yapılması yüksek ihtimal. Son dönemlerde yaptığı çıkışlar, mahalle toplantıları ve 33 Ihlara Kültür ve Spor festivali onu gündeme yeniden taşıdı.

       Aslında Yazgı başarısız değil, çok güzel projeleri 2 dönem Başkanlık yapanların yapamadığı projeleri hayata geçirmiştir. Güler yüzü ve sempatisi devam ediyor, bu sempatikliği her başkan yapamaz.

       Geçen bir yazımda belirttiğim gibi güler yüzünü ve çalışmalarını engelleyen nedenler var. Eğer yeniden seçilir bu engelleri ortadan kaldırırsa ilk dönem başlangıcına yeniden döner. Zaten hiç bir kimse çalışmadı başarısız diyemiyor. Sade art niyetli ve muhalif olanlar diyor. Eleştiriler ise sadece idari konularda, bunun dışında eleştirisi yok.

       Gelelim asıl aday adaylarına, aday adaylarından sadece Volkan Eroğlu, Yılmaz Akbulut, Bekir  Karaduman açıkça bizde adayız diyebildiler. Ancak duyumlarımıza göre Latif Ağar, Saffet Çalışkan, Nevzat Palta, Ayhan Türk, Hüseyin Altınsoy, Necati Coşkuner gibi eşe dosta adayım diyenleri duyuyoruz. Ancak Genel Başkan Erdoğan´ın duyumuma göre il başkanın aday olmaması konusunda telkini olduğu ve Altınsoy´un adaylığı devreden çıktığı şeklinde.

      Nevzat Beyin ekibi üç beş adayla el altından çalıştığını duyuyoruz. Tabi bu gurup nihayetinde bir aday üzerinde ittifak edeceklerdir. Ama Volkan Eroğlu´nu bir taraf atmamalılar. Mevcut aday adayıyım diyenlerin içinde en güçlü olanı Volkan Eroğlu´dur.

       Nevzat Bey yönetim kurulunda bulunduğu holding sallantıda olduğunu biliyoruz. Holding çökerse Nevzat Bey muhtemelen aday adaylığı için Ankara´da yoğunluk harcayacaktır. Haluk Başkan dışında adı geçen gurup içinde Nevzat Bey Volkan Eroğlu´nu göz ardı etmemeli.

       Ama bana göre Volkan Eroğlu, Yılmaz Akbulut ve Bekir Karaduman gibi aday adayı olmak isteyenler açıkça ben adayım demeliler. El altından kaçak güreşmemelidirler. Açıklamalarını bekliyoruz olursa onu da yazarız.


25.09.2018 09:06:55

Erdogan Kaya

Gizli adaylık hesabı yapanlar çok

Gizli adaylık hesabı yapanlar çok