Son kararnameyle Aksaray´a atanan yeni Vali Aykut Pekmez´in Ademi merkeziyetçi hizmet vereceğini belirttiği ilk demeci yüreğime su serpti.

         Vali Pekmez makamına oturmak için geldiğinde Hükmet konağı önünde ilimiz protokolü tarafından yapılan karşılamada  yaptığı ilk açıklamada ; Görevlendirilmekten mutluluk duyduğu Aksaray için gece gündüz demeden çalışacağını!

       Hizmetleri herkesle birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirerek Aksaray´ı hak ettiği yere Milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, müdürler, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, STK´lar ve basın mensuplarıyla ile birlikte beraberlik içinde çalışılacağını belirtmesi.

   ?Aksaray´ın hayrına olan bütün işlerde gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışmaya gayret göstereceğim.

    Aksaray da görev yaptığım zaman içinde hatta görev süresi sonunda da Aksaray ile Aksaraylılara hizmet etmekten onur duyacağım!!!!? Demesi.

     AKSARAY´LILARIN HİZMETKARI OLACAĞIZ!

      Ademi merkeziyetçi zihniyetinin gereği hizmetlerini Aksaray´ın hakimi olarak değil hizmetkarı olarak vereceğini ilik demecinde vurgulaması.

     Bunun için ise Osmangazi Hazretlerinin Hocası Şeyh Edebali Hazretlerinin? Oğul Milleti Yaşat ki devlet yaşın? nasihatinin rehber alınacağını  vurgulaması.

   Hemen ayağının tozu ile önce  son şehidimizi veren Ağaçören ilçemize,ardından Genç Osman köyüne gitmesiyle 40 yıl boyunca 7´si Niğde 11´i Aksaray´da olmak üzere toplam 17 Vali  ile çalışan olarak üstümde oluşan  ilk intiba fevkalade olumlu!!!

    Dileğim görev yaptığı zaman içinde son 156 yıl içinde yaşanan ve toplam olarak 115 yıl süren hiç hak etmediğimiz,asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2 ilçelik esaretinin tekerrürünü önleyecek tedbirler başta olmak üzere özlenen hizmetlerin döneminde gerçekleştirilmesini sağlaması!

    Vesile olacağı hizmetleriyle 27 yıllık 2. Vilayetliğimizdeki istisnai başarıların tarafından da gerçekleştirerek genel olarak başarısız geçen zamanlarda oluşan olumsuzlukları telafi etmesi.

   Elde edeceği başarılarıyla ömrümüz olurda yeni görev için  Aksaray dan ayrılırken de kendisiyle ilgili övücü yazıları yazdırmasıdır.

    Bu dileklerimle Vali Beye,eşi hanımefendiye ve evladına yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan onlarca ilkler ve teklerin merkezi,iyi insanlar ve zaferler diyarı,Selçuklunun şanlı başkenti 11Bin 16 yıllık geçmişi ile tartışmasız olarak şehirlerin atası olan  Aksaray´ımıza  hoş geldin diyorum.

     Cuma´nız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 


17.06.2016 07:26:32

Ali Genç

Giderken Övmek İsterim

Giderken Övmek İsterim