Herkesin inanç ve fikirlerine gösterdiği saygıyla Milletler arası normlardaki Aksaray’ın nadir solcularından hayatının tamamını Aksaray ve Aksaraylının birinin bin edilmesi,olması için hizmetlerle geçiren.

     Mimar olarak onlarca Caminin projesini hiçbir bedel almadan çizerek ilimiz merkezi ile geneli merkeze bağlı olan belde ve köylerine kazandıran.

     Aksaray Polis Okulunun İnşaatında gösterdiği fedakârlıkla ihale bedelinin %10’u gibi bir bedelle bitirilmesinde büyük emekle katkının sahibi.

     Günümüzde Aksaray devlet Hastanesine bağlı olarak Baki Ekecik Çocuk ve Kadın Hastalıkları olarak kullanılan dönemin SSK hastanesi binasına başlanarak ANAP’lı Bakan Yaşar Okuyan zamanına kadar bu binanın inşaatının geri dönülmez hale gelmesini durumuna getiren.

      Şu anda Valilik 3. Ek binası olarak kullanılan İl Emniyet Müdürlüğü yanındaki bina ile Adliye Sarayının da başlatılmasının ve belirli seviyeye gelmesini sağlayan.

     Aksaray Üniversitesinin kurulmasına en büyük katkıyı sağlamanın yanında Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Y.Ö.K. ten açılış izinlerini almasının yanında birçok fakülte binasının yapılmasına direk veya dolaylı olarak emek vermesinden sonrada aktif siyasetten ayrıldıktan sonrada hizmetlerin gerçekleşmesi için bu konuda aktif çalışmayı sürdüren.

     Bu çalışmalarla Aksaray Üniversitesinin kuruluş hazırlıklarının başladığı andan kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesine kadarki geçen süreçte dönemin YÖK Başkan Yardımcısı kardeşi Galatasaray Üniversitesi Rektörü Profesör Ethem Tolga ile sürekli görüşerek engellerin kaldırılmasını sağlayan.

    Üniversitemizin kuruluş Kanunun kabul edilmesinden sonra tıpkı Aksaray il olduğunda Niğde Vilayetinin Aksaray ın resmi kurumlarındaki Motorlu araçlarıyla diğer araç ve gereçlerini hırsızdan mal kaçırır gibi kaçırmak istemiş.

    Bunun haberini alınca dönemin ANAP Grup başkan vekili merhum Raşit Daldal ağabeyi arayarak buna engel olmasını istemiştim.

     Benden sonra Folklör araştırmacısı” Aksaray Türküleri Kitabı”nın Yazarı Cihan Emel Demiryürek’in aramasıyla Aksarayla birlikte Ortaköy’deki araçlarında çekilmek istenmesi olayı Üniversitemizin kanunun çıkmasından sonrada aynı şekilde tekerrür ettirilecekti.

         İHBARIMLA ASLAN BEYTARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ÖNLEDİ

     Tarihin tekerrürünü önlemek için Üniversitemizin kuruluş kanunun kabul edilmesinin ardından aldığım duyumlar üzerine Aslan beye gereğini yapması için bilgi verdim.

      Mimar Aslan Tolga ağabey benden bilgi alır almaz Niğde Üniversitesinin Aksaray kampusunun araç ve gereçlerini almasını önlemek,Vilayetlik kanun kabul edilmesinden sonraki yapılmak isteneni engelleyerek tarihin tekerrürünü kardeşi dönemin YÖK Başkan yardımcısı Profesör Ethem Tolga’yı arayarak engelledi. .

         İl Başkanlığı esnasında başta yolu ve içme suyu olmayan Köylerin ,Beldelerin idarecilerinden kendileriyle görüşenlerin tamamının haklı olan isteklerini Bakanlıktan aldığı artı yatırımla gerçekleştiren.

200 KİŞİLİK YURT BİNASI ÖDENEĞİYLE 600 KİŞİLİK YURT YAPTIRDI

   Bu hizmetlerin yanında Aksarayın Milli Eğitim yatırımlarında da zirve yaptıran, Sosyal Hizmetler Bütçesinden aldığı 200 Kişilik Yurt binası parasıyla Polis Okulundaki gibi bu parayla 600 kişilik yurt yaptıran bu ve buna benzer yüzlerce çalışmasıyla Aksaray ın iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçileri arasına giren Mimar Mühendis Aslan Tolga yı yetiştiren Aksaray maalesef bu değerlerine hak ettiği saygıyı, hürmeti ve ahde vefanın gereğini yapmıyor.

     Bu günde yerimiz dolmasına rağmen yazacaklarım bitmediğinden nasip olursa konuya Cumartesi günü devam ederek hitama erdireceğim.

     Takibiyle, gereğinin yapılıp, yaptırılması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.  

        Devamı 27.04.2013 Cumartesi’ye.


25.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Gerçek Solcu Aksaray`ın Hayırlı Evladı Mimar Aslan Tolga!!!

Gerçek Solcu Aksaray?ın Hayırlı Evladı Mimar Aslan Tolga!!!