Yarın biz Müslümanların 2 dini Bayramından ikincisi olan,aynı zamanda da mallarımızla da ifa edilen ibadetlerimizden olan Ezel ve Ebet olan Yüceler,Yücesi Yaratıcımız emrettiği için.

   Onun Yüceliğini belirtmek için İsmi Celilinin ardına onun büyüklüğünü belirten ?Ekber? eki getirilerek sadece  O Rızasına kavuşabilmek maksadıyla Emredilen hayvanlardan  keseğimiz Kurban Bayramının Mübarek Bayramın Arifesi.

KURBANDAN ÖNCEDE ÇOK BÜYÜK SEVAPLARA KAVUŞMAK İSTERMİSİNİZ?

   Kurban Bayramı Arifesi olan yarın Rabbimize karşı olan sevgimizin gereği yine karşılığını sadece Ondan bekleyerek keseceğimiz kurbanın sevabından 1 gün öncede büyük bir sevap kazanmamız mümkün.

   Bu sevapta yine tüm ibadetlerimizde olduğu gibi Allah(C.C.)´ın rızası için Arife günü tutacağımız oruçtur.

KURBAN ARİFESİNDE TUTULAN ORUÇ GEÇMİŞLE GELECEK YILIMIZDAKİ GÜNAHLARIMIZIN SİLİNMESİNİ SAĞLAYACAK!!!

    Tutacağımız Oruç hem geçmiş bir yılımızın günahlarının silinmesine,hem de gelecek bu güne kadarki bir yıl boyunca işlenecek günahlarımıza da kefaret olacağını,yani onlarında silinmesini sağlayacak.

      Bununla da Kurban Bayramına günahsız girmemizin sağlanacağını biliyor musunuz?!!!

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED(S.A.V)?ZİLHİCENİN İLK GÜNÜ TUTALAN ORUÇ 1000 GÜNE!!!,ARİFE GÜNÜ TUTULAN İSE ON BİN GÜNE EŞİTTİR? BUYURUYOR.!!!

   Bunu bu satırları yazan Mevla´mızın en edna kulu söylemiyor.!!!

   Nebiler ,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) söylüyor.

  Bu konuda Hadis Kitaplarından Müslim196 ve197´de,Ebu Davud 54 ,Tirmizi 48 ve İbni Mace 40´da Hz.Ebu Katade(R.A.) tarafından nakledilen Hadisi Şerifte Efendimize Arife gününün fazileti  sorulduğunda verdikleri cevapta "Geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur" diye buyuruyor.
     Yine yarın idrak edeceğimiz Arife günüyle ilgili olarak Peygamberimiz? Zilhiccenin ilk on günü fazilette bin güne, Arefe günü ise, on bin güne eşittir. (Beyheki)?diye buyuruyor.

    Tüm Müslümanlarla birlikte bu yazıyı okuyanlarla yazan ben Mabudumuzun en adna kulununda Kurban Bayramına günahlarından arınarak girebilmesi.

     Ayrıca gelecek seneki günahlarına da kefaret olacak bu güzel Arife´nin gündüzünü oruçlu, gecesini ise ibadetli geçirerek vaat edilen sevaplara kavuşmamamız dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.



(*) Bu günkü yazımda yayınladığım Hadisi Şerifleri ?ihttp://www.mumsema.org/oruc-tutmanin-fazilet-sevabi/30234-arefe-gunu-oruc-tutmanin-fazileti.htm? sitesinden aldım. Emeği geçenlerden Mevla´mız Razı olsun. Ali Genç.


22.09.2015 14:51:24

Ali Genç

Geçmişle gelecek yılın günahlarını af ettiren ibadet AREFE orucu

Geçmişle gelecek yılın günahlarını af ettiren ibadet AREFE orucu