Bu gün 1961’den 12 Mart 1971’e kadar ”çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan insani,ahlaki ve hukuki olan her şeyin düşmanı olan darbecilerin sahipleri  ve velinimetleri olan millete  karşı onların parasını milletin verdiği silahıyla yaptıkları nankörlükten sonra milletin haklarıyla birlikte gazetecilerin haklarınıda kısıtlamalarıyla  Bayram olmaktan çıkarttıkları.

     O yıldan günümüze kadar ise 42 yıldır kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü” Aksaraylı meslektaşlarımız için her yönüyle buruk.

      Öncelikle meslektaşlarımız biri adı var kendi yok olmak  üzere üç ayrı meslek kuruluşu şemsiyesi altında olmaları.

      Adı var kendisi olmayanı saymasak bile ilimizdeki bu mesleği gerçekten ifa eden çalışanlarının sayısı ancak bir halk otobüsünü dolduracak kadar az olmasına rağmen parçalanmaları aklın alacağı şey değil.

     PARÇALANMAK İTİBARSIZLAŞTIRIYOR!!!

      Meslektaşlarımızın tek çatı altında bir araya gelmemiş olmaları hem mesleğimize, hemde meslektaşlarımıza itibar kaybettiriyor.!!!

      Mesleğimize itibar kaybettiriyor.

      Çünkü!

      Meslektaşlarımız tek vücut olamadıklarından yapılmak istenen kamuoyunu aydınlatma veya yanlışların düzeltilmesi çalışmalarından da yek vucut olarak hareket edilmediğinden yapılan haberler, yazılan makaleler tam olarak etkili olamıyor.

       Yine Meslektaşlarımızın uğradığı haksızlıklar karşısında da birlik sağlanamadığından bir kurumun kınadığına diğerinin sessiz kalması uğranan haksızlığı ortadan kaldıramadığı gibi, yeni haksızlıklarıda önleyemiyor.

      Ayrıca Kamu Kurumlarıyla ile  Meslek Kuruluşlarının ve STK’ların yapacakları toplantıları normalinde günler önceden yapılacak program gereği haber vermeleri gerekirken bu  itibarsızlıktan dolayı bazen bir saat, genelde ise birkaç saat önceden haber veriliyor.

      Yine günün 24 saati meydana gelen olumsuzlukların önlenmesi için kamu kurumları ile Meslek odaları ve STK’larla meslektaşlarımız arasında kullanılacak kanallarında oluşturulmaması ve her konuda emri vaki yapılması çift başlılığın getirdiği bir başka dez avantaj.

      Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılarak meslektaşlarımızın ve  çalıştıkları iş yerlerinin tüm haklarının ahlaki kurallar içinde korunmasının sağlanabilmesi için tüm  meslektaşlarımızın aralarında  tartışıp,aklın yolunda birleşerek  Cemiyetlerimizi de birleştirmeleri.

    

     Yeğenim Ahmet Akpınar’ın düğünü için bulunduğum Almanya’dan meslektaşlarımızın gününü tüm olumsuzlukların ortadan kaldırmalarının sağlanması dileğiyle tebrik ederim.

       Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


10.01.2014 00:00:00

Ali Genç

GAZETECİNİN VE GAZETECİLİĞİN İTİBARI TEK CEMİYETTE!!!

GAZETECİNİN VE GAZETECİLİĞİN İTİBARI TEK CEMİYETTE!!!