Geçtiğimiz Cuma günü 10 Ocak dünya çalışan gazeteciler günü idi. Dolayısı ile bu günde bu sene gazetecileri hatırlayan kuruluşlar oldu. Aynı gün dört yerde bizleri bir araya getiren Aksaray Belediyesi, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Ticaret Odası ayrı ayrı toplantı tertipleyerek güzel görüntü ve renkli sohbetlere sahne oldu.

Toplantılarda kurum yetkilileri sohbet esnasında yaptıkları konuşmalarla kurumları ile ilgili bilgiler vererek gazetecileri bilgilendirdiler. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in yaptığı yemekli toplantıya katılan Aksaray valisi Sayın Ali Mantı gazetecilerin önemini anlatırken, üzeri kapalı da olsa bizlere mesaj vermekten geri kalmadı.

İlimizde bir süre önce Otizm ile ilgili bizlerin birlik ve beraberlik içinde olduğumuzdan dolayı teşekkür ederken, birlik ve beraberlikten bahsetti. Aslında bu mesajı hepimizin alması gereken bir ders olduğunu düşünüyorum.

Kişiler ve şahıslar ile uğraşmak yerine ilimizin önemli konuları üzerinde durarak bunları birlikte paylaşmak daha önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta gazeteci arkadaşlarımız kıskançlık ve hasetten uzak dışarıyı bırakın birbirimizle uğraşarak, şunu, bunu ve falan kişiyi nasıl yıpratır itibarsızlaştıracağız dan uzak kendi arkadaşlarımızı yıpratmak yerine kendimizi geliştirmemiz gerekir. Bunu yaparak hiç bir meselemiz olmadığı halde kişileri eleştirmekten uzak durup ben daha nasıl başarılı olurumu düşünmemiz gerekir.

Bu meslekte şöyle geriye baktığımızda ömrünü bu meslekle geçirmiş kişi sayısı onu geçmez. Onun için iki gün bu mesleğin içerisine girince birden zirveye ulaşmanın hesabını yapmak yerine, mesleğinle zirveye ulaşmayı düşünürsek herkes birbirine sahip çıkar.

Neden birlik ve beraber olamadığımızın hesabını yaparken, birbirimizin önce yok olmasını istemeyi bırakmamız gerekir. Bunu bırakır samimi olursak zaten kimse bizim camiamızı bir tarafa itemez. Kurum ve kuruluşlarda bu dağınıklıktan istifade edemezler. Sayın valimizde işte bunun mesajını vermeye çalıştı, bu mesajı en iyi şekilde almamız gerekir.

Sabah kahvaltısı ile Ziraat Odası başkanı Emin Koçak’ın verdiği kahvaltı ile bir araya gelerek, gazeteciler gününü Başkan Koçak kutlayarak katılımcılara teşekkür etti.

Öğle namazını Ticaret borsası caminde kıldıktan sonra Borsa binasına geçtik. Borsa başkanı Hamit Özkök başkan binanın yanına yaptırdığı cami ve külliye mükemmel olmuş. Namaz çıkışı kendisini tebrik ettim, cami tıklım tıklım dolu idi. Demek ki buraya bir cami gerekli olduğunu gördük.

Sonra salona geçerek sohbette bulunuldu. Hamit başkan toplantı esnasında yaptığı konuşmada biraz sitemli konuştu. “ biz bu şehirde yaşıyor ve sivil toplum kuruluşu başkanı isek elbette Aksaray’ın sorunları ile ilgileneceğiz. Hemde ilgilenmeye devam edeceğiz. Bizim Aksaray meseleleri ile ilgilenmemizden rahatsız olanlar var” dedi.

Yani şunu anladım Borsa ve Ticaret odası ile diğer sivil kuruluşları ile uyumlu çalıştıklarını ve birlikte Aksaray konuları ile ilgilendiklerini söyledi. Zaten oda başkanları birlik olurlarsa yapamayacakları ve koparamayacakları bir hizmet yoktur. Tabi bu beraberliğe siyasilerde destek vererek birlikte hareket ederlerse aliyyun ala olur.

Ticaret Odası başkanı Cüneyt Göktaş, meclis Başkanı Fatih Tekin ve meclis üyeleri ile birlikte bir araya geldik. Cüneyt başkan da çalışmalarını anlattı ve bir haftadır Ankara’da olduklarını Aksaray için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Akşamda Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’in yemeğine katıldık. Sayın valimiz Ali Mantı’da katıldılar. Birer konuşma ile gazetecilerin gününü kutladılar. Toplantı sonrası vali Bey ayrıldıktan sonra Evren Bey ile bazı gazeteci arkadaşlarla sohbete devam ettik. Tabi Naci Karaköy ağabeyin fıkraları ile kırılıp geçtik. Aslında bu tür toplantılar resmiyet dışında yapılmalı ve biraz eğlenceli olmalı diye düşünüyorum. Tekrar bizleri hatırlayıp beraber olan kurumlara teşekkür ediyorum.


12.01.2020 01:08:00

Erdogan Kaya

Gazeteciler gününde renkli sohbetler