Her yıl çeşitli kurum ve kuruluşlar 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle yemek ve kahvaltılar vererek Gazetecilerin gününe ortak olurlar. En azından bizim mesleği unutmamak adına bir araya getirirler. Bu senede öyle oldu. Çarşamba günü Tarım platformu sabah kahvaltısı vererek 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladılar. Akşamda Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı bir yemek vererek Gazetecileri bir araya getirdiler.

Sabah ki, kahvaltı hoşuma giden bir kahvaltı oldu. Sade ve hoş bir sohbet ortamı ile kahvaltı son buldu. Akşam verilen yemekte ise kimse kusura bakmasın kazandı istediği kadar kızsın, başkasını bilmem ama şahsım adına seviyesi düşük bir toplantı idi.

Yemeği verenler tarafından değil bizim açımızdan seviyeli bir ortam olmadı. Hatta şunu diyebilirim ki, böyle bir ortam ve meslektaşlarımız açısından seviyeyi düşüren bir toplantı olacağını bilse idim inanın yemeğe katılmazdım.

Samimi olarak şunu itiraf edeyim ki, bu ve benzeri toplantılara davet edene saygısızlık olmasın diye katılıyorum. Yoksa inanın bir kaşık çorbayı zaten her zaman içiyoruz. Birde ben genel olarak dışarı yemeklerinden sağlık olarak rahatsız oluyorum.

Bir ara ben Konya da Gazetecilerin Vali ve Belediye Başkanının bir otelde verdiği kutlama yemeğine katıldım. Burada gazeteciler ve idareciler arasında seviyeli bir diyalog ve mesafe vardı. Konuşulan konularda Konya ile ilgili önemli meseleler konuşuldu. Gazetecilerde ciddiyet ve mesafe son derece mükemmeldi. İşte gazetecilik ve seviye bu demişimdir.

Çarşamba günü yemekte ne ciddiyet ve ne de seviye vardı. Bizim mesleğinde bir seviyesi ve saygınlığı var. Gazetecilikten haberi olmayanlar gazetecilik yaparsa seviye bu kadar aşağıya düşer ve bizlere de kimse saygı duymaz. Saygı ve seviyesini bilmeyen Gazetecilere de mülki idare amirleri ve kamu kurumları mesafelerini koymalılar bu bende olsam.

Sabah kahvaltısına il Genel Meclis üyesi Selma Çıtak´ın Van Kahvaltı salonunda veren Tarım Platformu Başkanı Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Önder Yıldız, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin ve Gazeteciler katıldı.

Hoş bir sohbet ortamında geçen kahvaltıda Birlik Başkanları Gazeteci arkadaşların gününü kutlayarak hediyeler verdiler.

Akşam da Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Altuntaş Otelde bir yemek vererek 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladılar. Yemeğe Aksaray Valisi Sayın Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, emniyet Müdürü Ali Karabağ, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk, Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Can bulut, Güven Kemerkaya ve gazeteciler katıldılar.

Yemekte Türk sanat müziği söylenerek yemek yendi. Bu bölüm ok güzeldi, ardından İl Başkanı Altınsoy bir konuşma yaparak gazetecilerin gününü kutlayarak Cumartesi günü Sayın Başbakan Binali Yıldırımın katılacağı kongreye bizim aracılığımızla herkesi davet eti.

Ardından Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı bir konuşma yaparak Gazeteciler gününü kutlayarak tebrik etti. Ardından da kısaca projelerinin açılacağı günün bilgisini vererek Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı bahar aylarındaki açılışların bilgisini verdi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez de Gazetecilerin gece gündüz, kar kış demeden çalıştıklarını ve meşakkatli meslek icra ettikleri için günümüzü kutladı. Haber alma ve bilgi edinmenin kaynağı sizlersiniz diyerek övgüler yağdırdı.

Daha sonrasını yazımın baş kısmında az da olsa anlatmaya çalıştığım bizim tarafımızdan yapılan seviye düşüklüğünden başka bir şey olmadı. Cuma günüde ATSO Başkanı Ahmet Koçaş´ın vereceği sabah kahvaltısına katılacağız.


11.01.2018 00:08:55

Erdogan Kaya

Gazeteciler günü kutlamalarından

Gazeteciler günü kutlamalarından