Futbol terörü; maalesef gerçek yüzünü Galatasaray-Fenerbahçe final maçında bir kez daha gösterdi. Yenilgiyi hazmedemiyorsan hiç bu işlerle uğraşmayacaksın.

Her takımın bu konuda sicili hiç de hoş değil; hele, hele Fenerbahçe’nin hiç değil. Yakından tanıdığım Fenerbahçeli taraftar yakınlarım var; her Fenerbahçe maçını izlemeleri bile tam bir rezalet. Kendi futbolcularının gol kaçırması sonucu ana avrat küfürden tutun da yenilgi sonucu hırsını evin kadınından ve çocuğundan alanlara kadar.

Bunlar bırakın yenilginin sonu yaptıkları çılgınlığı; yenseler bile kutlamayı da bilmiyorlar. Her ne hikmetse Fenerli fanatikler diğer fanatiklere göre daha sapıkçalar. Ben bu güne kadar hiçbir takım fanatiğinin polis araçlarını devirerek yakma girişiminde bulunduğunu, otobüs ve duraklarının yakılıp yıkıldığını duymadım. Bunların PKK teröristlerinde farkı nedir? Bence bunu yapanlara verilecek cezalar PKK teröristlere verilenden az olmamalıdır. Hatta bunlar topluca psikolojik bir teşhis ve tedaviden geçirilmeli ve verdikleri zarar kendilerinden tahsil edilmelidir.

Siz futbolu spor etkinliğinden ziyade kumara dönüştürürseniz olacağı da budur işte. Hal bu ki; sporun daha yararlı dalları da vardır. Ülkede bir şike davası başlatıldı kim ne ile suçlandı ve kim suçlu kim suçsuz halen bir açıklığa kavuşmadı. Bu yüzden şahsen kendim futbol ile olan tüm ilgi ve alakamı kestim ta ki; futbol ahlakı yerine oturuncaya kadar. Bu gidişle de bu ahlakın oturacağı da yok. Burada bunlara gaz veren basını da suçlu buluyorum. Maç öncesi ve sonrası yaptıkları tahrik edici yayınlarıyla adeta yangının üzerine benzinle gidiyorlar. Yok; ülkede nefesler tutulacakmış, yok kozlar paylaşılacakmış, yok kalbi olanlar izlemeye dayanamayacakmış.

Sonuç olarak diyeceğim şu ki; futboldaki terörü yaratanları, yardım ve yataklık yapanları nefret ve şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.


15.05.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

FUTBOL TERÖRÜ

FUTBOL TERÖRÜ