Fotoğraf çektiren cahil, az okumuş, çok okumuş, kendini alim görenlerden bile, hatta ve hatta çok dindar olan, dini cemiyet ve cemaatlerde yöneticilik yapmış olanlar bile Fotoğraf çektirirken o anki durumlarının makine tarafından çekilen fotoğrafla dondurulmasına

      Veya o duruşlarının fotoğrafta sabit duruma gelmesine rağmen Ebedi olanında Ezeli olanında sadece Cenab-ı Allah(C.C) olduğunu bilmelerine ve yaratılan her şeyle birlikte diğer yok olacak maddelerle birlikte çektikleri fotoğrafında er geç yok olacağının idrakinde olmalarına rağmen?Durumumuzu Ebedileştirdik(!).? diye saçmalarlar.

    Oysa yapılan bu fiil olsa olsa o anki durumu dondurmak olabilir.

    Çünkü öğrenip iman ettiğimiz İslam inancına göre yegâne Yaratıcı olan Mevla mızdan başkası Ezelden beri var olmadığı gibi, ondan başka hiç kimsede Ebedide olamayacak.!!!

     Yapılan fiilin fotoğraf çekilmesi veya video film kaydı olsa olsa o anki durumun tespit veya dondurulmuş halini göstermiş olur.

     En kaliteli makinelerla bile çekilse, çekimi yapılan Film ile Dijital çekme işi gören disket ile CD nin kalitesi ne olursa olsun, hangi yüksek korumalı şartlarda saklanırsa saklansın on, yirmi bilemedin 50 sene sonra çekilen resim ile CD yıpranacağından yapılan şeyde ebedileştirilmemiş olacak.!!!

      ?YARATMA? SAÇMALIĞI

      Sizlerde TV lerde seyrediyor, gazetelerde okuyor, sergilerde görüyorsunuz.

     Bir sanatkâr güzel bir resim yapıyor utanmadan, arlanmadan, cahililğinide görmeden küstah bir şekilde?Bunu ben yarattım(!).?diyor.

     Sayın sanatkâr ressam olmuş fakat bazılarının okuyup, okuyup okur yazar olmalarına rağmen Eşeklikten kurtulamadığı gibi yaptığı eseri yarattığını iddia eden bu ressamımızda Sanatkâr olmuş fakat öncelikle Yaratma kelimesinin anlamını bilemeyecek kadar sözlük bilgisinden yoksun kalmış bir zır zır cahilden öteye geçememiş.!!!

    Yine bir başka sanatkâr başka bir eseri çeşitli ham ve mamul maddelerden, elektirik veya diğer enerjilerden yararlanarak,kendi aklını ve  fiziki gücünüde kullanarak bir imalat gerçekleştiriyor o da aynı edayla?Bunu ben yarattım(!) ?diyor.

     Oysa yaratmanın kelimenin tam anlamıyla olabilmesi, oluşabilmesi için bunu iddia edenin, bu iddiada bulunanın hiç bir madde veya ham maddeden yararlanmadan, dolaylı veya direk olarak hiçbir enerjiyide kullanmadan yani elektirik veya sıvı, gaz ile katı hiçbir yakıtı kullanmadan istediği özellik ile büyüklükte bir şeyi yoktan var etmesidir.!!!

      Hâlbuki bir resmi yapan, her hangi bir şeyi üreten, icat eden veya çalışmasını sağlayanlar ise tabiatta bulunan hammadelerden elde ettikleri minarelerden elde edilen metallerle

    Plastiklerle ve diğer şeylerden elde edilenleri bir araya getiren, bunu yaparkende çeşitli makinelerden, ekipmanlardan elektirikli veya elektiriksiz araçlarla diğer enerjilerden yararlanarak bunu yaptığı için olsa olsa yaptığı şey kendisinin eseri, yapmış olduğu fiil ise ?yaratma? olmayıp, İmal etme Monte etme en fazlasıyla? İcat Etme? olabilir.

     Yani ürettiği, icat ettiği veya monte ettiği bir şeyi ise yoktan var etmediği içinde bunu yapan her kim olursa olsun yaptığına?Yarattım?(!) demesi hem cahillik, hem yalancılık, hemde saçmalık hemde kelimenin tam anlamıyla küstahlıktır..

    İnsanların okurken eşekliktende kurtularak bu tür yalancılık ve saçmalıklardan kurtulmaları.

    Bu bilinçle Ezel ve Ebet olan istediğini istediği zaman yoktan var etme gücüne sahip olan Yaratıcımız olduğunu,istediğini istediği zaman istediği şekil güç ve  özelliklerde yaratan Yaratıcımızın dilediği zaman dilediği yerdede dilediği şekilde yarttığını yok etme gücününde sahibi olması nedeniyle küstahlıklarından fergta etmeleri.!!!

     Sanatkarların,siyasetçilerinde  ikide bir yaratma sözünü ağazlarına galat etmekten kurtulmaları ve bununyla Yaratıcının gazabından kurtulmaları dileğiyle.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


19.06.2013 00:00:00

Ali Genç

Fotoğraf ve Film Ebedileştirmez O Anı Tespit Eder Veya Dondurur!

Fotoğraf ve Film Ebedileştirmez O Anı Tespit Eder Veya Dondurur!