Bugün Nebiler,Nebisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’ın “Konstantiniye (İstanbul/İslam(ı)bol) elbette fetholunacaktır.! Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan,onu fetheden asker ne güzel askerdir” müjdesine 23 yaşında mazhar olan  Padişah 2. Mehmet ve Askerleri’nin İstanbul’u fethetmelerinin 562. Kutlu Yıl dönümü.

   Bu kutlu gün için yapılacak törenlerde birçok kişi birçok şeyi söyleyecek.

   Kutlu Fethin maksatları,bu maksada ulaşılabilmesi için verilen mücadele.

   Samimi şekilde verilen mücadeleyle Hıristiyan Avrupa’nın Orta Çağının(*) yerine Yeni Çağın başlamasının sağlanmasıyla İslam Beldesi haline getirilen bu fetih anlatılırken bu mücadelenin manevi fetihleri de genel olarak anlatılır.

     Fakat bilgisizlikten midir,umursamazlıktan mıdır bilinmez bu kutlu mücadelenin tohumlarının atıldığı yerin şehirlerin atası,.yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan Selçuklunun  şanlı başkenti,iyi insanlar ve zaferler diyarı Aksaray olduğundan hiç bahsedilmez.!!!

    İNSANLAR BİLDİĞİNİN ALİMİ BİLMEDİĞİNİN CAHİLİDİR!!!

    Bu konuda konuşanları,yazıp çizenleri,demeç verenleri suçlamaya hakkımız yok.!!!

    Çünkü İnsanlar bildiğinin alimi bilmediğinin ise cahilidir.

    Eğer ki bu konuda suçlu aranıyorsa bu suçlu özelde bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını soluyan yetkililer, genelde ise top yekûn biz Aksaraylılarız.!!!

    Biz bunu önce kendimiz hakkıyla öğrenmiş olsaydık ve öğrendiklerimizi ilgili ve yetkililere anlatmış olsaydık bu günden bahsedilirken bizden ve bizim fetihteki etkimizden de bahsedilirdi.

    SÖYLEMEK İÇİN BİLMEK,BİLMEK İÇİN  İSE ÖĞRENMEK GEREKİR!!!

     Bizimde bu konuda bir şey söyleyebilmemiz için söyleyeceğimizi bilmemiz,bilmemiz için ise öğrenmemiz gerekir.

    İşinin ehli olanlar tarafından Aksaray’ın ve Aksaraylıların İstanbul’un Fethedilmesine olan katkıları mutlaka Akademik olarak araştırılması gereken bakir bir konu.!!!

   Ben bugün Aşıkların atışmalarında verilen “Ayak” misali bu kutlu Fethin tohumlarının nasıl Aksaray’da atıldığının bilgilerini vereyim.

   Gerisini bilim adamları getirsin.

    İstanbul’u Fetheden Padişah 2. Mehmet’in Hocası ve Fetih sırasında ise maneviyatıyla bu kutlu zaferin kazanılmasını sağlayanın Ak Şemsettin Hazretleri olduğunu herkes bilir.!!!

   Ak Şemsettin’de, onun Somuncu Babadan sonraki 2. Hocası olan Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri de birlikte eğitimlerini Aksarayda Somuncu Baba(Şeyh Hamid-i Veli  Aksarayi)’den alan talebeleridir.

  İkisi de eğitimlerini Aksaray’da Somuncu Baba Hazretlerinden almış ve Somuncu Baba Hakka Yürümeden kendisine  halife seçtiği  Hacı Bayram-ı Velinin halifeliğinde  Ak Şemsettin eğitimine Hacı Bayram Velinin yanında devam etmiştir.

   Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri tarafından da geleceğin Fatihi Şehzade Mehmet’in eğitimiyle Ak Şemsettin’in bizzat görevlendirmesiyle ve Ak Şemsettin inde genç Şehzadeye verdiği eğitimle bu kutlu fethin gerçekleştirilmesine vesile olmuştur.!!!

    Her konuda olduğu gibi İstanbul’un Fethindeki Aksaray’ımızın katkısının da  bilinmesi ve her vesileyle hatırlanması dileğiyle.

   Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray konuşmasının yapıldığı Kente meydanın İstanbul’un fethi ruhunun tohumlarının Aksaray’da atıldığı yönündeki pankartı akıl eden ve astıranlara teşekkür ediyorum.

  Ataları ve Ecdatlarının ruhları şad mekanları Cenneti Ala olsun.

 İstanbul’un fethinin kutlu yıldönümü ve Cuma’nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


29.05.2015 14:58:46

Ali Genç

Fethin tohumları atılan kutlu belde

Fethin tohumları atılan kutlu belde