Çarşamba günü yoğun bir akşam geçirdik. İlk önce Emniyet Müdürlüğünün iftar yemeği vardı buraya katıldım. Bir sivil toplum kuruluşu olan vakıflarımızdan birisinin Başkanı olmama rağmen haberimin olmadığı GRAND Altuntaş oteldeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği yemeğe Emniyetteki iftarda Sayın Belediye Başkanı Yazgının daveti üzerine yemek sonrası katıldım. Ardından da Ramazan sokağında Yazar kardeşimiz Mahmut Ulu Beyin Somuncu Baba anlatımını dinledim.

     Emniyet Müdürlüğünde verilen iftara ilk defa katıldım. Sayın Valimiz Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı, eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Emniyet mensupları yemekte idi.

     Yemek öncesi terfi eden Emniyet mensuplarına rütbeleri misafirlerce takıldı. Emniyetin böyle bir iftarında bir araya gelerek kaynaşması ve güzel ortam yaratması güzeldi. İftar topu atılıp çorbalar içildikten sonra ikinci toplantısı olan sivil toplum kuruluşları toplantısına katılmak üzere kalkan Sayın Yazgı bizi buraya davet etti.

       Bizde yemeklerimizi yedikten sonra sivil toplum kuruluşları toplantısına katılmak üzere Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzden müsaade alarak erken kalktık.

      Altuntaş ötele geldiğimizde yemekler yenmiş Akşam namazı arası idi. Namaz sonrası burada ilk konuşmayı Ak Parti İl Başkanı Fatih yıldırıcı yaptı. Ardından Belediye Başkanı Sayın Yazgı kürsüye gelerek Altuntaş gurubunun Veteriner Fakültesinin Bayram sonu temeline başlayacak olmaları dolayısı ile guruba teşekkür etti.

      Yazgı burada içme suyu ile ilgili büyük gelişme sağladıklarını söyledi. Bir ayaklarının Ankara’da, bir ayaklarının DSİ Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Konya’da olduğunu anlattı. Demek ki suyla ilgili ciddi ve titiz bir çalışma içinde olduklarını ilk iş olarak bu konuyu çözmede gayret ettiklerini misafirlere anlattı.

    Daha sonra İstanbul Feshane de yapılacak Aksaray tanıtım günlerine değinerek ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

       Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş’da yaptığı konuşmada, Veteriner Fakültesi için Bayram sonu temel atacak olan Altuntaş gurubuna teşekkür etti. Ardından İstanbul’da yapılacak tanıtım günleri için buraya gidecek insanları ücretsiz götürüp getireceklerini söyledi. Ayrıca bugün öğrendiğini söylediği Organize sanayi yolunun Başkan Haluk Şahin Yazgı tarafından asfalt yapılması dolayısı ile kendisine teşekkür etti.

      İstanbul Tanıtım günlerini organize eden Eski Milletvekilimiz ve İstanbul Aksaraylılar Derneği Başkanı Sayın Ahmet Yaşar tanıtım günleri için bilgiler verdi. Bu tanıtım için Aksaray sever herkesin elini taşın altına koymasını istedi.

     Tanıtım günlerinden sonra ise Başkanlığı bırakacağını ve heveslilerine vereceğini söyleyen Yaşar kendisinin İstanbul’da bir başka dernek Başkanlığına seçildiğini, Otel İşletmecileri derneğine Başkan olduğunu söyledi.

     Ayrıca Veteriner Fakültesi yapımını üstlenen Altuntaş gurubuna teşekkür eden Yaşar kendisinin de önümüzdeki günlerde Aksaray’a bir hayır yatırımı yapacağını salonda bulunanlara müjdeledi.

     Veteriner Fakültesi konusunda ne kadar usta Gazeteci olduğumuzu ortaya koyduk. Bir gün önce bir araya getirip kendileri ile röportaj yaptığım Altuntaş gurup Başkanı Osman Altuntaş ve sivil toplum kuruluşu Başkanlarının olduğu ortamda konuyu tartışmıştık. Sayın Altuntaş Fakültede geriye dönüş yok Bayram sonrası temel atıyoruz demişti. Bu haberimiz şehri mutluluğa boğmuş olmalı ki, konu bu toplantıda sık sık gündeme geldi.

       Gecede Ramazan Sokağında Yazar Mahmut Ulu’yu dinledim. Benim yazarlık konusunda meslektaşım olan Mahmut hoca Somuncu babayı anlattı. Kendisi ilimizin yeniştirdiği bir kardeşimiz, ben 9 kitap yazdım, onun tarzı benden biraz farklı.

 

     Mahmut hocam umarım bazı kaprisli kişiler gibi olmaz, bu mütevaziliğini bozmaz büyür. Ben kendilerini takdir ediyorum medya mensubu olarak kendisini her zaman destekliyorum. Ümit ediyorum ki bizler yaşlanıp gidiyoruz bu tür kardeşlerimizin sayısı çoğalır. Kıskanmak yerine onlarla iftihar ederiz, ama kendisini beğenip kaprisli olanlara değil. Zaten o tür insanların büyümesi mümkün değildir.


17.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Feshane günü görüşmesi

Feshane günü görüşmesi