Sanırım,  gündemin bu kadar yoğun ve çeşitliliği olan dünyada bizden başka bir ülke yoktur. Bu gündemin yoğunluğu ve çeşitliliği de beraberinde birtakım felaketleri de getirmektedir.

 

Bunların başında onlarca yıldır başımızın belası terör gelmektedir. Otuz yıldır ölmekle ve öldürmekle bitmeyen terör. Yıllarca teröre verilen taviz ülkemin malını ve canını almağa devam etmektedir. Bunun için harcanan paralar enflasyonun ana nedenlerindendir.

 

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine verilmeyen önem sayesinde ülkemde her yıl binlerce iş kazası da can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Sudan ucuz olan insan emeği ve canı maalesef alınmayan önlemlerle yok olup gitmektedir.

 

Komşularımızdaki felaketler de ülkemizi olumsuz etkilemiştir. Bugün itibariyle sayılarının Doksan Bine ulaştığı Suriyeli mülteciler bizlere maddi ve manevi bir yük getirmiştir. Suriye?de deprem olmadı; bilmediğimiz bir doğal afet de olmadı ama her nedense kendi vatanını savunması gerekirken birtakım uyanıklara kapılarımızı açtık ekmeğimizi paylaştık. Buna rağmen bunlara da yaranamadık ve iyi niyetlerimiz zaman, zaman istismar bile edildi. Dua edelim de ülkemizde bir yıkıcı deprem olmasın Kızılay?ın çadır stoku bitmiş.

 

Maalesef günümüzde felaketler ülkesi oluverdik. Bunlara çözüm getirecek tek merci siyasettir; bunu herhalde kasaplar cemiyetinden bekleyemeyiz. Siyaset siyasi kaygılarından arınarak ülke yararına olan her şeyde bir araya gelecek ve buna kesin çözüm bulacaktır. Ağlamakla ve şiddet ve nefretle kınamakla olmaz. Sadece cami avlusunda göstermelik bir araya gelmek yetmez. Zaman çözüm zamanıdır bırakın oy kaygılarını da kesin çözüm getirin.  

 

Bu onların asıl görevleri olduğu kadar kendi yaşam idameleri için de gerekli ve önemlidir. Başka bir ülkede yaşamayı düşünebilirler ama bizler bu ülkede malımıza ve canımıza kast edilmediği rahat ve huzurlu bir yaşam istiyoruz. Çünkü başka Türkiye?miz yok.


19.09.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Felaketler Ülkesi Olduk

Felaketler Ülkesi Olduk