Hafta sonu ve hafta içi Aksaray Üniversitesine yapılacak Veteriner Fakültesi tartışması Aksaray gündemini işgal etmeye devam etti. Tartışma konusu aslında yapım meselesinden değil projeden kaynaklanıyor. Rektör Acar basın bildirisi ile bazı kesimleri suçlaması ise işi daha da sertleştirdi. Ben son olarak Rektör dışındaki muhatapları Salı akşamı bir araya getirerek konunun nedenlerini tartıştık. Buradaki konuşmada Altuntaş gurubu yönetim kurulu Başkanı Sayın Osman Altuntaş bayramdan sonra temelin atılacağını açıkladı.

     Veteriner Hekimleri odası iftar yemeğinden sonra Fakülteyi yapacak Altuntaş Gurubu Başkanı Sayın Osman Altuntaş, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile bir araya gelip konuyu tartıştık.

     Çıkan son dedikoduda Altuntaş Gurubu Fakülteyi yapmayacak bahane arıyor dedikodusuna Osman Altuntaş çok sert çıkarak; “ Bayramdan sonra temel atacağız, neden bana verilen projeyi ucundan kıyısından kırpıp yapmayıp ta ilave proje ile daha yüksek fiyata Fakülteyi yapayım” dedi. Kendisi konuşmamızda şunları söyledi:

     “ öncelikle Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. Bu memleketin sahipsiz olmadığını gösterdiler. Biz bu memlekette büyümüş yetişmiş insanlarız, geçmişlerimizin hayrına bir hayır yapmak istedik. Rektör beyle görüşerek İslami Bilimler Fakültesini yapmak istedik. Burasının bir başka hayırsever tarafından yapılacağı bizim Veteriner Fakültesini yapmamız söylendi.

      Şunu söyledim gösteriş ve şatafattan uzak bana tam kullanışlı sağlam kullanılır bir proje verin dedim. Rektör beyde projeyi hazırlayıp size vereceğiz dedi. 2012 yılının 12 ayında sözleşme imzalayarak projeyi bekledim. 10 ay sonra proje bana gönderildi ve projenin dışarda ihale ile yapıldığını öğrendim.

    Temel atmamız kışa geldiği için tabanı su olduğundan Haziran ayına kaldı. Temel atacağımız sırada Üniversiteden bir arkadaş aradı projenin eksik 4 yıllık ve dört derslik dedi. Ben projeden anlamam dedim ve projeyi alıp incelettim buda 1 ay sürdü. Sonra incelemede birçok eksiğinin olduğunu öğrendik, ama zaman 3 yıl geçti. Bazı duyumlar aldım yapımdan vazgeçtiğimiz şeklinde buda bizi üzdü ve bir basın toplantısı ile konuyu kamuoyunu aydınlatmak maksadı bir basın toplantısı ile açıkladım.

       Sonra Rektör Beyin bir basın açıklamasını gördüm. Hatanın kendilerinden kaynaklanmadığı şeklinde, bu ne lahana bu ne perhiz. Hatayı ben mi bileceğim, mutfakta aşçının ne yapacağını ben mi bileceğim. Sanki suçlu bizmişiz gibi bir açıklama idi. Burada hak etmediğimiz bir şekilde zan altında bırakıldık. Fakülte ile ilgili anlaşmamız 6000mk. İken bugün 700mk. İlave edilmiştir. Sanki biz suçluymuşuz gibi yardım yaparken zan altında bırakıldık. Ben aslına uygun bir proje olsun istedim, Allah izin verirse Bayram sonu temeli atarak binanın yapımına başlayacağız" dedi.

      Borsa Başkanı Hamit Özkök ise: “ biz birilerini kötülemek için bir açıklama yapmadık. Üniversite ve işadamlarımızın arasında tartışma yaşanmasına üzüldüğümüz için Tarım platformu olarak bu açıklamayı yaptık. Altuntaş ailesinin yapacağı hayrın ve kendilerinin incinmesine razı olmadığımız için bu açıklamayı yaptık. Altuntaş ailesi ülke yatırımında 15 sırada olan bir kurum, bunların rencide edilmesine gönlümüz razı olmadığı için açıklama yaptık. Memurlar gelip geçici Rektör Beyi geldiğinde ziyaret ettik konuyu o zamanda dile getirmiştik. Orada söylediği evrensel bakıp evrensel düşünelim açıklamasına bağlı kalınmalı” dedi.

     Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise şunları söyledi: “ Böyle bir fakültenin yapımı için 8-10 Milyon lira harcayacak Altuntaş ailesinin tebrik edilmesi gerekirken itibarsızlaştırılmaya çalışılmasını esefle kınıyorum. Konunun hangi mahalde olduğunu biliyoruz, bu konuda Altuntaş ailesinin arkasındayız. Rektörün Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi kesin olmaz dediğini iyi biliyoruz, o gün sende vardın. Bu konuyu Sayın Rektörle her yerde tartışıp konuşuruz hodri meydan. Buradan yazı ile insanları suçlamasın, iş yapan insanların şevki kırılmasın” dedi.

      Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koşaşda: “ Altuntaş ailesi sanayide ihracatta ilk sıralarda yer alan bir sanayicimiz. Böyle bir ithamla karşılaşmaları bizleri üzmüştür. Sayın Rektör keşke kendisini arayıp veya ziyaret edip gönlünü alıp olayı birlikte paylaşsa idi. Bu hadise bizleri derinden üzmüştür, Rektör adına ben kendisinden özür diliyorum. Okulunda en kısa zamanda temelinin atılacağını ümit ediyorum, zaten bu işte kararlılar” dedi.

 

       Uzun lafın kısası, işi yaptıran karşılıksız yapana dikleşme yerine özür dileyip bir an evvel işe başlamasını sağlamalı. Bayram sonu temel atılıyor ve Aksaray fakülteye kavuşuyor.


16.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Fakültenin temeli bayram sonu atılıyor

Fakültenin temeli bayram sonu atılıyor