Cumartesi akşamı Ağaçlı tesislerinde Aksaray Borsası tarafından iftar yemeği varildı. İftar yemeğinde tahminim bine yakın insan vardı. Havuz başında verilen iftar yemeğine yoğun katılım oldu. Yemek sonrası fevkalade bir organize ile Aksaray ticaretine emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi. Yemeğe siyasilerden tutun, bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarından işadamlarına kadar yüzlerce kişi katıldı. Yemek de en ufak bir aksama olmadı herkes zamanında iftarını açtı.

       Yemek organizasyonundan önce yemeğin mekânı ile ilgili birkaç cümle etmek isterim. Tabi burada isim vererek insanları incitmek istemiyorum. Ama Aksaray da Orhan ağaçlının yerini tutacak başka yer bilemiyorum. Bu kadar insanın oturacağı yeri tanzim etmek ve oturmalarını sağlamak her yerde bulunmaz. Ben çok büyük otellerin yemek salonlarına katıldım ama bu kadar insanı aynı anda bir arada ağırlayan yer görmedim.

        Servislere gelince iftar zamanı olmasına rağmen herkes aynı anda iftarını açtı. Hiçbir aksama yaşanmadı, kimsede aç kalmadı. Başka bir zaman olsa yemeğe on onbeş dakika geç başlasan da olur. On dakika içinde herkesin servisi yapılarak yemeğe başlandı. Bu organize çok önemli, bazı yerlerde iftarını geç açanları da biliyorum. Sayın Ağaçlıya Aksaray gibi bir yerde bu güzel tesisle hizmet vermesi Aksaray için bir onur verici yer diyebilirim. Sayın Orhan amcaya bir kez daha teşekkür ediyorum.

       Gelelim yemeğe, yemeğe Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, vali yardımcıları, eski Milletvekili Ahmet Yaşar, İl Başkanı Fıldırıcı, Belediye Başkanı Nevzat Palta, daire müdürleri, sivil Toplum kuruluşu Başkanları, Borsa üyeleri ve çok sayıda işadamları katıldı. Yemek de tahminim bine yakın kişi vardı, bu kadar kişiyi ramazan günü bir araya toplamak fevkalade güzel bir iş diyebilirim.

       İl dışından ilçelerden de yemeğe gelen oda mensupları vardı. Yemekten sonra Aksaray?a emeği geçen siyasi ve idarecilerimize teşekkür plaketleri verildi. Ardından da Aksaray ticaretine katkı sağlayan işadamları birer teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

        Yemeğe katılım ise ben ilk defa bir sivil toplum kuruluşunun bu kadar yoğun katılımlı bir yemeğine şahit oldum. Onun için diyorum ki, ezberleri bozan bir iftar yemeği yaşadık.

       Aslında böyle bir organizeyi binlerce üyesi olan Ticaret Odasından da beklerdim. Yeni oda Başkanı Ahmet kardeşim ümit ediyorum gelecek de fevkalade işlere imza atacaktır.

        Borsa Başkanı Sayın Hamit Özkök?ün Başkan olmasında taraf olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. O dönem benim taraf olmamadan rahatsız olup beni eleştiren arkadaşlarımda umarım bana hak vermişlerdir.

       Yemek sonrası bir konuşma yapan oda Başkanı Hamit Özkök ihtiyaten yaptığı konuşmada çok heyecanlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında kendi dalları ile ilgili çalışmalarını anlattı. Ortaköy ilçesine borsa teşkilatı, Eskile borsa binası açtıklarını vurgularken önemli işlerinin yeni borsa binası olduğunu söyledi. Bir başka konu ise su kotası ve bununla ilgili açıklaması alkışlarla kesildi.

       Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta?da yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olduklarını söyledi.

      Teşekkür belgesi dağıtımı esnasında konuşan Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun da her zaman Aksaray ile ilgili çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının yanında olduklarını dönemlerinde tarım ve hayvancılığa sürekli destek olduklarını söyledi. Özkök?ün tarımda verimin on misli artmasına ise, ? her şeyi her yerde konuşmayın Defterdar Ali Bey ellerini ovalıyor nasıl vergi alırım diye haberiniz olsun? diye esprisini yaptı.

        Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendi de yaptığı konuşmada, ? su kotasını belli bir süre içinde durdurduk ama bunun bir sonu olmalı. Yoksa belli bir süre sonra bunu arar duruma geliriz. Ecemiş çayı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, Bakanımızla yaptığımız görüşmeler olumlu araştırmalar yapılıyor? dedi.

 

      Plaket töreni ise karmaşadan uzak düzenli bir çalışma ile güzel bir organize olmuş. Gerek emeği geçenler, gerekse sivil toplum kuruluşları ve işadamları iyi tespit edilmiş. Organizeyi beğendiğimi söyleyebilirim. Oda yetkilileri herkesi kapıda tek tek karşıladılar. Başta oda Başkanı Özkök, meclis Başkanı Nurettin Yapılcan ve oda üyelerini organizeden dolayı tebrik ediyorum.


22.07.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ezberleri bozan iftar yemeği

Ezberleri bozan iftar yemeği