31 Mart 2019 da yapılan mahalli seçimle, AKSARAY belediye başkanı olarak seçilen EVREN DİNÇER,  önce başkan yardımcıları; Hıfzı Peker, Mustafa Karahancı, Serdar Baydar ve Tayfun Çelik’ le yola devam edeceğini ilan etti.

Şahsi ve belirli bir zümrenin menfaatlerinin peşinde koşmayacak, hayatlarında hiçbir şekilde leke görülmeyen, ortak akla, hukukun üstünlüğüne inanan, adaletten asla ayrılmayacak vede siyasi gelecek ve maddi çıkar, davasında olmayan bu ekibin başarılı olacağına inanıyoruz.

 Evren Dinçer, belediyede çalışan tüm personelin, ehliyet ve liyakatini, nerede çalıştığını ve ne iş yaptığını tespit ettirerek, mevcutla ne kadar başarılı olabileceğini bilmek istemesi şimdiye kadar yapılmamış bir işi yaptırıyor. Çalışanının becerisini bilen, yarı başarıyı yakalamış olur.

 Aksaray Belediyesinde 1500 kişi çalışıyor, bu rakam emsal belediyeleri bir tarafa bırakın, Kayseri ve Konya ile yarışıyor durumda. İşin daha da kötüsü, doğru dürüst kimin ne yapıp yapmadığı belli olmadığı gibi, çoğunun herhangi bir becerisi de bilinmiyor.

 Gelirin büyük bir kısmı çalışan 1500 personele gidince yatırıma devede kulak kaldığı ortaya çıktı. Yapılacak yüzlerce belediye hizmetleri neyle ve nasıl yapılacak?

 Demek oluyor ki Evren Dinçer, yeni bir hizmet ve yeni bir yönetim metodu uygulamak zorunda. Metot böyle olursa elbette birilerinin menfaatine dokunup ayağına basacak işte en önemli vereceği kararda burada başlıyor. İlde ve partide kimsenin adamı yolunu değil, başkan olma yolunu seçerse, yönetimi kesinlikle başarılı olur.

 Ak partiliyim diyenler ön sırada olmak üzere, binlerce kişi kamu hizmeti istemiyordu, kendine ve ailesine hizmet ve iş istiyor, bunların sayısıda Evren Dinçer’in aldığı oyun iki katını geçiyor.

 Ak partilinin bir kısım, başkanın arabasını arkadan itiyor, bir kısımda tekerinin önüne taş koyuyor. Tuzakların, saldırıların, komploların ve dedikoduların ardı arkası bir türlü kesilmiyor. Sanıyorum, Evren Dinçer mevcut personeli en verimli şekilde çalıştırmadıkça, beklediği başarıyı bulamayacak.

Ak parti gönül belediyeciliği diyor, bu ifade bir bakıma anlamsız, bir bakıma sınırları hiç belli değil, ucu açık yani kimin gönlü edilecek, kim memnun edilecek, kimin gönlüne girilecek?

Evren Dinçer için,  en doğrusu; parti militanlığı yapmadan DÜRÜST ve ADALETLİ belediyecilik yapmaktır. Vicdanın, aklın ve kanunların kabul etmediği hiçbir şeyi yapmamak,  ADALETLİ olarak çalışmak halkın gönlüne girmeye yeter de artar bile.

Adayı olduğu ve seçildiği partinin belediye başkanlığını değil, AKSARAY halkının belediye başkanlığını yaptığında, halk ve yaratan memnun olur, Evren Dinçer’de halkın belediye başkanı olur. Beş yıl sonraki adaylığı aklından bile geçirmeden, DİKİNE ve DELİCE başkanlık yaparsa Konya’nın Nalçacı’sı olur, belediyeyi de ciddi kurum yapar.

Deliceden kastımız, halkımız atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli der, akılla, ilimle, irfanla vede hesapla yürüyen yiğit her zaman muvaffak olur vede Aksaray halkı ardından yürür, Evren Dinçer’de halkın başkanı olur.

Aksaray’da 1960 yılından bu yana 60 yıldır, belediye başkanlığı yapanların hiçbiri yüzde yüz halkın başkanı olmamış, olamamıştır. Çünkü birinci sırada mensup olduğu parti, akrabaları, yakınları ve dostları gelmiştir.

 Dolaysıyla, Aksaray’ımız bir türlü ŞEHİR olamamış, medeniyet ilkelerini, halkın bütün kesimleriyle yakalayamamıştır. Kasaba ve köy kültürüyle kalmıştır. Açık misalide, hiçbir zaman, hiçbir  yerde, belediye meclisleri dâhil dürüstçe ŞEHİRCİLİK, medeniyet, kültür özellikle şehrin ekonomisi tartışılmıyor.

Evren Dinçer ve ekibinin, başarılı hizmetler yapması için, Ak parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’a büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Altınsoy, partinin bütün kademelerindeki arkadan vurmaları önleyecek ki moraller bozulmasın ve hizmetler beklenenden daha fazla yapılsın.

Hüseyin Altınsoy bunu yapar mı, görevi yapmak ancak paşa gönlü bilir, halk herkesin ne yaptığını, yapmadığını bildiği gibi aklından geçeni bile bilir. Örnek Ak partide bu güne kadar ve halen başkanlık ve milletvekilliği yapanların halktaki notu bir anketle ortaya çıkar.

Aksaray halkına, belediye hizmetlerinin artması için başta MHP belediye meclis üyelerine ve diğer meclis üyelerine çok iş düşüyor. Umarım bu parti üyeleri kör ve çatışmacı yolu değil, birlikte hizmet yolunu seçerler.

                                                                                   Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 


alı kayar
8.09.2019 15:20:45
lan yalaka bunak götunun kılı agarmıs bırak artık su yalama ıslerını

8.09.2019 13:54:00

Rasim Gül

Evren Dinçer ve Genç Ekibi