Cumartesi günü Eskilde idim, Eskilde oluşumun nedeni her yıl olduğu gibi Eskil halkı ile Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın istişare toplantısı idi. İnanın davet edilmesem de böyle toplantılara giderdim. Nedeni ise seçmeninin önüne çıkıp harcamalarından tutun, yaptıklarına kadar rakamlarla hesap veren bir Belediye Başkanı bu yaşın sahibiyim görmedim. Bu bir cesaret işi, her harcadığı kuruşu seçmeni ile paylaşan bir Başkan ben görmedim, gören varsa söylesin onu da yazayım.

      Dürüstlük ve yüreklilik buna derler, şovdan uzak reklamı sevmeyen bir insan kendini Eskil halkına adamış bir Başkan. Bundan dolayı diyorum ki, Eskilliler çok şanslılar. Bunu derken başka Başkanlar suiistimal mi yapıyor bilemem öyle bir iddiamda yok. Ama halkı ile her şeyini her yıl paylaşan bir insanı methetmeyim de kimi methedeyim. Varsa söylesinler onu da köşeme alayım.

     O koca salon dolmuş, hatta dışarı taşmış bir topluluğu istişare için toplamak bile kolay değil. Sosyal etkinliklerde bile bu kadar insanı bir araya getiremezsiniz. 1500 den fazla insanı Belediye çalışmaları ve harcamalarını paylaşmak için toplamak çok zor. Ya çok ünlü bir sanatçı getireceksiniz, yâda çok ünlü bir konuşmacı getireceksiniz ki, bu kadar insan bir araya gelsin.

      Emanete hıyanet yok, HZ. Ömer benzeri bir konuşma ile işte yakam varsa bir suiistimal yapışın. Varsa yanlışımız huzurunuzdayım hesabını sorun lafı yürek işi. İnanın Eskille ilgisi olmayan birkaç hizmet sorusu dışında kimseden tık yok. Salona gelenler konuşmasının sonunda ayakta alkışladılar.

      Duygu yüklü, makam mevkiler gelip geçici diye başladığı konuşmasında Eskil Belediye Başkanı Alçay şunları söyledi:    

       “ İlçe tarihinin en büyük hizmeti 4 yılda yapılmıştır, birileri bu hizmetlerden memnun olmayabilir. Bizim kavgamız siyasilerle siyaset kavgası değil, sizlerle kavgamız var bu kavgada halkımıza daha ne gibi hizmetler verebiliriz kavgasıdır. Kişisel kavga ve nifakı bir tarafa bırakarak derdimiz kavga değil hizmet olmalı bende bunu yapıyorum.

       İnanın sizler istemezseniz ben hiçbir yere talip olmam. Kimseyle kavga gibi bir derdim yok, benim derdim Allah rızası için sizlere hizmettir. Hepimiz faniyiz bir gün ahrete gideceğiz, hoş bir seda bırakırsak ne mutlu bize.

       Bunca yaylamız bugüne kadar neden ihmal edilmiş bunu hiç sorguladınız mı? Ben elimden geldiği kadar yaylalarımıza da hizmet etmeye çalışıyorum. Bu sene hemen hemen hizmet götürmediğimiz yayla kalmayacak. Belediye bütçemizi seçim bütçesi yapmayacağız, normal hizmetlerimize devam edeceğiz.

       Allah bir şeyi insana nasıl nasip ederse öyle eder, ben hiçbir kimseden bir talepte bulunmayacağım. Nasibimizde varsa devam ederiz. Önemli olan hizmet edenlerle laf edenleri ayırmanız. Ben havlu hasır peşinde değilim, makam mevkide gelip geçici, ben hizmet peşindeyim, gelecek nesillere bir şeyler bırakmak istiyorum.

       İşte yaptığımız ihale ve harcamalar, hepsini sizlerle paylaşıyorum. Sizin verdiğiniz emanete hıyanet etmeden şeffaf bir şekilde huzurunuzdayım. Bir hata ve yanlışımız varsa yakamız elinizde tutun. Bu sene Eskilin hiçbir yerinde ayağınıza çamur değmeyecek” dedi.

      Konuşmaları sonunda kürsüye çıkarak yaptıklarını resimlerle ve plan projelerle seçmenlerine anlattı. Hatta yaptıkları çalışmalara harcamalarını rakamlarla halka sundu. Hatta ihalelileri kimlere verdiğini ve kaça yaptırdıklarını rakamlarla verdi.

     Dikkatimi çeken bir husus ise, eski Belediye Başkanı Necati Belgemen’in Niyazi Alçay’ın her programına katılması da, onun çalışmalarını takdir ettiği anlamına geliyor.

      Efendim bu toplantıyı neden takip edip yazdığımı da sizlere anlatayım. Böyle cesaretli ve medeni bir yürekle çalışmalarını şeffaf bir şekilde anlatan Başkan belki diğer başkanlara örnek olur diye düşünüyorum. Neden yaptıklarını ve harcamalarını halktan saklama gereği duyalım, dürüstlük bana göre bunu gösterir.

       Bakın bazı köy muhtarları bile çalma çırpma olayından dolayı şikâyet ve dava açılmasından dolayı mahkeme kapılarından gitmezler. Halbu ki şeffaf olsalar bir köyde ne harcanıp yapılabilir ki, bunları seçmenleri ile paylaşsalar ne mahkeme kapılarına gelirler nede valilik kapısına. Dürüstlük ve şeffaflık diye buna derler diyorum. Bu örneği herkes yapabilmeli, ben Sayın Alçayı yürekten kutluyor başarılar diliyorum. Umarım Eskil haklıda tarafgirliği bırakır kendisine sahip çıkarlar.


11.03.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Eskilliye hesap veren Başkan

Eskilliye hesap veren Başkan