Öncelikle Eskile Meslek Yüksek Okulu hayırlı uğurlu olsun. Ancak yazımın başında şunu söylemeliyim ki, Aksaray siyasetini ve iktidar partisinin çalışmalarını çok yakından biliyorum. Aksaray dışında İlçe, Kasaba ve köylerimizi de yakından takip eden bir gazeteciyim. Çok yerleri orada doğup büyüyen ve yaşayanlardan daha yakinen biliyorum.

      36 senelik gazetecilik hayatımda inanın Eskil kadar kıskanç ve hazımsız bir yer görmedim. Bunu derken eskilin tamamını kastetmiyorum, aklıselimli düşünen ve dedikodudan uzak insanlarımızda az değil. Bu sözüm eline kılaviye geçiren bazı insanlar ha bire onu bunu kötüleme peşindeler.

       Eskile ne zaman bir hizmet gelse mutlaka bir kıskançlık ve şu getirdi bu getirdi kavgası. Beyler Eskile yazık etmeyin, güzel bir hizmet gelmiş kim getirirse getirsin sebep olanlara dua yerine karalama kampanyası yazanlara hiç yakışmıyor.

      Samimi olarak söylüyorum ve yakından takip ediyorum, Yüksek okulun nasıl geldiğini fevkalade biliyorum. Yok, yeri yokmuş, yok falan getirmiş, ne gelirse gelsin boş laflar sizleri üzmüyor mu? Hala köy görüntüsünü mü arzu ediyorsunuz? Adam Allahtan korkar gelen hizmetler hakkında dedikodu yapmaya, dedikoduyu bırakında gelen hizmetlerin memnuniyetini ve keyfini çıkarın.

      Gelen hizmet her halde muhalefet Partileri tarafından getirilmiyor, iktidar partisi tarafından geliyor. Öyleyse buna vesile elbette Belediye Başkanı Alçay ve İlçe Başkanı vesile olacak. Yok, MHP’den gelmişte gücü yetmezmiş falan filan.

       Evet, Yüksek okulun gelişinde en büyük pay Başkan Alçayın. Elbette İlçe Başkanının da emekleri olacak. Ama bunu dedikodu malzemesi yapmanın bir anlamı yok. Evet, bende aksine diyorum ki, Alçay Ak Partiye geçmese idi ne yüksek okul gelirdi nede diğer devlet daireleri gelirdi. Belediye bunlara girişimde bulunup yer tahsislerini yapmasa idi nasıl gelecekdi?

       Yapmayın Allah aşkına size hizmet için gece gündüz koşuşturan bir Başkanın bu kadar siyaset adına hırpalanmaya çalışılması kimseye bir şey kazandırmaz. Bundan Eskil zarar görür. Bırakın dedikoduyu da adam hizmet yapsın. Sizde gelen hizmetlerin keyfini çıkarın davul zurna çalıp oynayın.

       SGK durup dururken gelmedi, Trafik tescil durup dururken gelmedi, Kapalı spor sahası ve buna benzer resmi daireler kendiliğinden gelmedi. Elbette iktidar partisi bu hizmetleri getirdi, ama bu hizmetlere vesile olanları da unutmamak gerekir. Başkanınız inanın gerçekten çok büyük çaba sarf ediyor. Belediyeler iktidarla özdeşleirse hizmet almak daha kolay olur.

      Biliyorum ki, bu yazımdan dolayı yine bana hakaret ve acımasız eleştiri yapacaksınız. Ama şunu unutmayın ki, hakaret yazan bir Eskilli yetkilinin de içinde olduğu savcılık soruşturmaları devam ediyor. Zaten yazılarıma yorum kabul etmiyorum, ama sürekli iyi niyetle düşünen insanlara acımasız eleştiri yapmayın aksine destek olun. Varsa kızgınlığınız seçim zamanı gereğini yaparsınız.

      Eskil dışından bir kardeşiniz olarak şu yaptı bu yaptı meselesini bırakıp davul zurna çalıp oynayın. Böyle hizmetler her zaman elinize geçmez. Alçaya da haksızlık yapmayın, biraz insaf yahu. Eskilin diğer insanlarına buradan selam ve sevgiler, bu dedikoducuların aksine güzel insanları az değil.

       Bu serzenişim internet üzerinden dedi kodu yazanlaradır. Eskilin güzel insanlarını üzmesinler. Eskilin fahri hemşerisi olarak Eskilimize kazandırılan Yüksek okulda emeği geçen herkese teşekkürler.


20.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Eskili anlamakta güçlük çekiyorum

Eskili anlamakta güçlük çekiyorum