Bütün ilçelerimizi çok yakinen biliyor ve nabızlarını da tutuyorum. Ama Eskil’e daha çok gittiğimi söyleyebilirim. Bunun nedenini farklı boyutlarda yorumlayanlar olduğunu biliyorum. Ama Belediye Başkanı kadim dostum Niyazi Alçay’ın okul arkadaşım olduğunu bilmeyenler bunu farklı boyutlarda yorumladılar. Fakat buna rağmen Eskil ile ilgili çok sık yazı yazmama rağmen adaylık atmosferinde taraf olmamak için yazı yazmadım.

     Seçim sürecinde belki de en az 5 sefer Eskile gitmişimdir. Eskilde birbirinden değerli arkadaşlarımız aday adayı idi. Sadrettin İriş, İbrahim Güdende de ve İbrahim Koyuncu aday adayları idi. Bu dostların hepsini tanıyor ve bir samimiyetim vardı. Sadece Sadrettin beyle seçim sürecinde tanışmıştım, ama temiz ve düzgün bir insan olduğunu gördüm.

      Ben Eskil merkezi dışında köy ve yaylalarının nerede ise tamamını biliyor ve tek tek gezip çaylarını içtim. Hatta bu bölgelerin mayalısı ve kömbesi çok meşhur çaylarla küflü peynir dürünüp yedim. Seçim sürecinde de yaylaları dolaşıp gezdim ve nabız tuttum. İnşallah Niyazi Başkana destek maksadı ile tekrar bu bölgeyi birlikte gezmek istiyorum.

       Adaylık süreçlerinde kısmen bir yarış ve ufak tefek kırgınlıklar olur. Ama nihayetinde saydığım bu arkadaşların tamamı Ak Partili ve davalarına bağlı arkadaşlar. Sadrettin Beyin açıklamasını okudum, diğer aday adaylarının da mevcut Başkana destek olacaklarını açıklamaları fevkalade güzel bir gelişme olarak görüyorum.

      Bundan bir ay önce Niyazi Başkanı ziyaret ettim, odasında oturuyoruz. O dönemde ha bugün ha yarın adaylar açıklanacak heyecanı vardı. Ben otururken Eskilin yaylalarından gelenler vardı. Şiddetle Alçay’ı destekleyeceklerini söyleyip Ak Parti sana başlığı vermezse bağımsız aday ol senin arkandayız diyorlardı.

       Sayın Alçay’ın burada seçmenlere söylediği şu söz çok hoşuma gitmişti: “ arkadaşlar rahat olun, bunu bir kere yaptık. Partim bana başlığı versin vermesin ben partimin arkasındayım. Kesinlikle de aday olmazsam adaylık düşünmüyorum, kim aday olursa onun yanında bir nefer gibi kazanmak için çalışırım. Lütfen kişisel hareket yapmayın partimizin başarısı için çalışacağız” dedi.

      Bu sözü beni çok duygulandırmıştı, hem de kesinlikle adaylık düşünmeyip partisinin başarısı için çalışacağını söylemesi partisine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyordu. Haklı olarak yaylaların ille aday ol baskısı ise bugüne kadar hiç hizmet almayan yaylalar Alçay döneminde çok hizmet almış. En uzak yaylanın 60 km. mesafede olduğu 60 civarındaki yaylaların tamamına hizmet götürmek öyle her babayiğidin harcı değildi.

      Bütün yaylalara hizmet götürdüğünü bizzat gördüm. Yayladaki vatandaşlarla görüştüm partili partisiz herkesin Alçay’ın aday olmasını istiyordu. Hizmet yapan bir insanın bir tarafa itilmesini istemiyorlardı. Hizmetin karşılığını kendisine tekrar vermek istiyorlardı.

      Hizmetin yanında Belediyenin malına sahip çıkarak altındaki eski arabasını bile değiştirmemesi Eskil için bir referanstı. Başkanlığı döneminde o kadar Eskilin sosyal etkinliklerine gittim. 70 km. yol kat edip günümü oraya ayırdığım halde Allah şahidim bir kuruş almadım. Bir gün bana cebinden kredi kartını çıkarıp şoförüne vererek bir sefer zorla kendi cebinden aracıma çok az mazot koydurdu.

      Belediyenin kesesinden gereksiz yere kimseye bir kuruş vermeyen bir başkana Eskil elbette sahip çıkacaktır. Kamuoyu yoklamalarında da Eskil ona sahip çıkıp destek olmuştur. Aday olmasına tek etken seçmenin ona sahip çıkmasıdır. Seçmen bu seçimde de ona sahip çıkacaktır. Seçmenle beraber teşkilat ve diğer aday adayları ile birlikte çok farklı bir şekilde seçimi alacağını düşünüyorum. Alçay’ın kim aday olursa olsun partimin başarısı için çalışacağım fikrini diğer kıymetli adaylarımızda seçim esnasında gösterecektir. Ben burada kendisine tekrar başarılar diliyorum.



4.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Eskil`de neden tekrar Alçay

Eskil?de neden tekrar Alçay