“Üstümüze ölü toprağı ekilmiş.”!,”Ölmüşüz de haberimiz yok”! diyorum da kimseyi inandıramıyorum.!!!

   Dinimizin tekniğine göre kişiler inandığı gibi yaşamazlarsa bir zaman sonra yaşadıkları gibi inanmaya başlarlarmış.!

    Bizdeki de şu anda tam bu tekniğe göre oluşmuş.

    Akla gelen tüm atanmış ve seçilmiş yöneticilerin, mahalli ve genel siyasetçilerin,Meslek Odaları mensuplarının,Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Medya Mensuplarının istisnayı bozmayacak oranda kalanlarının dışındaki ezici çoğunluğunun üstlerine maalesef ölü toprağı ekilmiş.!!!

     Üstlerine ekilen bu ölü toprağı ile oluşan uyuşukluğun sebep olduğu tembelliklerinin verdiği rehavete öylesine alışmışlar ki kendileri çalışmadıkları için kendilerinin dışındakilerin inde çalışıp çalışmadıklarını da umursamadıklarından onlarında kendileri gibi yaralı Parmağa merhem olup olmadıklarını.

     Kendilerinin dışında kalanların yetki ve sorumluluklarıyla,cürümleri kadar yer yakabilme özelliğinden dolayı yaraya merhem olamasalar da olmaya bile çalışmadıklarını da maalesef göremiyorlar.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1SENATÖR VE12 ESKİ MİLLETVEKİLİMİZİN AKSARAY İÇİN HER HANGİ BİR ÇABA SARF EDENİNİ GÖRDÜNÜZ VEYA DUYDUNUZMU?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Aksaray geneline yayılmış olan bu ölü toprağı maalesef hem halen Aksaray’da yaşayan, hemde Aksaray dışında olan 1’i Senatör olmak üzere 12 eski Milletvekillerimize de sirayet etmiş.

     İki dönem Devlet Bakanlığı16.,20. ve21. Dönem Büyük Millet Meclisi üyeliğide yapan Sadi Somuncuoğlu’nun Aksaray’a Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili birkaç demeci.

      Köşe yazılarında Aksarayın birçok meselesini gündeme getiren Büyük Millet Meclisinin 21. ve 22.dönem üyesi Ramazan Toprak’ın bu çabaları dışında 1’i eski Senatör ve 12’si ise eski Milletvekilimizden kelimenin tam anlamıyla ”Tık” yok.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Oysa zamanında hemşerilerimiz tarafından kendilerine verilen oylarla Senatör ve Milletvekili seçilenler özelde kendi partileri içinde, genelde ise Türkiye siyasetini, özellikle Meclisin yapısı ve Bakanlıkların yapısı ile kamuoyunu bilgilendirme yönünden bu görevlerde bulunmayanlardan çok, çok ilerideler.

ESKİ MİLLETVEKİLLERDEN AK PARTİNİN 2004-2009 MAHALLİ SEÇİM VAADİ OLAN,ULAŞTIRMA BAKANI VE BAŞBAKAN’INDA SÖZÜNÜ VERDİĞİ AKSARAYIMIZIN GELECEĞİNİN OLMAZ İSE OLMAZI TREN YOLUNUN TEMELİNİN ATILMASI KONUSUNDA BİR ÇABA HARCAYANI VARMI?

      Kamuoyumuzun çok iyi bildiği gibi Nevzat Palta bey’in 2004 Mahalli Seçim vaadi Aksaray-Ankara arası tren hattı projesiydi.

    Bunu günümüzün Büyük Meclis Başkanı Cemil Çiçek’te hükümet meydanında yapılan mitingde teyit etmişti.

    2009 mahalli seçimlerinde de tekrarlanan bu vaatle ilgili olarak 18 Aralık 2010’da Şu anki Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı,dönemin Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Aksaray-Ulukışla arası hat için söz vermişti.

    26 Mayıs 2011’de İse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hem sözünü hemde  başlatma talimatını verdiği Aksaray’ımızın en önemli acil ve  istikbalinin olmaz ise olmaz meselesi olan Tren Yolunun İhalesinin Seçimlerden önce yapılması konusunda bir çabaları varmı?

TIP FAKÜLTESİ VE E.90 DUBLE YOLUNUN CAZİBESİNİ YİTİRMEMESİ İÇİN BİR TEKLİFLERİ VEYA ÇABASI OLAN ESKİ VEKİLİMİZ VARMI?

     Tıp Fakültemizin açılması ile  Ankara- Pozantı oto banı açıldığında E. 90’ın cazibesini yitirmemesi için Aksaray-Ankara ve Aksaray-Adana duble yoluna öncelikle geçtiği tüm yerleşim birimlerinin merkezi ile mücavir alanlarına yolun altından karşıdan karşıya her türlü araç,hayvan,insan ile malın geçmesine sağlayacak yeterli sayı,genişlik ve yükseklikte alt geçitleride yapılmış  mevcut duble yola en az birer şeridin daha ilave edilmeside dahil eski Vekillerimizin kendilerini bu makamlara seçenler için her hangi bir çabaları yok.!!!

    AHDE VEFANIN VE NESİLLERİN GELECEĞİ İÇİN ÇABA SARF ETSİNLER!!!

     Aksarayın Tren ihalesinin yapılabilmesi,Tıp Fakültesinin açılması ve  Duble yollara  yeterli alt geçitli birer şeridin daha ilave edilmesi başta olmak üzere ilimizin tüm meselelerinin çözümü  ve hemşerilerimizin birini bin yapacak yeni projeleri üretip bunların hizmete girmesini sağlamak şu anki vekiller kadar eski vekillerinde ahde vefa gereği görevleridir.!!!!

    Hem Ahde Vefanın,hem Aksarayın ve hemde kendi nesillerinin istikbali için1975-80 arası Cumhuriyet Senatörlüğümüzü yapan Abdullah Emre İleri,Parantez içinde Vekillik dönemlerini belirttiğim 2-Sadi Somuncuoğlu(16.,20.,21. Dönem) 3-Arif Toprak(17. Dönem)4-Mahmut Öztürk(18.,19.Dönem),5-Halil Demir(19. Dönem),6-Veteriner İsmet Gür(19. Dönem)7-Murtaza Özkanlı(20.Dönem),8-DR. Nevzat Köse(20.Dönem),9-Murat Akın(21. Dönem),10-Ahmet Yaşar(22. Dönem),11-Ramazan Toprak(21.22.Dönem),12-Kürşat Eser(21.Dönem)ve 13-Osman Ertuğrul(23.Dönem)’un mevcut acil meselelerimizin çözümü ve diğer meselelerimiz inde Hacca gitmek isteyen Karınca misali takibi için gereğini yapmaları dileğiyle.

   Kendilerine bundan sonra sağlık,mutlu hayırlı uzun ömürler diliyorum.

 

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 


25.02.2014 00:00:00

Ali Genç

Eski vekilleri gören,Aksaray için çabalarını duyan var mı`

Eski vekilleri gören,Aksaray için çabalarını duyan var mı?