Aşağı yukarı bir aydır karşılaştığım bir soru vardı, ? eski terminal yıkıldı yıkılacak deniyordu da neden yıkılmadı ve ya neden işe başlanmadı? diye bana sık sık soruyorlardı. Bende inanın konuyla hiç bilgim olmadığı halde zannedersem Belediye Başkanımız buradaki esnaflara taşınması için bir süre vermiştir. Süresi bittiğinde yıkacağını tahmin ediyorum diyerek olayı geçiştirmeye çalışıyordum.

      Aslında mantıken düşündüğünüzde de insanlar yeni işyeri bulmadan yaz ortasında işyerlerini kafasına yıkacak değilsiniz. Tam iş güç zamanı esnafın ticaret yaptığı bir dönemde hadi boşalt desen nereden baksan üç beş ay zaman alır.

      Buna birde yeni işyeri bulup tanıtılması ve müşteriye yol gösterilmesi uzun zaman alacak. Bunun en güzel yönü ise ölü sezonda bu insanların taşınmasını sağlamak. Bu sürede de insanlar yeni dükkân bulması için zaman vermek.

      Konu uzun zamandır kafamda idi, Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı aday belirlenme döneminde Ankara´ya çadır kurmuş olmalı ki pek görüşemiyorduk. Adaylar belli olduktan sonra bir fırsatını bulup kısa süre konuşma imkânı buldum.

      Kendisine hemen eski terminali neden yıkmadığını ve bazı muhaliflerin dört arzuhalciye gücünüzün yettiğini söylüyorlar. Arzuhalcilerin yerlerinin dışında hiçbir çalışma ve boşaltma hareketi yok, insanlarla dalga geçtiğiniz şeklinde anti propaganda yapıyorlar dedim.

      Gülümseyerek cevap veri: ? evet doğru söylüyorsun, ilk etapta bir iki binada küçük bir problem vardı. Bunlar çözüldükten sonra burada ticaret yapan esnaf bana gelerek yaz ortasında tam iş yapacakları bir dönemde işyerlerinin boşaltmaları ekonomik olarak kendilerini zora sokacağını ve dükkân bulmanın da hemen zor olacağını söyleyerek benden süre istediler. Bende kendilerine Aralık ayına kadar müsaade ettim ve o günü bekliyorum. Yoksa burasını bir haftada yıkar temizlerdik? dedi.

      Düşündüm gerçekten de çok haklı ve insanları bir anda mağdur etmemek lazım. Burada birçok insan geçim sağlıyor ve evine rızık sağlıyor. Bunun yanında ödemeleri, çek ve senedi olanlar bulunduğunu da düşünmek lazım.

      Doğrusu bu olsa gerek, bu memlekette yaşayan insanlarında kısa süreliğine de olsa onların iş ve aş durumunu düşünmek lazım. Meseleyi onları mağdur etmeden çözmek lazım. Konuda bu şekilde çözüleceğini öğrenmiş bulunuyorum.

      Sürekli bana hani bir terminali yıkamadı diye olumsuz propaganda yapanlara da konuyu buradan duyurmuş olayım. Meseleye tek taraftan bakarak eleştirmek yerine burada yaşayan insanların rızıklarını da düşünmek lazım.

      Konu Belediyeden açılmışken gördüğüm birkaç çalışmadan bahsetmekte yarar görüyorum. Laleli mahallesi yolu belli bir noktaya getirilerek asfalt ve kaldırım atılarak tamamlanmış. Kalan diğer yolda ise çalışmalar devam ediyor son durağa kadar tamamlanacağını da buradan duyurmuş olayım.

       Üzerinde en çok durduğum ve eğri büğrü bir yol yarım yamalak açılarak çirkin bir görünümde duran Hürriyet mahallesindeki Sağlık kasabasına giden yoldaki evler temizlenmiş ve yol açılarak asfaltlanmış. Yıkılamayan evlerin yıkılarak burasının çirkin görüntüsünün giderilmesi hususundaki Belediyenin çalışmasını takdir ediyorum.

      Yine terminale giden ana yolun kaldırımları güzel bir görünümle yapılarak tamamlanmış. Hemen Toptancılar sitesi ve Üniversiteye giden Hacılar harmanı yolunun kaldırımları yapılarak hizmete sokulmuş. Kenar mahalleler mantığını hayata geçirmesi Sayın Yazgıya artı puan getirmiştir. Zaten kenar mahallelerin nerede ise tamamını güzel bir asfaltla tamamladığını buradan geçenlerin görmemesi mümkün değil. Tebrikler Sayın Yazgı Başkan.


28.09.2015 12:48:26

Erdogan Kaya

Eski terminalde son durum nedir?

Eski terminalde son durum nedir?