Bugün Ramazan Bayramı Arifesi, yarın ise 1 ay boyunca elimize döktüğümüzün yüzümüze çalınacağı yani bir ay boyunca tuttuğumuz oruçlarımızın,yaptığımız ibadetlerimizin ve vermiş isek verilen hayır ve hasenatlarımızın karşılığı bizlere verilen mükâfat olan Bayram?ı yapacağız.

    Rabbimiz bunu Yüce kitabımız Hz. Kuranın  ?Zilzilal Suresinde mealen? herkesin zerre miktarı kadar yaptığı olumlu ve olumsuzlukların karşılığını alacağını belirtiyor.

 HAKKIN KOYDUĞU KURALLARI YERİNE GETİRENLER MÜKAFAT İHLAL EDENLER İSE KARŞILIĞI OLAN CEZAYI ALACAK

    Nasıl ki sadece Rabbimizin rızasını kazanmak için hiçbir maddi engel olmamasına rağmen i1 ay boyuncu tüm uzuvlarına gün boyu oruç tutturan, gecelerini ise Teravihlerle ve diğer ibadetlerle geçirenlerle bu ayda üstlerine düşen maddi ibadetler olan Zekât ve Fitre ile diğer hayır ve hasenatlarını yapanlar Zilzilal Suresindeki teminat gereği mükâfatlarını.

      Farz olan orucu tutmayarak ve yine genel olarak emredilen farz ibadetlerle birlikte bu aya mahsus olan ibadetlerini yerine getirmeyenler, hatta orucu tutmadığı, ibadetlerini yerine getirmediği için Haktan korkup  halktan ise utanması gerekirken bunu yapmayarak birde haddini aşarak yapılması gereken bu güzel ibadete karşı çıkarak meşru kuralları ihlal edenler ise bunun karşılığı olan cezayı alacaklar.

ERGENEKON?CULARDA İŞLEDİKLERİ SUÇUN CEZASINI ALDI

     Kuran?i tabirle zerre kadar suç ve  sevap işleyenlerin yaptığı suçun ve  iyiliğin karşılığını görmesinde olduğu gibi Pazartesi günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan ?Ergenekon Terör Örgütü? ile ilgili verilen  66?sı tutuklu 275  zanlı hakkındaki kararlarda cezalandırılanlarda işledikleri suçlardan dolayı cezalandırıldılar.

    Mahkemenin sayısız somut delile dayanarak karar vermesine rağmen birilerinin suçsuz olduklarını iddia ettikleri bu zanlılar eskilerin tabiriyle Camii önünde olduklarından göz altına alınıp tutuklanıp,yargılanıp yargılamanın sonucunda bu cezayı almadılar.!!!

   Gerekçeli kararlar açıklandığında daha iyi görüleceği gibi ceza verilen bazı sanıkların meşru kuralların dışına çıkarak illegal yollardan milletin analarının ak sütü gibi helal oylarıyla seçtikleri meclisten güven oyu alan hükümeti ve meşru hiyerarşiyi kendi ideolojileri, maddi ve manevi çıkarları için tersyüz etmeye çalıştıkları için cezalandırıldılar.

 KARAR KEYFİ OLSAYDI  VERİLEN CEZALAR FARKLI  OLMAZDI

     Akla ziyan açıklamalarla siyasallaştırılmaya ve bu şekilde ise  etkisizleştirilmeye  çalışılan karar bazılarının iddia ettikleri gibi siyasi olsaydı  verilen cezalar farklı, farklı olurmuydu?

    Oysa verilen kararda bazılarına suça teşebbüs ettikleri, bazılarının ise bu fiilleri  işleyenlere yardım etmelerinden dolayı azalan ,artan cezalar verilirken, isnat edilen suçu işledikleri belirlenenler ise suça katılımına göre ayrı,ayrı miktarda daha ağır hapis cezalarına çaptırılarak cezalandırıldılar.

 KARARLA? RP%99 OY ALSADA KAPATIRIZ? DERKEN DSP İÇİN İSE DAVA AÇMALARININ YAKIŞIK ALMAYACAĞI ÇİFTE STANDARDI  ORTADAN KALDIRILDI

      Mahkemenin aldığı kararın gelecek nesillere  mutlu aydınlık bir gelecek hazırlamasının ilk olumlu yönü bir zamanlar 28 Şubat cuntasından aldıkları brifinglerle milletin değerlerine saldıranların milletin değerlerine meydan okurken onun şahsında RP?ye kapatma davası açtırıp  bu parti %99 oy alsa bile kapatılacağı belirtilip eften,püften gerekçelerle militan yargının kararıyla kapatılmıştı.

     DSP için böyle bir davanın açılıp açılmayacağı zaman sorulan aynı yargıç  bu parti için ise dava açmanın yakışık almayacağını belirterek o  dönemin guguklaşan çitte standartlı militan hukukunun tuzu kokutan  tartışmalı kararlarını ortaya koymuştu.

     Pazartesi günü açıklanan  kararla  bu çifte standartlı hukuku guguklaştırma,bazılarına imtiyaz verme yerine mevkisi,makamı,rütbesi,maddi ve manevi gücü ne olursa olsun hiç kimsenin suç işleme  imtiyazı olmadığı  tescil edildi.

      Yargıtay safhasında da  bu mahalle mahkemenin dayandığı delillere göre verdiği kararın onanacağı konusundaki milletin beklentisi istikametinde olması halinde alınacak kararın aynı olması milli hukuk için bir içtihat oluşturacak.

VERİLEN BU CEZALAR YAPANLARIN YAPTIKLARININ YANLARINA KALMAYACAĞINI ORTAYA KOYMASINDAN DOLAYI OLUMLU

    Kararın Demokrasimiz özellikle Demokrasimizle sağlanacak olumlu gelişmeyle ülkemizin hem maddi hemde manevi olarak ulaşacağı muasır milletler seviyesine giden yolu açarak ülkemizi ?Hibrit Demokrasi? den çıkartarak gerçek sivil demokrasiye kavuşturmasının yolunu açmasına büyük katkıda bulunacak.

     Daha önce Balyoz Davası kararıyla ortadan kaldırılan imtiyazın bu davada da alınmasıyla demokrasimize yapacağı katkı ise bundan sonraki açılan ve açılacak davalar içinde yine makamı, rütbesi ile maddi ve manevi imkânlarına bakılmaksızın suç işleyenlerin yaptıklarının karşılığını bulacağına örnek olmasıdır.

    FAKAT YETMEZ

    Militan yargıyı savunan brifingcilerinden oluşan  hukukçu olmayan,çoban ile kendi oyunu eşit görmeyenler gibi kendilerini ve kendi yandaşlarını ülkenin sahibi beyaz Türkler olarak milletten üstün gören.

     Milleti ise kendi dünya çıkarlarını yerine getiren zenci işçiler olarak gören militan kanun adamlarıyla,bir asra yakın zaman içinde bir defa bile meşru yoldan milletin teveccühüne layık oylamayan siyasiler dışında kalan yurt içi ve dışındaki sağ duyu sahipleriyle evrensel hukuku savunanlar alınan kararları yeterli olmasa da olumlu buluyor.

      Yeterli görmeyenler ülkemizde millet iradesinin tam olarak yerleşmesi için  en kısa zamanda kuvvetler ayrımı prensibinin kesinlikle ve istisnasız olarak yerli yerine oturduğu,her zaman her şartta millet egemenliğinin tam hakim olduğu.

    Çağ dışı olan Devleti merkezden çıkartarak,milleti merkeze alan ve devletin ceberutluğundan koruyan insan merkezli sivil demokrasi için en kısa zamanda yeni sivil anayasanın yapılması.

     Bu yeni anayasayla ülkemizin yer yüzündeki yegane sahibi ve hakiminin milletimiz olduğu, devletin tüm silahlı ve silahsız kurumlarıyla,hukukçularının ise milletimizin kesin tartışmasız hizmetkarı olduğunu tescil eden anayasanın yapılması.

    Yapılacak bu anayasanın milletimiz tarafından onaylandıktan sonra bu yeni metne göre hazırlanacak kanunlarla taşların yerli yerine konması şarttır.

     Gelecek Ramazan bayramına kadar tüm taşların yerli yerine oturtulmasının sağlandığı yeni anayasanın ve bu anayasaya uygun yasaların yapılmasının sağlanması dileğiyle  

    Bu günkü Mübarek Arife gününüzü ve yarınki Ramazan Bayramınızı daha nice,nice  mutlu, sağlıklı birlik ile dirlikle  maksimumum demokrasi,insan hakları inanç ve fikir hürriyeti içinde kutlayacağımız bayramlara ulaşmak dileğiyle en içten duygularımla tebrik ederim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   

 

   


7.08.2013 00:00:00

Ali Genç

Ergenekon Kararları Olumlu Fakat Yetmez!!!

Ergenekon Kararları Olumlu Fakat Yetmez!!!