Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Cumartesi günkü ilimiz mitingindeki konuşmasında öyle bir mesajı oldu ki!!! Aksaray´ın onlarca sene tam kapasite ile çalışmasıyla bile başarılamayacak bir başarıyı birkaç cümle ile onayladı!!!

26 MAYIS 2011 DE ?AKSARAY´DADA BİR MAKAMI OLAN YUNUS EMRE?CÜMLESİ 2 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ ?AKSARAY´LI YUNUS EMRE? CÜMLESİYLE YUNUS´UMUZ ADIMIZA TESCİL EDİLDİ!

    26.05.2011      günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ilimizde partisinin mitinginde ?Aksaray´da da makamı bulunan, Yunus Emre´nin süt gibi temiz Türkçesiyle konuşuruz´´ diye başladığı cümlelerle devam eden konuşmasının sonuna doğru İstikbalimizin 1. Olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Demir yolumuzun hem müjdesini, hem de bu hizmete başlatılması talimatını vermişti

26 MAYIS DA´Kİ ?AKSARAY´DA MAKAMI BULUNAN YUNUS EMRE!? CÜMLESİ AKSARAY KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAMİMİ ÇABASI VE PROFESÖR ORHAN KEMAL TAVUKÇU İLE BİR ÇOK AKADEMİSYENİN İLMİ TESPİTLERİYLE CUMARTESİ GÜNÜ?AKSARAY´LI YUNUS? OLDU!!!

   26 Mayıs 2011´de? Aksaray´da da makamı bulunan Yunus Emre? cümlesi o tarihten Cumartesi günkü mitinge kadar Aksaray de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan mitinglerde çeşitli cümlelerle devam ederken Aksaray Valiliğinin ve  İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan´ın samimi çabasıyla ASÜ ile de yapılan iş birliğiyle  sürdürülen aralıksız çalışmalar nihayetinde meyvelerini vermeye başladı.

    Mustafa Doğan´ı sekretaryasında sürdürülen çalışmalar çerçevesinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ismini taşıyan Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Orhan Tavukçu olmak üzere birçok akademisyenin katılımıyla yapılan Yunus Emre sempozyumundan çıkan bildirilerle Yunus Bey´in, Kadı Yunus´un ve diğer Yunusların isim benzerlikleri dışında Yunus Emre ile bir alakalarının olmadığı netleşti!!!

 Bu ve benzeri samimi çalışmalar sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günkü mitinde  "Aksaraylı Yunus ne de güzel söylemiş, ´Haktan gelen şerbeti içtik elhamdülillah, şol kudret denizini geçtik elhamdülillah, kuru idik yaş olduk, kanatlandık, kuş olduk, birbirimize eş olduk uçtuk elhamdülillah, dirildik pınar olduk, irkildik ırmak olduk, aktık denize dolduk, taştık elhamdülillah´. Biz de Aksaray´a kavuştuğumuz için elhamdülillah diyoruz."   Cümleleriyle Yunus Emre´mizi cumhurun başı olarak tescil etti!!!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN YUNUS´UMUZU TESCİLİYLE ASÜ´NÜN İSMİNİN? YUNUS EMRE ÜNİVERSİTESİ OLMASININ ÖNÜNDE AKLİ,İLMİ YASAL HİÇ BİR ENGEL KALMADI!

  Geçen sene bu konuda 23.01.2017 Pazartesi günü?Köşe:2 (-) Parantez İçi´inde ?NEDEN ?AKSARAY YUNUS EMRE ÜNİVERSİTESİ? DEĞİL?? başlığı altında?

 Başlıktaki soru ASÜ´ ye, ASÜ Dekanı Profesör Yusuf Şahin Hocam başta olmak üzere ilimizin seçilmiş ve atanmışlarına bir tenkit değildir!

  Buradaki gayem aklın yolundan giderek atı alan Üsküdar´ı geçmeden Yunus´umuzu pişmek üzere Taptuk Emre´ye gönderen Hacı Bektaş´ı Veli´nin isminin Nevşehir Üniversitesine ve yine ömrünün bir bölümün Aksaray´da geçiren Ahi Evren´in isminin Kırşehir Üniversitesine verildiği gibi bizim olan medarı iftarımız Yunus Emre´mizin isminin de yine  medarı iftarımız Aksaray Üniversitesine verilerek  bu eğitim kurumumuzda tescilidir. ?dediğim ve AKLEN YUNUS ESKİŞEHİR´LİDE,LARENDE(KARAMAN)´LİDA OLAMAZ?,ALIÇ MEYVESİNİN AÇIKTAKİ MAKSİMUM ÖMRÜ 15 GÜNDÜR! TARİHTE KARAMAN DİYE BİR ŞEHİR VE İL YOK! Ara başlıklarıyla Yunus Emre´nin mümbit topraklarla çevrili Eskişehir de kıtlık olması halinde o zamanın şartlarında ulaşması mümkün olmayan Hacı Bektaş yerine kıtlık çeken köylülerine  buğday için Eskişehir´in çevresindeki  illere gideceğini.

  Yunus´un 1932 ye kadar ismi ?Larende? olan Karaman´dan da olamayacağını buradan da Hacı Bektaş a gidip gelmenin Eskişehir kadar zor olduğunu, oysa Ak deniz bölgesinden ihtiyacın sağlanabileceğini somut kanıtlarla ortaya koymuş.

 Ardından ise Yunus´umuzun neden sadece bize ait olduğunu akademisyenlerin vardıkları sonuçlar ve tarafımdan ortaya konan ilmi gerekçelerle belirttikten sonra ASÜ´nün isminin de komşu ve kardeş illerimiz Nevşehir ve Kırşehir üniversiteleri gibi milletler arası değerimiz olan Yunus Emre´mizin isminin verilmesini dilemiştim.

YUNUS EMRE SEMPOZYUM´UNDA AKADEMİSYENLER TARAFINDAN ORTAYA KONAN İLMİ GERÇEKLERE VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN CUMRTESİ GÜNKÜ TESCİLİNE RAĞMEN TRT TARAFINDAN KADI YUNUS! ?YUNUS EMRE İSMİYLE GÖSTERİLMESİ SÜRDÜRÜLÜYOR!!!

   Yazının girişinden itibaren ortaya konan somut gerçeklere ve Cumartesi günü Cumhurun başı Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan´ın Yunus Emre´nin Aksaraylı olmasını tescil etmesine rağmen köyündeki kıtlıktan etkilenen hemşerilerine Hacı Bektaş´ı veli Hazretlerinin dergahından buğday getirmeye giden bizim Yunus Emre´mizle uzaktan ve yakından bir alakası olmayan Kadı Yunus? Yunus Emre? ismiyle TRT kanallarında gösterilmeye devam ediliyor.

 Yanlışın neresinden dönülürse bunun kar olduğu gerçeğinin göz önüne alınarak TRT tarafından diğer somut ilmi gerekçelerin yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Cumartesi günkü mitingindeki tescilinin de göz önüne alınması.

   Bu gerçeklerin gereğinin yapılar bu yanlıştan dönülmesi ve bundan sonrada bu konuda yeni yanlışların yapılmaması.

    Aksaray´ın siyasileri ile tüm atanmışları ve Meslek Odaları ile STK ları tarafından da Üniversitemiz Rektörlüğüyle samimi iş ve gönül birliğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu tescilinin de göz önüne alınarak üniversitemize ?Aksaray Yunus Emre Üniversitesi? isminin verilerek bu konudaki tartışmaların tamamen tarihe gömülmesinin sağlanması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


6.06.2018 00:22:46

Ali Genç

Erdoğan´ın Aksaray´lı Yunus Emre´si Yerine TRT nin İnatla Kadı Yunus´u"Yunus Emre"Olarak Yayınlamaya Devam Etmesi

Erdoğan´ın Aksaray´lı Yunus Emre´si Yerine TRT nin İnatla Kadı Yunus´u"Yunus Emre"Olarak Yayınlamaya Devam Etmesi