Kolay olanı tercih etmek insan yapısına uygun olan bir davranıştır ama ne yazık ki kolay yoldan isteğine ulaşmak bazen mümkün olmayabilir. Sağlık alanında tedavi süreçleri bunun en güzel örneğidir. Sağlığınızla alakalı bir problem yaşadığınız da en basit şekilde hemen çözülmesini istersiniz. Fiziksel sağlık problemlerinde de bu beklentinin aynı düzeyde olduğunu görürüz. Tedavileri bu kadar kısa sürede elde etmek sizce ne kadar kolay olabilir. Fiziksel sağlık süreçleri mevzu olduğunda bu sürenin çokta kısaltılamayacağını yaşayarak görebiliriz. İyileşme süreçleri, kuvvetlendirme ve tekrar toparlanma zaman isteyen şeylerdir.

                En iyi tedavi; en etkili ve hızlı tedavidir inancı hepimizde yerleşmiş durumda ancak en iyi tedavi rahatsızlanmadan önce sağlığı korumak olduğunu yıllar öncesinden Hipokrat söylemişti. Sağlığı korumak sağlıklı bir yaşam sürmek herkesin en önemli talebidir. Bu haklı talebi gerçekleştirecek olanda yine bireyin kendisidir. Sağlık korunması gereken yegâna hazinemizdir. Kaydedildikten sonra tekrar kazanılması çokta basit değildir. Hız çağında bireyler sağlıklarının kıymetini kaybedene kadar anlamıyorlar. Kaybedilen sağlıkla birlikte işler yolunda gitmeyince bunu en hızlı şekilde kazanma peşine düşüyor. Hâlbuki fiziksel sağlık problemlerinin büyük bir kısmı zaman oluşur ve en sonunda günlük yaşamımızı kısıtlayacak hale gelir. Bu durumda çözüm sürecide bu doğru orantılı olarak uzayabilir.

                Hızlı ve kalıcı bir şekilde sağlığı korumak nasıl olur? Sağlığımızı korumanın kolay ve güzel yolları var. Günlük koşturmamız içinde düzenli profesyonel egzersizler için kendimize vakit ayırmalıyız. Spor alışkanlıkları vücudumuzun koruyucusu olabilir. Spor alışkanlığı olmayanlarda düzenli egzersizler sayesinde bu koruma kalkanını edinebilir. Düzenli egzersizleri birey yapmaktansa profesyonel bir mekanda fizyoterapist takibinde yapmak daha iyidir. Postüral değerlendirmeden sonra sizin için belirlenen hareketleri yapmanız sağlıklı bir yaşamın en önemli ayağını oluşturur. Bunun yanında çocuklarda da egzersiz alışkanlığı oluşturmamız elzemdir. Küçük yaşta edinilen alışkanlar hayat boyu sürdürülebilmektedir. Çocuklarda uyku sorunları, yemek seçme problemleri, saldırganlık ve uyum gibi konuların çözümünde düzenli egzersizlerin önemli bir rolü vardır. Ergenlik dönemi problemlerini aşmada, fiziksel uyum sürecini rahat atlatmada ve yaşıtlarıyla kaynaşmada egzersiz ve spor alışkanlığı edinmeleri önemlidir.

                Her yaştan birey için en iyi tedavinin rahatsızlanmadan önce sağlığı korumak olduğunu görüyoruz. Sağlığımızı korumanın yolu da düzenli egzersiz alışkanlığından geçmektedir. Bu sayede fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da rahatladığınızı hissedeceksiniz. Düzenli egzersizlere başlama yaşının okul öncesi yaşları olduğunu bilememiz kendimiz ve çocuklarımız için buna hemen başlamamız yapılabilecek en güzel iştir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle?

 


Tarih: 17.07.2017 15:15

Abdullah Güdendede

En iyi tedavi bulundu

En iyi tedavi bulundu