Genç siyasetçinin kendisinden duyunca içim içime sığmadı, sevincim zirve yaptı.

 Bu sevincimin oluşmasına sebep olan sözleri için kendisin ede teşekkür ettim.

 Geçmiş siyasi tecrübesi de olan delikanlı yeni dönemde eski tecrübelerini de kullanacak.

Yapılması gerekenlerde önceliğinin istisnasız olarak ülkemiz, Aksaray ve milletimiz olacağını belirtti.

Kendisi her zaman her yerde her şartta haklı olunan konularda, yani gecikmesinde kamunun zarar göreceği, yapılması halinde ise yarar göreceği konularda iktidarı empatiyle tahrik  etmek ,istenilenin bir an önce yapılması konusunda eleştiri yapacağını.

Fakat eleştiri yaparken kırmadan dökmeden, konulara olumlu yani sempatik yaklaşarak yapacak.

Kamunun yararına olan güzel hizmetleri ise taktir edeceğini belirtti,

ELEŞTİRİDE REHBER HEMŞERİMİZ YUNUS EMRE VE FİKİRLERİ!

 Kendisi bizzat söylemese de ben söylediklerinden olumlu eleştiri yapacağını ve kırmadan dökmeden yapılmayanları dile getirip çarelerini de söyleyeceğini belirtmesinden bu konuda dünyanın tanıdığı hümanist hemşerimiz Allah(c.c.) dostu Yunus Emre´mizi  çalışmalarında rehber aldığını gördüm.

YUNUS EMRE?SÖZ OLA KESE BAŞI,SÖZ OLA BİTİRE BAŞI,SÖZ OLA AĞILI AŞI BAL İLE YAĞ EDE BİR SÖZ?

Genç hemşerimizin kendisini icraatlarında rehber edeceğini gördüğüm Yunus Emre´miz söz ola kese başı şiirinde;

?Keleci bilen kişinin yüzünü ağ ede bir söz
Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz

Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı
Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz? diyor.

 Yazının girişinden itibaren kendisinden bahsettiğim siyasetçi tatlı dille güler yüzle her konuya anti pati yerine sempati ve empati ile yaklaşmasıyla özelde Aksaray ve mücaviri ile birlikte Türkiye´nin de kazançlı çıkacağı bu davranışlar Aksaray siyasetinde birleştirici bir ortamda oluşturacak.

  Bu delikanlımız daha öncede kısa denilecek bir zaman CHP Aksaray İl Başkanlığını yapan Elektrik Mühendisi Ramazan Koçak.

  Kendisini tebrik etmek için aradığımda aramızda geçen diyaloglardan edindiğim intibaı ve yine direk söylediği sözlerle ana muhalefet partisinin il başkan olarak kendisi ve teşkilatlarıyla meselelerimize empati içinde yaklaşarak seçimlere kadar bunun takipçisi olacağını da belirtmesi gönlüme su serpti.

   IHLARA LI BİR SÖZ SÖYLÜYORSA BUNU MUTLAKA TUTAR!!!

   Bu konuşmamızda kendisine de belirttiğim gibi özellikle 1977-90 arasında daha sıkça ve 2000 li yıllarda ise aralıklarla da olsa kendi köyüm Yanyurt tan sonra en çok kaldığım yer Ihlara  olduğundan özellikle Yaprakhisar lılar,Selimeli´ler ile Ilısulu´ların geneli beni Ihlara´lı olarak biliyorlardı.

   Bu uzun ve sık ziyaretlerimde burada çokça da kadim dostlar edindik.

  Bir kısmı Hakka yürüyen bu dostlarım ve yaşayanlardan edindiğim Ihlaralı´ların üstümde oluşturdukları güzel onlarca intibaının biriside vermeyecekleri sözü söylememeleri ve verdikleri sözlerin ide mutlaka tutmalarıdır.!!!

   Bu bilgiler ışığında Ramazan Koçak beyin sonuna kadar söylediklerinin arkasında olacağıdır.

   Söylenenlerin zaman geçirilmeden icraata konması dileğiyle kendisini ve yönetim kurulu arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyor, her türlü haklı icraatında yanında olacağımı da bilmesi dileğiyle başarılar diliyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 (*)Yunus Emre´mizin konumuzla ilgili şiiriniwww.antoloji.com/soz-ola-kese-savasi-siiri/ den aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

 

 


17.01.2018 11:15:23

Ali Genç

Empatiyle Güzelliklere Sebep Olunacak

Empatiyle Güzelliklere Sebep Olunacak