Sevgili okuyucularımız yurt dışında çalışan vatandaşlarımız nimet-külfet dengesi çerçevesinde 01 Ağustos Perşembe gününden itibaren,ülkemizden emekli olabilme durumları yeni bir döneme girmiş bulunmaktadır.Buyeni değişiklikleri ileriki yazılarımızda genişce sizlerle paylaşacağız.Bu Kurban Bayramı arefesinde istedik ki;sizlerle bayram öncesi maaşları ve bayram ikramiyelerini konuşalım.
Kurban bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri 2019

Zaten memur emeklileri maaşlarını aybaşında aldıklarından 01 Ağustos 2019 tarihi itibariyle onların aylıkları ödenmiş olacaktır. Memur emekli aylıklarında bir değişiklik olmayacaktır. SSK ve Bağkur emekli aylıkları her ayın 17’sinden sonra ödendiğinden düşükbir ihtimal de olsa ssk ve bağkur emekli aylıkları da kurban bayramından önce ödenebilir. Konu hakkında resmi açıklama olduğunda duyurusu buradan sağlanacaktır.

Kurban bayramı öncesi memur maaşları 2019

Memur aylıkları her ayın 15’inde yatmakta. Kurban bayramı başlangıcı 11 Ağustos olduğundan ve maaş ödeme tarihine yakın olduğundan memur maaş ödemelerinin kurban bayramından önce ödenmesi gündeme gelebilir. Henüz konu ile ilgili resmi duyuru yapılmadı ancak duyuru gelirse buradan sizlere iletilecektir.

Kurban bayramı öncesi emekli ikramiyeleri 2019

Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Resmi açıklama sayın bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Yapılan resmi açıklamaya göre;

  • 4a yani ssk kapsamında emekli olanlar ile dul ve yetim maaşı alanlara 08 Ağustos 2019 Perşembe günü,
  • 4b yani bağkur ile emekli sandığı memur emeklilerine ise 09 Ağustos 2019 Cuma günü ikramiye ödemeleri yapılacak.

İkramiye ödemesi bir defaya mahsus olmak üzere;

  • Emeklinin kendisine 1000,00 TL,
  • Tek başına aylık alan dul eşe 750,00 TL,
  • Çocuklarla birlikte aylık alan dul eşe 500,00 TL, çocuklara ise 250 TL,
  • Tek başına yetim aylığı alanlara 500 TL,
  • İş kazası ve ya meslek hastalığı geliri alanlara işgücü kayıp oranı kadar. Yani %10 rapor varsa 100 lira gibi.

İkramiye ödemeleri maaş hesabına otomatik olarak yapılıyor. Bunun için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yok.

Kurban bayramında çalışanlara fazla mesai 2019

4857 sayılı iş kanununa göre bayram tatillerinde çalışan işçilere normal yövmiyesine ilave olarak ek bir yövmiye ödenmesi gerekiyor. Örneğin normal güne ilişkin yövmiye 100 lira ise bayramda ya da diğer resmi tatillerde işçinin çalışması durumunda ödenmesi gereken yövmiye 200 lira olacaktır.

  • Gelecek hafta yeni konularda buluşmak üzere hoşca kalın efendim.SGK ile ilgili soru ve sorunlarınız için Aksaray daki SGK ofisimizin irtibat tlf 0532 541 02 70

Gönderen Saffet ÇALIŞKAN


16.08.2019 08:27:00

Saffet Çalışkan

Emeklilere Kurban İkramiyeleri