Bu günkü haberimizde belirtilen Aksaray´ın 1973-78 yılları arasındaki Kaymakamı merhum Yüksel Özden ve 1982-88 yılları arasında Niğde Valiliği yapan merhum Ünal Özgödek´in isimlerini çeşmelere vermenin mutluluğunu yaşamanın yanında aynı zamandada 2 üzüntüm var.

   Üzüntümün ilki  bu iki Mülkiyelinin çeşmelere isimlerinin verilmesinden fazlasını hak etmelerine rağmen gereğinin ilgililer tarafından yapılmaması.

   İkincisi ise aradan geçen onca zamana rağmen ilimizde görev yapan Mülkiyelilerin onların gerçekleştirdiklerini başaramayıp efsane olamamalarına üzülüyorum.

ÇEŞMELERE KAYMAKAM YÜKSEL ÖZDEN VE VALİ ÜNAL ÖZGÖDEK´İN İSİMLERİNİ LAF OLSUN DİYE  DEĞİLHİZMETLERİNİ BİLEN OLARAK VEFANIN GEREĞİNİ YAPMAK İÇİN ÇEŞMELERE KOYDUM!

   Merhumların bugünkü haberde özetinin özetini vermeye çalıştığım hizmetleri nedeniyle aslında kamu ile özel teşebbüs tarafından isimlerinin yaşatılmaları gerekirken maalesef  şimdiye kadar yapılmadı.

   Kamunun yapmadığını 1982 yılında merhum babam kalaycı Hacı Şammas tarafından köyümüzle-Çatin arasında hizmete açılan köprüsünün yanına yaptırdığı çeşmeye Efsane Mülkiyeli Kaymakam Yüksel Özden´in isim ini verdim.

    Bu sene ise gelecek nesillerede ulaşması için yeniden Babam merhum kalaycı Hacı Şammas ve merhum Hasan Ekinci adına yenileyip  arkasına ise bir Namazgah yaptırarak ismini devam ettirdim.

   Vali Ünal Özgödek´in ismini ise 1998 yılında yaptırdığım bu sene ise yenilemek istediğim fakat teknik sebeplerle yenilemesi seneye kalan merhum Babam kalaycı Hacı Şammas ve Ali Bekmez Gökkaya hayratı olan çeşmeye verdim.

   Rabbim nasip ederse gelecek sene merhum ismine yakışır halede yaptıracağım yeni çeşmeye mevcut levhayı koydurarak yeni nesillere  ulaştırcağım.

 BAŞKALARINA NASİP OLMAYAN EFSANE MÜLKİYELİLİK VALİ AYKUT PEKMEZE NASİP OLSUN!

  Geçmişi eleştirmenin yapılmayanları telafi edemeyeceğinden geleceğe bakılması gerekir.

  Bu nedenle atalarımız ?Dün dünde kaldı can cağzım yeni şeylere bakmak lazım?demişler.

   Konuya bu şekilde baktığımızda şimdiye kadar ilimizde görev yapan  ve yazımızın konusu iki efsane Mülkiyeliye yaklaşmalarına rağmen  başka yerlere gitmeleri nedeniyle Vali Aslan Yıldırım ve  Vali Hüseyin Avni Coş´a ve diğerlerine nasip olmayan Efsane Mülkiyeli unvanı Vali Aykut Pekmez´e nasip olabilir.

    Bunun için takip edilecek yöntem ve yapılacaklar belli.

    Vali Beyden bu konudaki dileğim öncelikle sürekli olarak ve olabildiğince tebdili kıyafetle insanlarımızın arasına karışması.

İlçe,Belde ve köy gazilerine ağırlık vermesi.

Buralarda vatandaşlar tarafından dile getirilen meselelerin takibi için tüm gezilerine mutlaka gazetecileride götürmeleri ve Valilik basını tarafından yapılan bilgilendirme yerine dertlerin ve çarelerinin bizzat gazeteciler tarafından ana kaynağından öğrenilerek takibinin de sağlanmasıdır.

    Bu ve daha fazlasının yapılarak önceliklede bu efsanelerin ve ilimize hizmet eden diğer hizmet erbabının isimlerinin yeni hizmetlerde yaşatılmasıyla  Efsane Mülkiyeli olmanın Vali Aykut Pekmez´e nasip olması ve bunun manevi hazzını yaşaması, amel defterine de yapacaklarının sadakayı cariye olarak yazılması dileğiyle.

    Cuma´nız mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve yardımcımız Olsun.


3.11.2017 17:53:40

Ali Genç

Efsane Mülkiyeli´lik Aykut Pekmez´e Nasip Olsun

Efsane Mülkiyeli´lik Aykut Pekmez´e Nasip Olsun