Bazı güzel hizmetlerin başlangıç ve çalışma zamanına alışık olmadığımız için iş yapılırken tepki gösteririz. İş bittikten sonrada, ? ammada güzel olmuş? demekten kendimizi alamayız. Efor önündeki alt geçidin yapımı esnasında da toplum olarak bir algı operasyonu nedeniyle iyide olsa kötüde olsa hep birlikte tepeleyip vurmaya başlarız. Aksaray böyle bir çalışmaya ilk defa alışık olduğu için bilende bilmeyen hatta çevrede esnafmış gibi dedikodu çıkarmayı çok severiz. Neden akıl yürütmeyi çok severiz, şu zamman veya bu zaman yapılsaydı gibilerinden.

Hafta sonu Naci Karaköy ağabeyle Hasandağı bölgesinden gelirken Efor önündeki alt geçidin son durumunu görmek için akşam üzeri köprü çalışmasının son rötüşlerini birlikte izleyip görme imkanı bulduk.

Köprünün alt geçidinde duvar kenarları çelışmaları yapılırken, bir taraftandan tesfiye ve asfalt çalışması yapılıyor. Kenar yollardan da trafik geçişi verilmiş hemde kaldırım ve teretuvar çalışması devam ediyordu.

Bu arada köprünün tam ortasında göbek ve yol geçişleri çalışmaları yapılıyordu. Kenardaki korkuluklar kaldırılnca çalışma ve meydan ortaya çıkmış. Altı veya yedi yolun birbine bağlandığı göbek ve çalışma tam ortaya çıkmamasına rağmen inanın çok güzel bir görünüm ortaya çıkmış.

Burasının yeşillendirilmesi, aydınlatılması ve inşaat molozları ortadan kalktığında müthiş bir güzellik şimdiden ortaya çıkmış vaziyette. Hatta insanlar akşam üstü bu bölgenin etrafına toplanmış çalışmaları seyrdereken, bir yandan da resim çekiyorlardı.

Tahminen burası Sayın Başbakan Binali Yıldırımın Ak Parti kongresine gelmeye bitirilecek gibi. Burası iki yılda bitmez diyenler şimdi orada resim çekip görüntü almaya çalışıyorlar. Demek ki, her işin başında bazı zorluklar oluyor ve olacakta. Sonuşta kazanan Aksaray ve Aksaraylılar olduğu gül gibi ortaya çımış vaziyette.

Ha bu arada Piri Mehmet Paşa çarşısı bitmiş, ufak tefek rütüşler yapılırken bir kaç da işyeri açılmış çalışıyor. Köprü tam faaliyete geçtiğinde, Piri Mehmet Paşa çarşısıda faaliyete girince inanıyorum ki, Aksarayın ve halkın tek cazibe merkezi bu bölge olacaktır.

Etafta köprü çalışmasını izleyen vatandaşlarla konuşuyorum, çalışmayı ve köprüyü nasıl bulduklarını soruyorum. Samimi olarak söylüyorum tek kelime ile, ?mükemmel? cevabı aldığımı söyleyebilirim. Bunu söyleyenlerin içinde dün eleştirenlerde vardı.

Demek ki, bir iş ortaya çıkmadan kara propoganda yapanların aklına uyarak bilmeden eleştirenler, şimdi o eleştiriyi yapanları eleştiriyor. Burası tam faaliyete geçince erkekse o eleştirenler eleştirsin. Vatandaştan ne sert tepki alacaklar.

Hemen Siloların yıkılan yerinde de muhtemelen yer altı otoparkına başlanması için harıl harıl harfiyat çalışması devam ediyor. Yaza burasıda büyük bir ihtimalle yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Aksaray´a dev projeler ile hizmet ederek ortaya çıkaran Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı inanıyorum ki, artık tutulamaz. Böyle başarılı bir başkanın karşısına aday da çıkamaz. Haftaya Başbakan bu çalışmaları görürse tekrar takdir alacaktır. Artık eleştiri yapma yerine takdir etme zamanın geldiğini düşünüyorum.

Bu arada Hentbol Milli Takımın ilimizde yaptığı Hollanda Milli maçında Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın gayretli çalışma ve gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Belediye Kültür Müdürlüğünün gösterdiği başarılı salon çalışmasından dolayı teşekkür ederim. İlimizde ilk defa bir mili heyecan yaşadık.


7.01.2018 00:38:48

Erdogan Kaya

Efor kavşağı bölgenin çehresini değiştirmiş

Efor kavşağı bölgenin çehresini değiştirmiş