İlahi Bir Ses Çınlıyor? Oku diye? Duy artık!!!

Allah´ın Kuran´daki emirleri farz değil mi? Aleyhinde bir tavra girilmesi, yok şöyleydi böyleydi diye kıvırılması mümkün olmayan net bir emir var Kuran´da? ?Oku!?

Demek ki onu yapmak tercihe bırakılmış bir şey değil. Açıkça farz? ?Oku!? diyor.

Hatta farzın katmerlisi, en önde geleni. Eğer bir Allah´ın varlığına inanıyorsa bir insan o emre karşı çıkmasının mümkünatı olur mu? Okuyacaksın, kaçar tarafı yok? ?Oku!?yacaksın.

Nedense namazın kıyamına hapsedilip, geleneksel olarak ve belki de şeytani bir yanıltmayla İslam´ın şartı bile sayılmayan ama Allah´ın net olarak verdiği bir emir? ?Oku!?

Çok değil azıcık, minnacık, küçücük, bir ancık, hiç de kafamızı yormadan düşünelim. Allah net, kısa, açık ve anlaşılır bir emir veriyor? ?Oku!? diyor. Arka planı, duburu muburu, ayrıca çok da derin düşünülecek tarafı yok, kapalı mapalı değil. Muhkem.

Bilinen nüzul sırasına göre ilk inen ayet. Allah´ın peygamberine ilk bildirdiği emir, ilk işittirdiği ilahi ses belki de? ?Oku!?

Şunun bunun aracılığı ile değil, âlimlerin adına değil, putlarla birlikte değil, ölmüşlerle değil, O´ndan başkalarının adını anarak değil sadece  ?Yaratan Rabbinin ismiyle oku!?

 

96-Alak 1 ?İkra´ Bi İsmi Rabbi-ke Ellezi Halak´a | Oku! Yaratan Rabbinin İsmiyle?

 

Bu net emirden sonra hangi mazeret geçerli olabilir ki! ?Okumam yazmam yok, ben okuma bilmiyorum? demek geçerli olabilir mi? Hiç vakit bile geçirme ve öğren o zaman. Bundan daha önemli ne işin olabilir?

Düşünsene? Allah sana bir emir veriyor ve sen onu yerine getirmekten imtina ediyor, savsaklıyor, ya da sanki dalga geçer gibi neyi söylediğini anlamadan ezbere ve anlamadığın bir dilde ezbere ağzını kımıldatıp duruyorsun!!! Olur mu?

Okursan anlayamayacağını zannediyorsun. Sana öyle zannettirdikleri için anlamamışsın da! Halbuki Allah´ın ne kadar ikram sahibi olduğunu unutmuşsun. O´nun sana kolaylaştıracağını bile bilmiyorsun.

 

96-Alak 3 Ikra´ ve Rabbukel Ekrem | Oku! Rabbin en büyük kerem sahibidir.

 

Oku´sana kardeşim. Nasıl bir Allah algısı ki bu seninki, Allah sana ?oku? diyor ve sen okurum bir gün nasıl olsa diyorsun. Emri verenin kim olduğunun farkında mısın?

Anlamadın galiba? Allah diyor ?oku? diye sana, ben demiyorum.

Düşünsene? Verilen emrin anlaşılmayacak hiçbir tarafı yok. ?Oku!? Nasıl anlayıp da okumadın bugüne kadar.

Anlamadın galiba!!! Allah diyor kardeşim, Allah!!! Emrediyor, ?okusan iyi olur? demiyor. ?Okur musun?? diye sormuyor. ?Eğer okursan iyi olur? demiyor. Net açık ?oku? diyor. Hangi haddinle hala okumuyorsun?

Uç dese uçmak zorundasın. Çıkar yolu yok, öl dese öleceksin ya!!!. Ölmeyecek misin? Şükret. Basit bir emir veriyor.. ?Oku? diyor ve sen okumuyor, ne dediğini bile bilmediğin namazınla, sabahtan akşama üç beş gün sızlanarak aç kalmakla veya ?kalbim temiz benim? diyerek kurtulacağını zannediyorsun. Oku´sana be düşünmez adam, oku´sana be aklı havada kadın!

Eğer hala okumuyorsan O´na inandığını da bir daha iddia etme. Eğer hala okumaya karar vermemişsen Allah´ın varlığına iman ettiğini de bir daha ağzına alma. Sen inanmıyorsun? İnandığını zannediyorsun. Sen inanmıyorsun. Var zannediyorsun. Eğer gerçekten var olduğuna ikna olmuş olsaydın, için titrer, korkar, işi gücü bırakır, hiç vakit kaybetmeden, koşa koşa gider açar, tüylerin kabara kabara okurdun. Ama sen hala mazeret üretip duruyorsun!!!

Üstelik daha okumadan, insanlardan da sana ?oku bak göreceksin, sana anlatıldığı gibi yazmıyor kitapta? dediği zaman bilmeden okumadan karşı çıkıyor, bilmiş bilmiş hala okumadığın kitabın dinini çok bilirmiş gibi oku diyene karşı çıkıyor, duyduğunaysa hiç düşünmeden inanıyorsun!

Oku şu kitabı. Oku şu kitabı artık. Anlamamaktan değil, okumamaktan kork. Farz kardeşim farz. Farzın önde geleni. Sadece imama, müftüye değil sana da farz.

Düşün? Düşün bir an için? Düşün şunu be? Allah bütün varlığıyla sana tam da şu anda apaçık tecelli etse ve ?Ey kulum? Oku!!!? dese ne yaparsın!!!

Vaktim yok der misin? İşten güçten fırsat kalmıyor diye cevap verir misin? Dizi filimden sonra mı dersin? Hala okumaz mısın?

Zaten Allah şu anda ve her zaman bunu söylüyor. Her yerde sözleri çınlıyor. ?Okuuuuuu!!!? diyor. Ve akılsız insan!!! Hala okumuyor!!! Çoğunun okuyacağı da yok!!! Tek yaptığı itiraz etmek!!! Allah´ın ayetlerine karşı apaçık düşman kesilmek! Akılsız insan!!! Farz oğlum farz!!! Oku kızım farz!!! Farzın önde gideni!!!

Oku!!! Anlamak için oku şu Kuran´ı artık. Zaman tükeniyor. ?Herkes onu okuyor? diye kampanyalar düzenlenip, başka kitapları basit bir fiyat uğruna satmak için başka şeyler okutuluyor. Bırak onları, Kuran´ı oku. ?Oku!? Kimse onu okumuyor. Okuman için kampanyalar düzenlenen başka kitapları değil, Kuran´ı oku.

Anladığın dilde oku. Allah sana yardım edecek. Anlamanı kolaylaştıracak. Oku!!! Allah bu kadar insanın arasından seni seçti. Uyan artık. Sadece O´na yönel. Aç gözlerini! Hiç kullanmadığın gözlerin başlarda belki biraz acıyacak ama merak etme, okudukça geçecek. Allah seni seçti. Mesajını okuyasın da anlayasın istiyor. Şükret.


25.08.2016 16:46:43

Hafiza Çolak

Duy artık!!!

Duy artık!!!