Geçen sene tarihimizde kazandığımız şanlı harplerimizden 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümünde gazetelerdeki köşemde üç gün ardı,ardına,İnternet sitelerindeki köşemde ise birkaç günlük aralarla bu  büyük zaferin maddi imkanlarla değil milletimizin imanıyla kazanıldığını somut delillerle ortaya koymuştum.

      Bu seri yazılarımdan dolayı bu ülkede yaşayıp buranın ekmeğini bu vatanın asıl sahipleri olan %99.5’in misli misline yiyip suyunu içen, genel çoğunun isimleride bizim isimlerimiz gibi olan dinin tabiriyle münafıkların hayasızca saldırısına uğradım.!!!

     Kendileriyle taraftarlarının tamamının nüfusu Gezi Vandallığında da görüldüğü gibi genel nüfusumuzun%0.5’ini bile bulamayanlar hayâsızca saldırılarıyla mercimek kadar olan beyinleriyle güya beni, benim şahsımda Yüce Dinimiz İslamı ve şanlı tarihimizdeki somut gerçeklerle bu gerçeklerle ulaşılan  kıt akıllarının alamayacağı muazzam sonucu eleştirdiler.

      GERÇEKLERİ DEĞİŞTİRMEYE GÜÇLERİ YETMEZ

      Bu senede bu günden başlayarak Rabbimin izniyle bu başarının maddi imkânlarımızın değil imanımızın zaferi olduğunu Yüce dinimizin kitabı Hz. Kurandaki ilimle ilgili Ayeti Kerimelerle.

     Ayrıca bu konuda Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in sözleri olan mübarek Hadisi Şeriflerinin bir kaçını koyarak ve bu başarımızın imanın zaferi olduğunu onlara inat tekrar yayınlayacağım seri yazılarımda belirttiklerime karşı getirdikleri hiçbir dayanakları olmayan eleştirilerine ilmi delillerle cevap vereceğim;

      Nasip olursa bu gün başlayıp ikişer gün aralıklarla sürdüreceğim yazılarımla  işgalci Yunan askerine karşı kazandığımız  bu tarihe şan veren muazzam zaferin onların  sahip oldukları silah,teçhizat ve asker sayısıyla ve diğer imkanlarıyla kıyaslandığında bizim imkanımızın onlarınkinin yanında devede kulak kaldığını.

      Her yönüyle onların sahip olduğu imkanın çok azına sahip olmamıza rağmen bu savaşı zaferle sonuçlandırmamızın ancak imanımızla izah edilebileceğini aşağıda sunduklarımla mümkün olduğunun örneklerini görenlerden dini ve ilmi ne olursa olsun kalbinde zerre kadar insanlık olanlar ve medeni olanlar yaptıklarına pişman olacaktır.

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ AYETİ KERİMELER VE HADİSİ ŞERİFLERİN

IŞIĞINDA PAZARTESİDEN BAŞLAYARAK İKİŞER GÜN ARAYLA YAYINLANACAK OLAN 30 AĞUSTOS’UN  ATALARIMIZIN İMANIN ZAFERİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYAN SERİ YAZIYI OKUYUN!!!

   Ezel ve ebed olan, tüm ilimlerinde yegâne sahibi Yüce Yaratıcımız  Kitabı Hazreti Kuranda” Allah iman edenleri yüceltir; kendilerine ilim verilmiş müminleri ise, [cennette] kat,kat derecelerle yükseltir.) [Mücadele Suresi 11. Ayeti Kerimesi]

     ,“Bilmiyorsanız, zikir ehline [ilim ehline, âlimlere] sorun” buyuruldu. (Enbiya Suresi 7.Ayeti kerimesi)
     “De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir.” [Zümer Suresi 93. Ayeti kerimesi],Kulları arasında Allahü teâlâdan en çok korkan âlimlerdir.) [Fatır Suresi 28. Ayeti Kerimesi)”diyor.

      Rabbimizin Yüce Peygamberi Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ise benim ezberimde olan Hadisi Şeriflerinin birinde “Düşmanlarınızın silahıyla/silahlarıyla silahlanın” derken diğer Hadisi şerifinde ise ”İlim Müslüman’ın kaybolmuş malıdır. Çin’de de olsa alınmalıdır:”diyor.

      Bu Konudaki sayısız diğer bazı Hadisi Şeriflerinde ise ”İlim öğrenmek kadın-erkek Müslüman’a farzdır.(Beyhaki),Fen ve Sanat müminin kaybettiği malıdır. Nerede bulursa alsın( İbni Asakir).

    İlim Çin’de de olsa talep edin(Beyhaki) , Beşikten Mezara kadar ilim öğrenmeye çalışınız(Şira).

     Allah’ü teala, İbrahim aleyhisselama ”Ben ilim sahibiyim,ilim sahiplerini severim” buyurdu”(Abin Abdilber)

     İlim,İslam’ın hayatı,imanın direğidir(Ebuşşeyh),Hiç kimse,cehaletle aziz,ilim ilede zelil olmaz(askeri).

    İlim öğrenmek Namaz,Oruç,Hac ve Cihaddan eftaldir(Deylemi)

     İlim Benim ve diğer Peygamberlerin mirasıdır. Kim bana mirasçı olursa,Cennette benimle beraber olur(Deylemi)

     Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek, sabaha kadar ibadetten daha sevaptır.) [Deylemi],

      İlim yolunu tutana, Allahü teâlâ Cennet yolunu açar.) [Tirmizi],Melekler, ilim talebesinden memnun oldukları için kanatlarını onların üzerine gererler.” [İ. Abdilber].

    ”Âlim olmayan veya ilim öğrenmeye çalışmayan bizden değildir.” [Deylemi]

     “ Ya Alim, ya öğrenci, ya dinleyici veya bunları seven olun. Yoksa helak olursunuz “(beyhaki)”,İşlenen bir günah, âlime bir, cahile iki olarak yazılır.

    Âlim, günahı için azap olunur. Cahil ise hem günahı, hem de öğrenmediği için azap olunur.” [Deylemi],”İlim öğrenmek, Namaz, Oruç, Hac ve Allah(C.C.) yolundaki Cihaddan daha kıymetlidir.” [Deylemi]

     Bir gün ilim öğrenmek, üç ay oruç tutmaktan kıymetlidir.”(Ebu Naaym),”Bir kimse, ilim öğrense, bununla amel etmese bile; bin rekat namaz kılmasından daha fazla sevap alır.

      Eğer öğrendiği ilimle amel eder veya başkasına öğretirse, hem bunun sevabını alır, hem de Kıyamete kadar bununla amel edenlerin sevabın alır.”(Hatib)

     “İlim öğrenen veya Allah için bir dost edinen veya din kardeşinin yüzüne şefkatle bakan veya “Bismillah” diyerek işine başlayan affa uğrar(İ. Rafi)

      Allah rızasından başka bir niyetle ilim öğrenen, Cehenneme gider.) [Tirmizi],”Din ilmine sahip olanın sıkıntısı gider ve ummadığı yerden rızıklanır.” [İ. Neccar](*)” buyrulmaktadır.

İLİM İKİ KANATLI KUŞTUR, KUŞUN BİR KANADI MADDİ

     DİĞERİ İSE MANEVİ İLİMDİR!!!

     Yakın geçmişte 28 Şubat Post modern darbesiyle Yüce Dinimiz İslama ve İslam’ın ibadetleri ile kıyafetlerine saldırganlıklarında zirve yaptıran,en son  ise ülkemizin onlarca milyar  maddi  zarara uğratılmasını sağlayan Gezi Vandallığıyla kendilerini gösteren bizim içimizde olup bizim isimlerimizi taşımalarına

      Ekmeğimizi bu vatanın gerçek sahiplerinden misli,misline fazla yiyip, suyumuzu içmelerine, havamızı teneffüs etmelerine rağmen 28 Şubat döneminde” Müslüman Mahallesinde salyangozda satılır.!!!

    Türkiye İslam devletide,ülkeside değildir.!!!”diyecek kadar küstahlaşanlar darvinist,materyalist zihniyetleriyle  diğer dinlere değilde sadece bizim Yüce dinimiz İslama karşı çıktıklarından maneviyatımıza ” dogma!!!” bile deme bedbahtlığına düştüler.

      Oysaki hangi dine mensup olurlarsa olsunlar medeni laikler, ateistler ve solcular ilmin iki kanatlı kuş olduğunu, kanatlarından birisi kırılan hiç bir kuşun uçamayacağını bilirler,bilmeyenlerde bunu söyleyenlere saygı gösterirler.

      Bizim içimizdeki Materyalist, sözüm ona çakma solcu ve çakma laiklerinde medeni ülkelerdeki gibi içinde bulundukları toplumun dini ve milli değerlerine saygılı olanlarıyla bu yönde hiçmi,hiç bir ortak yönleri yoktur.

     Onların tüm inançlar ve fikirleri beğenmeseler de saygılı olmalarının aksine bizdeki onların çakmaları olan jakobenler diğer tahrif olmuş semavi dinler ile tabiat dinlerine hayranken İslami olan her şeye ise kırmızı görmüş İspanyol boğası gibidir.!!!

    Bundan dolayıda 30 Ağustos’un İmanın Zaferi olduğunu geçen sene delileriyle ortaya koyduğum yazıma karşı münafıklıklarıyla açık kâfirlerden daha fazla ateş püskürdüler.

   Bizim isimlerimizi taşımalarına, sorulduğunda Müslüman olduklarını iddia etmelerine rağmen bizim olan tüm değerlere karşı çıkmayı her daima,her yerde vazife bilirler.

    Bundan dolayıda dini değil İslami olan her konuda her vesileyle bir damla suda fırtına koparanların bu hiçbir maddi ve manevi dayanakları olmayan bedbahtlıklarını bırakarak Hakka yönelmeleri.

      Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle Yaratanımızın bir daha bu millete istiklal marşını yazdırmayı yaşatmaması dileğiyle 30. Ağustos Zafer bayramımızı tebrik ederim.

          Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

          Devamı 2 Eylül Pazartesi’ye.

     

 

       (*) Bu yazıyı yazarken Rabbimizin İlimle ilgili Ayeti Kerimelerinin Meallerini ve Peygamberimizin bu konudaki hadisi şeriflerinin ilk ikisinden sonrasını” Peygehttp://duadostlugu.com/dualar/topic/ilimle-ilgili-ayeti-kerime-ve-hadisi-serifler” sitesinden aldım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç


30.08.2013 00:00:00

Ali Genç

Dinsizlere İnat İmanın Zaferi!!!

Dinsizlere İnat İmanın Zaferi!!!