DİNİMİZİ ÖĞRETEN OKULLARIN YASAKLANMASINI İSTEYENLER´İN OY´U MUHALEFETE!

    Dün Ruhu Şad, Mekanı Cennet olası merhum babam kalaycı Hacı Şammas´ın ölüm yıldönümünde her bir santimi, hatta ve hatta milimi yüzlerce İslam Şehit ve Gazisinin kanıyla sulanan bu topraklarda yaşayanların bir zamanlar nasıl kendi dinimizin yüce kitabı olan Kuranı kerimi öğrenmelerinin milletin ekmeğini yiyenlerce yine milletin parasıyla her şeyi karşılanan güvenlik kuvvetlerimizle dipçik zoruyla engellendiğini.

    Babam merhumun, Cemalettin Perek ve 8. Cumhurbaşkanımız Milletimizin Şehit Başbakan Adnan Menderes´ten sonraki 2. Adamı Ülkemize din ve fikir hürriyeti ile  kalkınma konusunda  kendisinden önceki milletin adamı gibi çağ atlatan Turgut Özal´ın  bizzat ağzından yazmıştım.

   Bu gün ise içinde bulunduğumuz 11 ayın sultanı Ramazanı Şerifin son günü olan Bayram Arifesinden bir gün önce o zaman kendi milletimizin kendi öz yurdunda nasıl parya haline getirildiğini bir bilim insanının kaleminden somutlaşmış haliyle gözler önüne sereceğim.!!!

HER KONUDA KAFALARINI KUMA GÖMEN MİLLETİN DEĞERLERİNE KARŞI OLAN SİYASETÇİLER MİLLETİDE KENDİLERİ GİBİ BALIK HAFIZALI SANDIKLARINDAN KENDİLERİNİN VEYA ZİHNİYETLERİNCE YAPTILANLARI YOK SAYARAK BOL KESEDEN MİLLETİNİ SEVENLERE ELEŞTİRİ YAPIYORLAR!!

   Konuyu yazarken de kafasını kuma gömen bazı siyasetçilerin kendilerinin balık hafızalı olmaları gibi milletimizin de balık hafızalı sananlara ve oranları azda olsa vatandaşında balık hafızalı olanlarına inat o kap karanlık günleri günümüz din otoritelerinden Profesör Dr. Hayrettin Karaman hocanın bu konudaki bir yazısından yaptığım alıntı ile ilmi olarak yapılan akla ziyan engellemeyi istikbalimizi düşünüp 11 gün sonra sandığa gidecek olanların bu somut ve yalın gerçekleri öğrenmeleri ve buna göre hareket etmeleri için aşağıda sunuyorum.

 PROFESÖR HAYRETTİN KARAMAN HOCA DİNİ EĞİTİM VEREN OKULLAR 1930 DA KAPATILDI!!!

  Gelin konuya hiçbir ekleme yapmadan Hayrettin Karaman Hocanın Yeni şafak gazetesinde bundan 3 yıl önce 5 Mayıs 2015 Cuma günü yayınlanan? İmam Hatip Okullarını açan kim, kapatan kim?? başlıklı yazısından bu konudaki  bölümü birlikte okuyalım;

   ?Tevhid-i Tedrisat Kanunu, medreselerin kapatılmasına karşılık, imamlık ve hatiplik gibi dini hizmetlerin görülebilmesi için ayrı okullar açılmasını öngörüyordu.

    Kanunda öngörülen bu okullar, 1924 yılında İmam Hatip Mektepleri adı altında 29 merkezde açıldı.

   Okullar, 4 yıllık ortaöğrenim seviyesinde idi.

   DİNİ BİLMEYEN MÜDÜRLERİN GÖREV ALDIĞI DİN OKULLARINDA DİNDEN ÇOK BİLİM VE YABANCI DİL ÖĞRETİLİYOR, DİN İSE İKİNCİ DERECEDEKİ EĞİTİM VERİLEN KONULARIN İÇİNDEYDİ!

    Bu okulların müdürleri özel bir din eğitimi görmemişlerdi ve amaçları Cumhuriyet´e bağlı, ?aydın din adamları? yetiştirmekti.

    Ders saatlerinin çoğu bilim ve yabancı dil dersleriydi ve dinle ilgili dersler ikinci plandaydı.

    Böyle bir okula dindar halkın rağbet etmeyeceği tabii idi.

    1929 yılında sayıları 2´ye düşen İmam Hatip Mektepleri 1930´da ?öğrenci yokluğu? bahanesiyle tamamen kapatıldı.

    1930-1948 yılları arasında din eğitimi veren bir okul yoktur.

   1949 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı imam hatip kurslarında din hizmeti görevlisi yetiştirme uygulaması başladı.

    Ortaokul mezunu askerliğini yapmış kimselerin alındığı 10 ay süreli İmam Hatip Kurslarından 1949 sonuna kadar 50 kişi mezun oldu.

    Kursların süresi daha sonra iki yıla çıkarıldı ve meslek okulu mezunlarının da kurslara girmesine olanak verildi ve 1951 de bu kurslar da sona erdi.
   İşte CHP´nin biz kurduk dediği İmam Hatip kursları bunlardır. Okul değil, kısa süreli kurstur, amacı jet hızıyla namaz kıldıran, ölü yıkayan ve inkılapların propagandasını yapan imamcıklar yetiştirmektir.

   1950 seçimlerinden sonra iktidara geçen Demokrat Parti, seçim dönemlerinde söz vermiş olduğu İmam Hatip Okulları´nı (İHO), halka verdiği sözü tutarak iktidarının ilk yılında açtı.

     Birinci devresi 4, ikinci devresi 3 yıl olan 7 yıl süreli ve bir bütün teşkil eden İmam Hatip Okulları 1951-1952 döneminde 7 ilde açıldı.

    İHO sayısı 1970-1971 döneminde 72´ye çıktı.? Diyor.

   Yakın zamanda özellikle 28 Şubat post modern darbesinde vatanımızın inanlara dar edildiği, üniversite öğrencilerinin başta bir dönem CHP´nin baş tacı edilen Milletvekili Nur Serter olmak üzere ikna odalarında zorla başlarının açtırıldığı.

   Namaz kılan askerlerin ve dindar memurların saf dışı bırakıldığı ve Müslümanların kendi ülkelerinde yeniden Parya haline getirilmesini, yine Cuntanın ve atanmışların milletin iradesine ortak edilmesini isteyenler oylarını zaten muhalefete verecekler.

  Aklı başında olan öz yurdumuzda yeniden milletimizin parya olmasını istemeyenlerin ise adresi belli.

 Bu adres yerli ve milli kadrolardır.

  Akıl sahiplerinin hem kendileri, hem evlatları hem de ülkemiz ile milletimizin ve bizimle birlikte tüm mazlum ve mağdurların mutlu istikbali için gerekeni yapmaları dileğiyle.

 Nasip olursa Bayramdan sonra ise bir Müslümanın nasıl kaçak Göçek ve başka ülkelere gidiyormuş gibi Hac farizasını yerine getirebildiğini somut örnekleriyle yazacağım.

   Yaşanan bu zulme milletimizin uğramaması için okunması dileğiyle.

   Yarınki Arife günümüz ve akabindeki Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

(*) Bu günkü yazımda yer verdiğim Profesör Hayrettin Karaman hocamın yazısını?https://www.yenisafak.com/yazarlar/hayrettinkaraman/imam-hatip-okullarini-acan-kim-kapatan-kim-2010627? dan aldım. Orta başlıkları ise kendim yazdım. Hocamın kendisi ve atalarından Mevla´mızın Razı olması dileğiyle.   Ali Genç.


13.06.2018 13:27:03

Ali Genç

Dinimizi Öğreten Okulların Yasaklanmasını İsteyenler´in Oyu Muhalefete

Dinimizi Öğreten Okulların Yasaklanmasını İsteyenler´in Oyu Muhalefete