Yarın(30 Eylül 2017 Cumartesi) İslam Tarihçileri ve dini alimlerinin ortak görüşüne göre Hz. Nuh(A.S.) döneminde yaşanan ve O Allah(C.C.) ın mübarek elçisinin ismini taşıyan tufanın sonunda ambarda kalan son yiyeceklerin birbirine katılmasıyla yapılan yemekten ismini alan ?Aşure? İslam tarihinin en önemli 11 olayının da yaşandığı insanlık tarihi ve İslam tarihinin en müstesna günlerinin yıl dönümü.

AŞURE SÜNİLERİN VE CAFERİLERİN DEĞİL KIVANÇ VE KEDERİYLE MÜSLÜMANLARIN ORTAK GÜNÜDÜR

 Yarın idrak edilecek olan dinimizdeki 10´u sevindiren1´i ise her Müslümanı kalbinden yaralayan olayların vuku bulduğu Aşure gününde Yüce dinimiz İslam´ın diğer  ortak değerleri gibi sadece Sünnilere, Caferi ve Bektaşiler ile Alevilere ait bir gün olmayıp kalbinde zerre kadarda olsa imanı olan tüm Müslümanların mezhep, meşrep, bölge ve ırk farkı gözetmeksizin ortak kıvanç ve keder günüdür!

İSRAİLİYATÇILAR MÜSLÜMANLARIN ARASINA FİTNEYİ HZ ÖMER İN ÖLDÜRÜLMESİYLE BAŞLATTILAR

   Yüce Dinimiz İslam´ın Rabbimiz tarafından Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V) e tebliği ile birlikte Habil ve Kabil kardeşlerle başlayan yer yüzündeki iyi ile kötünün mücadelesinde saflar daha da netleşmiş Yahudi ve Hristiyan ortak projesi olan İsrail yatçılık la Müslümanlara karşı topyekun bir şüpheye düşürme ve dinden çıkartma çabaları başlamış ve bununla da Allah(C.C.)´ı, kitabı ve Peygamberleri bir olan Müslümanlar arasında 4 Halife dönemi olarak bilinen Hülefayı Raşidinin 2. si olan Hz. Ömer(R.A.) in katledilmesiyle bu çabanın ilk meyvesi kafirler tarafından alındı.

   Ardından ise Hz. Osman(R.A.) ?ın katliamı ve daha sonra ise Peygamberimizin  Eşi Hz. Amine(R.A.) Annemizle Allah(C.C.) ın Arslan´ı Hz. Ali(R.A.)´nin  karşı karşıya getirilmeleri ve nihayetinde Peygamberimizin ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin(R.A.) in kudurmuş köpeklerden daha da adi ve aşağılık olan Yezit ve onun gibi  gözlerini hırs bürümüş olan katil sürüleri tarafından Kerbelada katledilmesi ile Müslümanlar arasındaki görüş farklılıkları derinleştirildi.

HİÇ BİR SÜNNİ YEZİT,HİÇ BİR ALEVİ İSE GAVUR DEĞİLDİR!

  İslam aleminde kesinlikle hiçbir mezhep ve meşrep ayırımı yapılmaksızın kime Yezit le ve onunla ilgili görüşü sorulursa sorulsun herkesten alınacak cevap aynıdır.

   Bu cevap onun yeryüzünün gelip geçmiş en büyük katili ve hain olduğudur.

    Bu yalın gerçeğe rağmen bir üst orta başlıkta bilgisini verdiğim sebeplerden dolayı Hz. Ali(R.A.) taraftarları olduklarını belirten Alevi kardeşlerimiz Sünnilerde Hz. Ali(R.A.) ismi kendilerinden fazla olmasıyla olan Ali sevgisi ve yine evlatları olan kutlu Nebinin ciğer pareleri Hz. Hasan(R.A.) ve Hz. Hüseyin (R.A.) isimlerinin çokluğuna rağmen   akla ziyan bir şekilde Sünni olanlara ?Yezit? denilir.

     Dinimizde dinden çıkmanın ve kafir olmanın nasıl olacağı kesin ve net şekilde açıklanmasına, kim ne kadar günah işler ise işlesin bu belirtilen dinden çıkma  fiillerini yerine getirmedikçe Müslümanın dinden çıkmayacağı gerçeğine rağmen Sünniler arasında ise Allah(C.C.)´1,Yüce Kitabımız Hz. Kuranı Kitap ve Hz. Muhammed(S.A.V.) efendimizi Peygamber olarak kabul eden Alevi kardeşlerimize akla ziyan şekilde? Kafir? damgasını vururlar.

 AŞÜRE ETKİNLİĞİ SEVAP KAZANDIRMALI, BİRLEŞTİRMELİ GÜNAHA SOKMAMALI VE DIŞLAMAMALI!

Hz. Adem (A.S.) in tövbesinin kabul edildiği, H. Musa(AS)´nın Firavunun elinden Kızıl denizin ikiye yarılarak kurtulması , firavunun ve askerlerinin denizde boğulması, Hz. Yusuf(A.S.) un kardeşleri tarafından atıldığı kuyudan kurtulması, Hz. Yakup(A.S.) un Hazreti Yusuf´a kavuşması (Ama olan gözlerinin açılması)

   Hz. Nuh(A.S.) un tufandan kurtulması ve gemisinin Cudi dağına oturması, Hz. Yunus(A.S.)un balığın karnından kurtulması, Hz. İdris(A.S.)´in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Eyüp(A.S)´ün hastalıktan kurtulup şifa bulması,  Hz. İbrahim(A.S.)´in ateşten kurtulması, Hz. Süleyman(A.S.)´a mülkün verilmesi

Peygamber efendimizin Can paresi torunu Hz Hüseyin(R.A)´in Kerbela da Zalim yezit ordusu tarafından 1337yıl önce yani miladi 680 yılına denk gelen Hicri 61´in Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure günü alçakça şehit edilmesi gibi olayların yaşandığı Aşure gününün mutlaka dinimizin emirleri çerçevesinde yaşanması,.

  Bu çerçevede tüm etkinliklerin buna göre yapılması, yapılan ve söylenen her şeyin ayrıştırıcı değil birleştirici olmasına dikkat edilmesi ve her yapılanda maksadın Hakkın rızasını kazanma olması, aksinden ise kaçınılması dileğiyle.Aşure günümüz kutlu olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun


29.09.2017 08:39:12

Ali Genç

Dinden Çıkartan, Dışlayan Değil, Sevaba Kavuşturan Birleştiren Aşüre

Dinden Çıkartan, Dışlayan Değil, Sevaba Kavuşturan Birleştiren Aşüre