İdari koltuklara gelen her idareciye altı aylık süre verilir. Onun hakkında genel olarak olumsuz eleştiriler yapılmaz. Benimde genel olarak prensibim bu yöndedir. Aynı şekilde Sayın valimiz Ali Mantı ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım. Dolayısı ile bundan sonra olumlu hizmetleri yazarken, olumsuz gördüklerimizi de yazabiliriz. Ama ben bir hafta sonra altı ayını dolduracak olan sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer’in altı aylık süresini değerlendirmek istiyorum. Tabi birde ben kendisine sonuna kadar seçimlerde destek veren bir gazeteciyim. Olumlu ve olumsuzlukları da bundan sonra değerlendireceğiz.
Sayın Dinçer seçim sonrası bir yazımda bırakın da işine baksın yaz gelip geçiyor demiştim. Nerede ise üç ay hoş geldin beş gittinle durumu götürdü. Ama biz bu üç ayı böyle götürdün diye bakmayız. Koltuğa oturduğun günden itibaren bakarız.
Gördüğüm kanaatimi hemen söyleyeyim. Sayın Evren Dinçer dışarıdan izlediğim kadarı ile bu güne kadar durumu iyi götürüyor. Herhangi bir gurubun veya kişilerin yanında yer alarak ayrımcılık yapmıyor. Herkesle iyi ilişkiler içerisinde görevini sürdürüyor.
Başta anlattığım gibi bana göre üç aylık başkanlık yapıyor. Üç ayı ise hoş geldin beş gittinle geçmiştir. Her seçim sonrası zaten böyle olur. Tabi bunun yanında küçük gibi görünen ama halkın nazarında büyük olan işlerde yapmıştır.
Şehrin muhtelif yerlerindeki yanlış kavşak ve geçiş yanlışlarını düzeltmiştir. Geçtiğimiz günlerde bu düzenlemeleri kaleme almıştım. Dağılgan, Hürriyet mahallesindeki ana yolu tamamlayarak altyapısını da yapmıştır. Umarım kış girmeden orta refüj yeşillendirilir.
Dün gördüğüm kadarı ile Hamidiye mahallesine giden Adana istikametindeki ana yolun orta refüjları devam ediyor gerçekten güzel görünüm vermiştir. Laleli mahallesi ana yol boyu yeniden düzenlenerek yapılmıştır.
Bazı mahallelerdeki bozuk yollar ve içme suyu hattındaki düzensiz borular yenilenmiştir. Geçtiğimiz mecliste Belediye TOKİ işbirliği ile 800 konut yapımı için karar alınmıştır. Kılıçaslan parkı geçişine araçlar için köprü yapımına başlanmıştır. Mezarlıklarda cenaze yakınlarının masraflarını Belediyece karşılanması güzel bir hizmet.
Tabi buna ekonomik kısıtlamalar getirilince büyük yatırımlar yapamamışlardır. Umarım seneye seçim beyannamesinde verdiği vaatlere başlar. Ama şu ana kadar vatandaşlarla ikili ilişkileri iyi götürüyor. Salı günleri halk görüşmeleri çok güzel bir başlangıç oldu.
Bu hafta Pazar Pazarı içerisindeki kitap fuarı çok güzel olmuştur. Ben Salı günü açılış öncesi gezme imkanı buldum. Ancak fuarın organizesindeki yanlışlıklar var. Ben bunların bir ikisini yazacağım. Ama bu başkandan kaynaklanan bir hadise değil.
Kültür müdürlüğüne getirdiği sağlıkçı arkadaş burada sanki sağlıkcılık yapıyor. Kardeşim bu iş öyle sıradan işler değildir. Kamuoyunu ve kültüre katkı yapanları bileceksin, onlarla bu işi önceden fikir alışverişinde bulunarak istişare yaparak organize yapacaksın.
Ben 9 tane Aksaray’la ilgili kitap yazdım. Birisi Aksaray’ın en ücra köşesindeki köyüne kadar defalarca gidip notlar alarak hazırladığım bir eserimden haberleri yok. Varsa bir babayiğit eksiği ile gediği ile masa başından kalkıp adım adım gezerek “tarihten günümüze Aksaray” kitabını hazırlayan varsa beri gelsin. Bir tarihçi Doçentimiz, “zor bir çalışma milyon verseler ben hazırlayamam seni tebrik ediyorum” dedi.
Bir Mahmut Ulu bu fuarda yer almalıydı. Fuarın başlamasında büyük emeği olan 12 eser yazmış bir değerimiz. Evren Başkana neden ve ne için o afişte yer verdiler anlamadım. Üst kısma organize sahibi olarak konabilirdi, konuşma tarihi ve saati verilebilirdi. Alt köşeye sıkıştırılarak Evren Başkana şirinlik mesajı verilmezdi.
Başkanın tek eksiği var Aksaray ile hem hal olmuş ekibinin olmaması. Gerisi aliyyülala.


8.10.2019 23:41:00

Erdogan Kaya

Dinçer’in ilk altı ay değerlendirmesi