Üç partinin adayı, DİNÇER, ALKAN, TÜREMİŞ;  AÇIK OTURUM yapmalı.  Madem adaysınız, hazırsınız buyurun birlikte açık oturuma.  Aksaraylı üç, genç, dinamik adaylarını tartışırken izleme fırsatı bulsun.  Yakından tanıyarak partiye değil kendini yönetecek adaya oyunu vermeye karar versin.

          Açık oturumda, ısrarla teklifimiz, örnek hariç Dünyadan, Türkiye´den konuşulmasın sadece ve sadece Aksaray ve Aksaray meselelerinden konuşulsun. Asla adaylar liderlerinden ve vekillerinden, dem vurmasınlar. Kendilerinin ne olup olmadıklarını ortaya koysunlar. Çünkü halk liderlerini her Allah´ın günü çokça dinliyor.

          Üçlü açıkoturum, Aksaray da yeni bir çığır açsın ki, seçimden önce ve sonra Aksaray çığlığı vede Aksaray ülküsü icad edilsin. Seçimin bir savaş değil bir yarış olduğu ortaya konulsun. Aksaraylı, kendi ilinde, seçimden dolayı hemşerisi ile kırgın, küskün ve düşmanca değil kardeş gibi yaşasın.

          Daha da önemlisi her geçen beş yılsonunda, üç partide aday aramasın. Kazanan aday belediye başkanı olunca muhalefet adına kazanamayan iki aday kazanan başkanı izlesin,  notlar alsınlar ve bu notlarıda önce kazanan başkana sonrada halka açıklasınlar. Böylece hem belediyeciliği öğrenirler.

          Açık oturumda, seçmene açıkladıkları projelerini de, gelen tepkilere göre,  gözden geçirerek, gerçeklere uymayan kısımlarını gerçeğe uydursunlar. Halkta, önce başkan seçtiğini, sonrada kazanamayan iki adayın çalışmalarını yakından takip ederek yanılıp yanılmadıklarını görsün.

          Aksaray´ın hangi konularında ellerinde ıvır-zıvır olmayan projeleri var ve bu projelerini ne kadar sürede hayata geçireceklerini anlatsınlar. Örnek olarak;  Eğitim- Öğretim, Üniversite, Medeniyet, Şehir, Kültür, Töre, İş sahaları,  Ulaşım, Turizm, tarım, Tarih, Asayiş, Güvenlik, Sanayi, Ticaret, düğün, sünnet, bayram konularında ne yapacaklarını anlatsınlar bizlerde zevkle, dikkatle dinleyip, halkımıza zevkle anlatalım.

          Çarşı-Pazar, sokak, sokak, dükkân, dükkân gezmeler bize çok iptidai geliyor. İnsanlar bir merhaba demeyle BEŞ YIL size vekâletini verecek kadar akılsız mı? Bizce değil. Beyler bırakın bu bayram çocuğu gibi gezmeyi sadede gelin neler yapacağınızı anlatın. Yığınla iletişim araçları var, lütfen kullanın.

          Afişleriniz de partinizden aldığınız klişe sözleri bırakın, kendi sözlerinizden ve ruhunuzun derinliklerinden gelen size ait ne varsa onu ortaya koyun. İnanın çok basit bile olsa kopya sözlerden daha tesirli olur. Çünkü o sözler sizindir, zaten bize sizler lazımsınız gayrısı değil.

          Zaten iki aday Evren Dinçer ve Sefer Alkan, Cumhur İttifakının adayı, dolaysıyla Genel Merkezlerinden de talimat var, İttifaka zarar verecek herhangi bir laf, söz, hareket yapılamayacak, sadece hizmetler anlatılacak, buyursunlar kardeş kardeş anlatsınlar, seçmen izlesin.

          Millet ittifakının adayına gelince dün Sefer Alkan ve Özhan Türemiş, aynı yolda, aynı sloganlarla yürüyorlardı üç günde biri iyi bir kötü olmadı. Zaten köklerinde sorun yok vatan, millet ve birlik, dirlik davası ile bu yaşa geldiler. Adam gibi yapacakları hizmetleri anlatsınlar seçmen izlesin. Gelecek nesillere de bu davranışlar ve beyefendilikler,  örnek ve umut olsun.

          La teşbih vela temsil, ürünün ne olduğunu en iyi Pazar ortaya çıkarır denir, üç genç de dinamik genç belediye başkan adaylarımız, kendilerini göstersinler bizlerde farkı fark edelim. Bu iyiliği, asaleti seçmenden esirgemeyerek, şu Aksaray´a birlik, dirlik, kardeşlik getirsinler de bizlerde sevinelim.

          Madem eski deyimle şehremini olacaklar, yani güvenilir adam olacaklar öyleyse kendilerine güvendiklerini, insanlara, rakiplerine sevgi ve saygı duyduklarını göstersinler. İnanın böyle bir olayı, beş yılsonuna kadar halk unutmaz.

         Aydın olma yolunda ne kadar mesafe aldıklarını da halk görse kötü mü olur iyi mi? Bizce iyi den de öte muhteşem olur. Adaylarımızın AYDIN olma ölçüleri nasıl belli olur?

1-      Aklıselim ve bilgi sahibi olup olmadıkları,

2-      Ne kadar faziletli, sözüne güvenilir oldukları,

3-      Muhaliflerine bile ne kadar sabırlı ve saygılı davranabilecekleri,

4-      Kötülüklere, yanlışlara, yalanlara, hukuksuzluğa, kandırmaya ne kadar uzak; iyiliklere, doğrulara, hukuka, hakkaniyete, insana sevgi ve saygıya ne kadar yakın oldukları ile belli olur.

          Şayet üçlü açık oturuma evet derlerse veya partilerinden de izin çıkarsa (partilerinin izin vermesi gerekir) naçizane yönetmeyi de şahsımıza tevdi ederlerse bu tarihi görevi yapmaktan büyük mutluluk duyarım.

     Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


9.02.2019 09:15:31

Rasim Gül

Dinçer, Alkan, Türemiş

Dinçer, Alkan, Türemiş