Bu başlığı ilk okuyanlar bize kızabilirler, hemen şunu belirtmem lazım ki bu konuda istisnalar varmadır sorusuna yüzde olarak cevap yazmak oldukça zor. Çünkü ülkemizde yapılmış istatistik maalesef yok veya ben görmedim. Bizce en yüksek yüzdeyi yazacak olursak devleti bilen asla YÜZDE ONU geçmez.

DEVLETİ BİLEN yüzde on olsa bile HÜKUMETİ ve DEVLETİMİZİ yönetenler içinde yüzde on yeterli midir? Biz buna devede kulak diyebiliriz yani yeterli değildir.

Başımıza gelenlerin ilk maddesi bizce budur. Devletin ne olduğunu bilmeyenler nasıl yönetici olacak ve nasıl yönetecek? Zaten bütün sıkıntılar evet efendimci yöneticilerden geliyor.

Arif olan halkımız bu soruya doğru ve net cevap verir. Fanatikliğe, şahsi menfaatına, gelecek hesaplarına, göre düşünenler elbette cevap vermez, veremez bize kızar. Kısaca aklını kullanmayanlar böyle sorulardan nefret ederler.

Bu fikir ve görüşümüze uzun uzun veya akademik cevaplar vermeye hiç ama hiç gerek yok.

15 TEMMUZ 2016 Uluslararası hain örgüt TÜRK DEVLETİNİ yıkmaya kalkışmadı mı, kalkıştı, kalkışanlar kimlerdi Türkiye de eniyi tahsili yapmış DEVLET ve MİLLETİN namusu emanet edilmiş sözde seçkin kişiler değimliydi evet onlardı.

Seçkin DEVLET HAİNLERİNİN elinden DEVLETİNİ ve Devletinin Cumhurbaşkanını kurtarmak için tankların önüne yatanlar kimlerdi? Ünü, şanı, mevkii bilinmeyen SERDENGEÇTİLERDİ.

Ölümü hiç düşünmeden, ölüme acaba bir insan nasıl gider, önde komutan yok, sonunda ikramiye veya makam yok öyleyse nasıl olur?

Olur, çünkü o kahramanların genlerinde katıksız DEVLETLERİNİ KORUMA var, onlar biliyorlar ve inanıyorlar ki DEVLETİN ve BAYRAĞIN olmadan hiçbir kimliğin ve kişiliğin olmaz. Parya olursun.

İskender Öksüz Hocamız diyor ki, ?´İdeolojiyle parti kurabilirsiniz, ihtilal yapabilirsiniz ama devlet idare etmeğe kalkarsanız, gerçek size kendini öğretir. Gerçek size vurmaz. Siz kafanızı gerçeğe VURA VURA öğrenirsiniz. ?´

Bizde diyoruz ki, DEVLET EBET MÜDDET inancımızı geliştirelim. Geliştirmeyenlere veya aramıza karışmış sahtekârlara, başka devlet sevdalılarına DEVLETİMİZİ emanet etmeyelim.

Son zamanlarda BEKA sorunu çok ama çok vurgulanıyor. Bu vurgulama kesinlikle isabetli ve yerindedir. BEKA SORUNUMUZ üzerinde duranlar, adalet ve hakkaniyet üzerinde de ciddi manada durmalıdırlar.  TÜRK DEVLETİ üzerinde de BEKA SORUNU kadar durmak başta devlet ve hükumetimizi yönetenlerin görevidir. Bu görevi ihmal etme hıyanete kadar gider.

İşte önümüzde SURİYE-IRAK-LİBYA ve diğerleri. Şu an bu ülkelerde bayrak dalgalanıyor mu? Devletleri ve millibirlikleri var mı, korkusuz taşayabiliyorlar mı? Beraber görüyoruz.

TÜRKLE-İSLAMI ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yeter ki EMANET EHLİNE verilsin bizden-sizden tefrikası ortadan kaldırılsın bak nasıl güçlü MİLLET doğuyor.

?´Konumuzu, kıymetli sözle bağlayalım; Büyük Zekâlar Kavramları, Orta Zekâlar Olayları, Küçük zekâlar insanları tartışır. ?´ da kendimize bir rol seçelim ve yola devam edelim. Yani açık ve samimi olursak ne aldanır nede aldatırız böylece DEVLET ve MİLLETİMİZE faydalı insan olmayı kendimizden başlatabiliriz Devletimizde güçlü ve büyük Devlet olur. Derseniz ki Devlet olmak neyle ölçülür? İki şeyle ölçülür, bir KUDRET ELİ, iki ŞEFKAT ELİ. Hem şefkatli olacaksınız, hem de kudretli olacaksınız. Şefkatiniz olur, kudretiniz olmazsa aciz olursunuz, kudretiniz olur, şefkatiniz olmazsa ve otoriter olursanız zalim olursunuz. En önemlisi Devletimizi yönetenler bunları mutlaka bilmelidirler.

Ramazan ayınız mübarek olsun, oruçlarınız Mevla´m kabul etsin.

                                          HAYROLA, MUVAFFAKOLA, MUZAFFEROLA.

                                               


23.05.2018 14:55:07

Rasim Gül

Devleti ; Özellikle İdareci Kesimle , Okumuş Kesim, Halk Kadar Bilmiyor

Devleti ; Özellikle İdareci Kesimle , Okumuş Kesim, Halk Kadar Bilmiyor