Vatandaş´ın sokakta küçük abdest bozduğunu gören Zabıta ?Sana 10 kuruş ceza yazıyorum.?

        Abdest bozan ?Al sana 25 kuruş? rahat, rahat işimi göreyim? der.

        Komik geldi değil mi?

       Komikte gelse de gelmese de geneli Altmışlı yıllardan önce Türkiye genelindeki diğer Belediyelerle birlikte Aksaray Belediyesi tarafından da sık, sık uygulanan bu ve benzeri para cezaları  Belediye içinde hatırı sayılır bir gelirdi.

     Sanki Belediye her yerde vatandaşın ihtiyacını sağlayacağı  Tuvaletler yapmışta vatandaş ihtiyacını burada giderme yerine açık havayı tercih ediyormuş gibi sıkışan vatandaşın ihtiyacını gidermesine ceza kesiliyormuş!!!

   Dönem atanmış ve seçilmiş yönetenlerin ?Vur deyince? Öldürmeyi anlayan Devleti kutsayan otorite  vatandaşı  devletin bekasına hizmet edenler olarak görüldüğü zamandı.

  Bu nedenle devlet kendisini? Simetrik? vatandaşı ise? A Simetrik olarak gördüğünden vatandaşın genel ismi ?Başı bozuk tu!!!?

   Ademi merkeziyetçilik o zamanda bilenen bir uygulama olmasına rağmen bizim vatandaşlarımıza layık görülen bir şey değildi.

   Camiden çıkarken Namaz takkesini unuttuğu için yakalanan orta ölçekli bir esnafın ödeyemeyeceği kadar idare cezanın uygulandığı.

   Devletin vatandaşı için değil de vatandaşın devleti için varmış gibi algılandığından simetriği korumak için uygulanan baskılardan en çok nasibini alan ise süzüm ona milletin efendisi olduğu belirtilen köylülerdi.

    Şehirlere gelen köylülerin kendilerini dış etkenlerden korumak için başlarına sardıkları poşuları girişte Zabıtalar tarafından alınarak yırtılır.

   Pantolonlarının düşmemesi için bağladıkları palaskaları da alınıp kesilirmiş.

   Bunları ve daha fazlasını Aksaray a bağlı köylerin tamamına yakınındaki onlarca kişiden benim yaşımda olanlar gibi bende defalarca birinci ağızdan duyanım.

    O zamanın toprak zeminli veya Arnavut kaldırımlı yollarından hayvan geçirenlere de ceza kesiliyormuş..

  Ceza uygulananlardan biriside merhum Babam Hacı Şammas tı.

  Yıllarca Konya´da çalışarak aldığı hayvanları sokaktan geçirdiğinden Bayram Ali Gürün´ün Belediye Başkanlığında kendisine altından kalkamayacağı bir ceza kesilmiş.

   Kesilen ceza merhum Babam ın ciğerini yaktığı için ömrünün sonuna kadar unutmadığından her vesileyle kesilen cezayı  anlatırdı.

  BAŞKAN YAZGI´NIN SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ İLE DESPOTİZİM YERİNİ VATANDAŞIN  DAHA YÜKSEK HAYAT STANDARDINA ULAŞMASANI SAĞLADI!!!

   Aklınıza ?Bayram değil seyran değil eniştem beni dene öptü?? deyişindeki gibi? Durup dururken şimdi bunlarda nereden çıktı?? diye gelebilir.

   Bunları hatırlamama sebep olan Başkan Yazgı´nın Sosyal Belediyeciliği ve bu seri hizmetlerinin sonuncusu oldu.

   Göreve başlamasından kısa bir zaman sonra sokakta, parkta yaz kış soğuktan, sıcaktan bunalan emeklilerimiz için Emekli Dinlenme Evini açtırdı.

   Vatandaşlarımızın yediklerinden, içtiklerinden emin olacakları mekanlar için Belediyenin kalite standardı olan ve her gün belge alanlara yenilerinin eklendiği ?Güne Bakan?

   Özürlü vatandaşlarımızın akülü arabalarının şarjının bitmesi halinde uğrayacakları mağduriyetinin önlenebilmesi, gönüllerince gezebilmeleri veya gitmek istedikleri yerlere ulaşabilmeleri için araçlarını şarj edecekleri makineler.

   65 yaş üstü ve özürlü vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları.

   Özürlülerin içme suyunu yarı bedelle kullanmaları.

    Bel Net le isteyen vatandaşlarımızın Kent meydanında,Ulu Camii önünde ve Somuncu Baba Külliyesinde kablosuz internet hizmetlerinden faydalanmalarını.

     Bu hizmetlerle şehirde gerçekleştirilen imar ve bayındırlık hizmetlerinin yanında Sosyal Belediyecilikle de Başkan Yazgı yönetimindeki Aksaray Belediyesi tarafından hemşerilerimize medeni ülkelerin şehirlerindeki hayat standardına yakın iyileştirmeler sağlandı.

   Sosyal Belediyeciliğin son başarısı ise şarjı biten cep telefonlarının bedelsiz olarak güneşle elektrik elde eden makine ile şarj edilmesini sağlamak oldu.

   Vatandaşı devletin hizmetkarı gören çağ dışı Altmış ve öncesi uygulamanın yerine ?Ademi Merkeziyetçi? zihniyetle Sosyal Belediyecilik hizmetlerini gerçekleştiren Başkan Haluk Şahin Yazgı ve kurmay heyetinin ataları ve ecdatlarının ruhları şad mekanları Cennet olsun.

   Sosyal Belediyeciliğin çeşitlenerek artarak devam etmesi dileğiyle.

     KAHPE SALDIRILARLA YILDIRAMAZLAR!!!

     Dün Şırnak ve İstanbul´da insanlık düşmanı teröristler tarafından  vatanımızı iç ve dış düşmanlara karşı savunan,milletimizin huzurunu  sağlayan güvenlik görevlilerimize  karşı kalleşçe yapılan saldırıda 6 vatan evladı katledildi.

    Vatan hainlerinin yaptığı her saldırının ardından daha da kenetlenen milletimizi bu kalleşçe saldırılar asla ve asla yıldıramaz!!!

   Çırpındıkça batan katiller akıttıkları kanın içinde boğulurken, Hükümet tarafından Kahraman güvenlik kuvvetlerimizle kararlılıkla sürdürülen çalışmalarda hainlerin çok yakında köklerinin kazılacağından ise hiç kimsenin şüphesi yok.

   Şehitlerimize Cenab-ı Allah(C.C.)´dan rahmet ,yakınları ve milletimize ise başsağlığı diliyorum.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

 

 


11.08.2015 10:25:58

Ali Genç

Despotizimden sosyal hizmete!

Despotizimden sosyal hizmete!