Konu önce bir vesileyle çayını içtiğim esnaf tarafından belirtildi.

Daha sonra görüştüklerimden de buna benzer tepkiler aldım.

Konunun muhatabı ile görüştüğümde de dile getirilenler teyit edildi.

Bahse konu Ortaköy ilçemizin çarşısında dile getirilen Belediyedeki çeşitli vesilelerle yapılan denetimlerdi.

   47 YILDA KÖY OLMAKTAN KURTULAMAYAN İLÇE ORTAKÖY!

     Her kamu kurumuna yapılan rutin ve olağan üstünün dışında yapıldığı iddia edilen denetimlere  geçmeden önce ilçe merkezi hakkında kendi bilgi dağarcığımdan olabildiğince kısaca bilgi vermek istiyorum;

  Ben doğmadan 1 yıl önce yani 19 Haziran 1957´de TBMM kabul edilen ve 21.06.1957 günü Resmi gazetede yayınlanan 7033 sayılı kanunla ilçe haline getirilen Ortaköy 47 yıl boyunca adındaki gibi ?Köy? olmaktan kurulamadı.

   Bu tespit ilçenin atanmış ve seçilmiş yetkilileri tarafından bana verilen bilgide belirtilenle olmayıp yukarıda da belirttiğim gibi bizzat tarafımdan bilinen gerçeklerdir.

    Kendi köyüm Yanyurt Aksaray merkez ilçeye bağlı olmasına rağmen Aksaray´a uzaklığı 30 Km iken Ortaköy´e ise uzaklığı 15 km olduğundan 1969´a kadar defalarca ilçenin Pazarının kurulduğu Cumartesi günleri babam ve köylülerimizle ilçenin Hayvan pazarı ile sebze ve meyve pazarına defalarca giden.

   1970 yılından77 yılına kadar ise ilçe merkezindeki akrabalarımı ziyaret için defalarca giden,77´den itibaren ise gazeteci olarak sürekli gittiğim ilçe merkezi  2004 yılı mahalli seçimlerine ve bu seçimlerden 2 yıl sonrasına kadar sürekli başı boş büyüyen,yazın tozdan topraktan ve  sivri sineklerden, kışın ise ana caddeleri bile çamurdan geçilemeyen koca bir köy olmaktan kurtulamayan bir yerdi!

   2004 yılı mahalli seçimlerinde Belediye başkanlığını kazanan Eğitimci ve Hukukçu Mahmut Ütük  göreve başladığında daha önce bu konuda yazdığım bir çok yazıda  somut örneklerle belirttiğim gibi piyasadan 1 tek penseyi bile borca alacak kadar kredisi bulunmayan,iş makineleri ile bir çok araçları bir çok sanayide  tamircilerde rehin olan.

    Tüm gelirlerine maliye,sigorta ve elektrik kurumu tarafından icra konan,personeline 2 yıldır maaş veremeyen bir kurumu devraldı.

      Bir taraftan bu borçları tasfiye eden,diğer taraftan ise ilçesinin alt ve üst yapılarına ağırlık veren başkan Ütük yaptığı başarılı çalışmalarla ilçesini birinci başkanlık döneminde yaşanabilir bir şehir haline getirmeye başarmasıyla yapılan göçü durdurdu.

    2004 ve 2009 Mahalli seçimlerinde Ak Parti listesinden seçilen Başkan Ütük bu arada hükümetinde 2002´ Genel seçimlerinden itibaren Belediyelere sağladığı imkanları en iyi şekilde değerlendirmesiyle bu başarılar sağladı.

 MİLLİ SERVET İÇİN DENETİMLER YAPILIRKEN,HİZMET EDENLERİNDE ŞEVKİ KIRILMAMALI!

  Çeyrek asra yakın olarak Aksaray´da 7 Belediye başkanıyla çalışan bir emekli olarak kamu kaynaklarının yerli yerine harcanıp,harcanmadığının tespiti için Mülki ve diğer müfettişler tarafından yapılan denetimlerin aralıksız olarak yapılmasında kamu yararı var.

   Fakat  önce  vatandaşlar tarafından belirtilen,Başkan Ütük tarafından da teyit edilen bilgiye göre rutin denetimlerin dışında yapılan asılsız ihbarlar üzerine yapılan yüzlerce denetimden dolayı açılan davaların 2 sinin dışında kalanlarının Danıştay tarafından kabul edilmemesiyle ihbarların asılsızlığının meydana çıkmasına rağmen denetimler hizmetlerin aksamasına sebep olacak sıklıkla yapılması  üçüm yemek yerine bağcıyı dövmeye döndüğü ilçe halkının genel kanaati haline gelmiş.

    Açılan 2 davada ise Belediyenin aklanması ise bu denetimler için daha dikkatli olunmasının gerekliliğini ortaya koyuyor.

    Kamu tarafından gereken tüm rutin denetimlerin ve haklı ihbarlar için yapılanların aksatılmadan devam etmesi,fakat idarenin hizmetlerinin engellenmesine sebep olacak üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek maksatlı olan asılsız ihbarlarla hizmet şevkinin kırılmasına sebep olunmaması  için ise karar vericilerin kamu çıkarı için daha da dikkatli olmaları ilçe halkının genel temennisidir.

     Ortaköy´lü hemşerilerimizin bu dileklerinin ilgili ve yetkililer tarafından dikkate alınması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


4.12.2016 22:23:21

Ali Genç

Denetimler üzüm yemek için olmalı

Denetimler üzüm yemek için olmalı