Yazının başlığına ana muhalefet partileri de, diğer muhalefet partileri de itiraz edebilirler!!!

  İtiraz edecek olan ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri de, bu partilerin sempatizanları da hizmeti getirmenin muhalefetin değil! iktidarın görevi olduğunu da belirtebilirler!

TÜM YÖNETİMLERDE İKTİDAR VARKEN! SADECE DEMOKRASİLERDE MUHALFET VARDIR!!!

    Bu itirazlarda bulunanlara ilk cevabım dünyanın gelmiş geçmiş ve günümüzdeki ülkelerinin tamamında devleti yöneten iktidarların olduğunu, fakat sadece demokrasilerde iktidarı denetleyen, iktidarın alternatifi olarak muhalefet parti veya patilerinin bulunduğu!!!

İKTİDARLARIN VERDİĞİ SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ MUHALFETİN TENKİTLERİYLE VEYA TENKİTİN DERECESİNE BAĞLI OLARAK GERÇEKLEŞİR!

   İtiraz edecek olanlara ikinci cevabım ise demokrasilerin olmazsa olmazı olan muhalefetin ilk görevinin iktidarın yaptıklarını millet adına denetlemek olduğunu.

   İkinci görevi vatandaşlarımızdan gelen istek ve dileklerle yaşanan sıkıntıları iktidara meşru yollardan yazılı ve sözlü olarak gereğinde çözüm yollarıyla, hatta bunların gerçekleştirilmesi için gereken kaynaklarıyla birlikte iletilmesidir.

   Muhalefetin bir değir görevi ise iktidar tarafından söz verilen hizmetlerin makul olan en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için konunun ciddi ve istikrarlı şekilde takipçisi olmaktır.

AKSARAY MUHALFETİ 2 İLÇELİK ESARETİMİZİN ANA SEBEBİ OLAN İSTİKBALİMİZİN OLMAZSA OLMAZI DEMİRYOLU KONUSUNDA SINIFTA KALDI!

  Bu orta başlıktaki iddiamın aksini ise söyleyecek olan ana muhalefetinden, en küçük muhalefet partisine kadar tamamına aksini ispatlayacağımı bilmelerini isterim.

   Dileyen beni mahkemeye de verebilir!, bende böyle bir durumda mahkemede öncelikle muhalefetini yapması gerekirken yapmadıklarını tarihleri ve yerleriyle birlikte teker, teker açıklarım.

   Ardından yapmaları gerekirken yapmadıkları konusunda kendilerini bizzat ziyaret ederek mutlu istikbalimiz için kendilerine bilgi vermeme, yol göstermeme hatta özellikle yılda ortalama 10 defaya yakın vilayet olma yıl dönemleri ile vilayetten düşme yıldönümlerimiz başta olmak üzere bir çok vesileyle mutlu istikbalimiz için muhalefetin yapmaları gerekenlerle ilgili kendilerine gönderdiğim mesajlarımda telefonumda kayıtlı.

 2004´MAHALLİ SEÇİMLERİNDE VERİLEN TREN MÜJDESİNİ 2009´A KADAR CİDDİ MANADATUTULMASINI İSTEYEN MUHALEFET PARTİSİ OLMADI!

   Ak Partinin 2004 yılı Mahalli seçimleri öncesi DDY Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek Belediye başkanlığına adayı olan Nevzat Palta nın seçim sözü olan Başbakan Binali Yıldırım´ın UDH Bakanı olarak Fatih mahallesinde, o zamanki Adalet Bakanı Cemil Çiçek´in Hükümet meydanında sözünü verdiği.

    DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından medya mensuplarına projesi dağıtılan Aksaray´ın demir yoluna kavuşturulacağı sözünü 2008 yılında Aksaray´ın 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun 13 Ekim 1920´de kabulü esnasında gündeme getirilmesinin evraklarının verdiği ilhamla gündeme getirmem dışında  o zamana kadar ne bu vaatle seçimi kaybeden Osman Ertuğrul tarafından şahsi olarak, nede milletvekili olarak seçilmesinden sonrada nede  mensubu olduğu  MHP ile ana muhalefet ile diğer muhalefet partileri tarafından konu gündeme getirildi.

 2011 GENEL SEÇİMLERİ ÖNCESİ  ERDOĞAN TARAFINDAN,DAHA SONRA İSE 2015 GENEL SEÇİMLERİ ÖNCESİDE TEKRARLANAN SÖZÜN TUTULMASI İÇİN 24 HAZİRAN´A KADARDA MUHALEFET TARAFINDAN GÜNRDEME GETİRİLMEDİ!!!

  Her seçim öncesi bu konudaki ısrarlı haberlerimiz ve köşe yazılarımızın bile gereği 24 Haziran Genel seçimlerinden öncesine  kadarki mahalli ile genel seçimlerle referandumlar öncesi ciddi manada yapılmadı.

   24 Hazirana kadar yapılması gerekenler yapılmadığı gibi 24 Haziran genel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Ak Parti mitinginin yapıldığı 2 Hazirandan 1 gün önce 56 yıl süren hiç hak etmediğimiz 2. İlçelik esaretimizin fiilen başlamasının  yıl dönümünde yaptığım! Aksaray Yenigün gazetemizle Aksaray Haberci, Aksaray Gen TR, Sultanhanı GenTR ,Aksaray Hamle İnternet gazetelerinde yayınlanan haber ve köşe yazısıyla .

  Ayrıca onlarca siyasetçi ve Meslek Odası ile STK yetkilisine  bu konuda gönderdiğim Cep telefon mesajı ve ertesi gün yani Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın partisinin mitingi için  ilimize geldiği 2 Haziran Cumartesi günü Yeni Aksaray gazetesinde  bu konuda yayınlanan haberin bile gereği yapılarak muhalefet tarafından konu ne medya arıcılığıyla nede meşru diğer yollarla da anlaşılmaz bir tutumla gündeme getirilmedi!!!

   Muhalefet tarafından konu ciddi manada gündeme getirilmiş olunsaydı bu sene DPT tarafından yatırım proğramına alınan.

   Kalkınma bakanlığının bütçesine yatırım bedeli konan, DDY Genel müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılabilmesi için Kalkınma bakanlığından olur alınması için yazı yazılan hattın kesin ihale tarihi alınabilecekken muhalefet tarafından gerekenin yapılmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önü açık olan ?Aksaray-Ulukışla tren hattının ihalesini yakında yapacağız? sözü verildi.

ŞİMDİ YENİ ŞEYLER YAPILMASI GEREKTİĞİ GERÇEĞİYLE MUHALEFET PARTİLERİ HİZMET GERÇEKLEŞTİRİLİNCEYE KADAR KONUYU TAKİP ETMELİ!

  Dünün dünde kaldığı!, yapılmayana hayıflanılması yerine mutlu istikbalimiz için muhalefet partileri ve Meclise  27 dönem olarak İyi Partiden gönderilen Ayhan Erel ile Ramazan Kaşlı nın konuyu  öncelikle takip etmeleri.

  Ak Parti Milletvekilleri  İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğan ile de iş birliği yaparak istikbalimizin 1.olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla demir yolumuz olmak üzere Aksaray-Konya, Aksaray-Nevşehir demir yolu hattı ile can damarımız olan E. 90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler başta olmak üzere diğer hizmetleri  gerçekleştirilinceye kadar takip etmeleri,ettirmeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


İbrahim Baykan
27.06.2018 12:36:40
Güçlü iktidarın ve Aksaraylının muhalefet desteğine mi htiyacı vardı Ali bey?

ALİ GENÇ
27.06.2018 15:14:35
Kıymetli büyüğüm yazının genelinde de belirttiğim gibi demokrasilerde iktidarı çalıştıran muhalefettir. İktidar tarafından verilen sözlerin takibi ise o yerin muhalefet partileri,Meslek Odaları ve STK larıyla medyanın görevidir. Aksrayda çok çok istisna dışında ne muhalefet,ne,Meslek Odaları ,ne STK nede medya tarafından gereken yapılmamıştır. Rabbim izin verirse ileriki yazılarımda bu konulara da değineceğim. Selamlar.

27.06.2018 01:46:33

Ali Genç

Demiryolunun Gecikmesinin Sorumlusu Muhalefettır

Demiryolunun Gecikmesinin Sorumlusu Muhalefettır