11 yıldır bıkmadan usanmadan mutlu geleceğimiz konusunda yazdıklarım karşısında yakın zaman içindeki son 10 yıldır yazdıklarımın gereğini yapması gereken kamu Vali Coş dönemi dışında tam bir duvardı!

      Öyle bir duvar ki söylenenleri duymuyordu!

     Buna rağmen umudumu hiç kesmeden yazmaya aralıksız olarak devam etmeme rağmen gerekenler yapılmayınca neredeyse tamamen umudumu kesmek üzereydim.

     ?Kesmek üzereydim? diyorum.

      Çünkü ?İyilik yap Denize at, Balık bilmez İse Halık Bilir(Halk eden  Yaratıcı Bili)!!? sözüne olan kati inancımdan dolayı bu konuda tamamen umutsuzda değildim.

         Gidişata baktığımda yazdıklarımın er geçte olsa gerçekleşeceğini.

        Fakat bunun bir başka bahara kalacağını,yani yakın bir tarihte bir umut olmadığını gerçekleşmenin ancak gelecek yıllarda olacağını umuyordum.

       BİR TV PROĞRAMI VE BİR HABERDEN MÜJDEYİ ALDIM

     Umudumu bir başka bahara ertelerken bir TV Programı ve bir haberden öğrendiklerim beni sevince gark etti!!!

        Öğrendiklerimle istediklerimin yıllardır yazdığı,  gerçekleştirilmeleriyle birimizi bin yapacakların tamamı olmasa da 2´si konusunda tünelin ucundaki ışığı gördüm!!!

         İlk Işığı Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ile Gazeteci Harun Atalay´ın  Kanal 68 TV´de  Vali Şeref Ataklı ile yaptıkları programdan, diğerini ise vilayette yapılan bir toplantının açıklamasından öğrendim.

      İlk ışık muhtemelen yakın bir zamanda gerçekleştirilmesine başlanacak olan çalışmanın fikir babası Aksaray´ın iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden birisi olan Mahmut Öztürk´ün vadi olan tarlalardaki verimi engelleyen taşların temizlenmesiydi.

     Vali Ataklı bu programda yaptığı açıklamada Öztürk´den aldığım ilhamla 2005 yılından bu yana bu konuda yazdığım onlarca yazıyla ısrarla sürdürdüğüm ilimiz genelinde verimi engelleyen tüm tarlalarda bulunun taşların temizlenmesi için hazırlanan projenin yakında uygulanacağını belirtti.

    2.´sini ise yine 2005 den bu yana  bıkmadan usanmadan  yaptığım onlarca haber ve köşe yazımda gündeme getirmenin yanında, her vesile ile ilgili ve yetkililer nezdindede gerçekleştirilmesi için girişimde bulunduğum ilimizin yenilenebilir enerjileri olan Su,Rüzgar ve Güneş ten faydalanmamız konusundaki çalışmayı anlatan haberdi.

     Bu konuda medya organlarında yayınlanan haberde Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun´unda  katıldığı.

     İlimizin Güneş enerjisi vizyonuna taşıyacak potansiyelin incelenmesi ve? Aksaray Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi? oluşturulması konusunda detaylı sunumun yapıldığı toplantıda Aksaray´da potansiyeli yüksek 3 bölgenin olduğunun belirtildiğini.

  Bu bölgelerin içinden ise en uygun olanının Sultanhanı sınırları içerisinde bulunan 790 hektarlık yani 7900 Dekarlık mera ve hazine arazisinin olduğu belirtilen haberdi.

    Beni çok mutlu eden ve bu müjdeyi veren Vali Ataklı başta olmak üzere emeği geçecek herkesinde benim kadar mutlu olması ve bu hassasiyetin dikkat çektiğim,gerçekleştirilmeleriyle birimizi bin yapacak diğer konularda da aynı hassasiyetin gösterilmesi, bununlada Halkımıza hizmet edilerek Hakkın Rızasına kavuşulması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 


28.03.2016 08:42:34

Ali Genç

Değilmiş

Değilmiş