15 Temmuz darbe kalkışması hürriyetimizi ilgilendirdiği gibi ekonomimizi de yakından etkiledi. Hatta ülkemizde olduğu gibi ilimizde de tam çalışma zamanı hizmetlere de 1 ay gibi sekte vurdu. Belediyemizin çok önemli projeleri ve ilimize gelecek yatırımlar elbette bir ay rafa kaldırıldı. Bu sadece ilimizde değil tüm ülke genelinde aynı şekilde yaşamımızı etkileyerek çalışma ve hizmet hayatını etkiledi. İllerin tüm kamu kurum ve kuruluşları bu darbe kalkışmasına tepki için meydanları doldurdu. Artık darbe tepkisi Reisin talimatı ile sona erince çalışmalarda başladı.

Aksaray Belediyesinin çok önemli ilimiz için hayatı önem taşıyan projelerde tekrar hayata geçiriliyor. Ama bu hainlerin yaptığı hainlik nedeniyle belkide 6 aylık zaman kaybı yarattı. İçme suyu, sanayi projesi, Siloların kaldırılması ve Azmi Milli gibi önemli projelerin gecikmesine sebep olunmuştur.

Neyse ki Sayın Başkan Haluk Şahin Yazgı Azmi Milli projesi ile nöbetin bittiği gün işe başlayarak bu projeyi hayata geçiriyor. Devletimizin bazı projeleri de kaldığı yerden devam ediyor. En önemlisi Ortaköy Aksaray arası çift yol çalışması hız kazandı.

Azmi Milli projesine değineceğim ama son dönemlerde paralel yapı ile ilgili yıllardır mücadele eden belli başlı sayılı kişilerden olan Sayın Yazgı ile ilgili Fetö teröründen gözaltına alındı şeklinde algı operasyonu yapanlar haysiyetsiz ve kişiliksiz kişilerdir.

Geçtiğimiz günlerde meydandaki darbe nöbeti esnasında söylediğim gibi. Sayın Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı dört ay önce bu hainlere terörist yetiştiriliyorsunuz, veliler buradan çocuklarını alsın derken çok ağır sözler söyledi diye kendisini eleştirenler bugünde Yazgı gözaltına alındı şeklinde dedikodu çıkarıyorlar.

Bu algıyı yapanlar 4 ay önce okullarının gayri resmi yerlerinin yıkımına tahammül edemeyenler yıpratma kampanyası yaparken. Buna ilave olarak da seçim döneminde aday olduğunda adaylıktan alınması için kampanya başlatan aynı ekip yine işbaşında.

Eğer Yazgıya paralelci diyenler şunu bilsinler ki Yazgı paralel ile mücadele ederken onlar her hafta paralelin yurt ve okullarında mklube kaşıklıyorlardı. Yazgı paralele karşı olan o bir avuç olarak gördükleri kişilerle paralele karşı idi. Neden biliyorum derseniz ben kendisi ile beraber bu hainlerle mücadele ettiğim için biliyorum.

Canımı sıkmasınlar bu alçaklar hangi gün ve ne zaman paralelle beraber olduklarını buradan yazarım. Yazgı ne çocuğunu bu okullara vermiş ve nede onlarla içli dışlı olmuştur. Çocuklarını orada okutup içli dışlı olanlar kendilerine baksınlar.

Çünkü Sayın Yazgının beraber olduğu mütedeyyin insanlar 2010 yılında Tahşiye kumpası ile içeriye alınmıştır. Alanlarda Fetö terörörüstleridir. Bugün bu algı operasyonu yapanlar hala orada kaşık çatırdatıyordu. Menfaat ve himmet yardımı yapıyorlardı. Yazgının ne sorgusu ve ne de ifadesi olmuştur. 25 gündür gece gündüz uyumadan bu hainlere karşı nöbet organizasyonu yapmıştır.

Şimdi gelelim Azmi Milli projesi konusuna.

Çok uzun yıllar Türkiye´ye un üretimi konusunda hizmet veren ve tarihi bir niteliğe sahip olan Azmi Milli, Aksaray Belediye Başkanı Yazgı ile dev projesiyle yeniden hayat buluyor.

Aksaray Belediyesi, Azmi Milli Un Fabrikası´nı ve bölgeyi yeni baştan tasarlayacak olan projeyi hayata geçirmek için gerekli görüşme ve teknik analizleri tamamlayarak çalışmaya başlıyor. Mevcut hali son derece karmaşık olan bölge, bütünüyle bir değişimden geçecek. Bir sanayi müzesine çevrilen fabrikanın etrafı, sosyal pek çok donatıyla zenginleştirilecek. İçerisinde yeşil alanların da olacağı Azmi Milli projesin de kadınlar, çocuklar ve engelliler için özel bölümler yer alacak. Bugüne kadar şehirde yapılan en büyük çalışmalardan birisi olacak olan projeyle, bir tarih adası da ortaya çıkacak. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi köprüler, konaklar, medrese ve hamamı bünyesinde barındıran bölge, icra edilecek projeyle Aksaray´ın değişen yüzü konumuna gelecek.

Tarihe duydukları derin bağlılığın bir yansıması olacak çalışmanın, Aksaray´ın geçmişiyle geleceği arasında köprü kurmak anlamına da geldiğinden söz eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projenin içerisinde sosyal ihtiyaçları karşılayabilecek modern detayların olacağını, bununla birlikte tarih dokusunun da en üst ölçüde korunacağını belirtti.


14.08.2016 12:43:39

Erdogan Kaya

Darbeye son işe devam

Darbeye son işe devam