Yenilenen Milletvekili seçimler bu sefer sessiz ve sedasız devam etti. 7 Haziran seçimlerinde yoğun bir adaylık mücadelesi yapılmış. Ancak yapılan yarışta kamuoyunun düşüncesine önem verilmediği için kamuoyu da Ak Partiyi adeta cezalandırarak Aksaray´da durumu 2-1 yapmıştı. Kimine göre hükümetin kulağı çekilmişti, kimine göre adaylara tepki olsun diye Ak Partiye oy vermemişlerdi.

      Hatta öyle bir tepki algısı oluşturuldu ki Sayın Nevzat Paltaya şehir komple tepkiliymiş gibi bu algı ilin her yerine yayıldı. Nevzat Bey isterse bana kızabilir, ama gördüğüm bir durumu yazmak da yarar var diye düşünüyorum.

      Benim kendisi ile hiç yıldızım barışmadığı halde kefaret ödeyerek kendisine oy verdim. Nedeni ise ülkenin istikrarını düşündüğüm içindi. Bunu açık açık yazmamda fayda var diye düşünüyorum çünkü farklı düşünce oluşmasın.

      İsmini vermek istemiyorum bir tanıdıkla bir gün önce konuşuyorum. Aday beğenmediği için Ak Partiye oy vermeyeceğini söylerken bana, ? sen neden veriyorsun? diyen birisi. İnanın ertesi gün bir yerde Nevzat beyle otururken gördüm ve orada Nevzat Beye, ? sen kesin Bakan olursun? diye kendisine yağ çekiyordu. Bir gün sonra sordum dün ne diyordun Nevzat Beye ne diyorsun dediğimde, ? ola ki seçilir bir işim falan düşer kötü mü olayım, oy verecek değilim ya beni karşısında bilmesin? deyiverdi.

      Bu algı operasyonunu aslında yayan diğer partililerdi. Bu algı operasyonunu inanın ilçelerde bile duydum. Dolayısı ile 3-0 faturası bu algıya kesildiğini düşünenler azınlıkta değil. Ama benim için aday kim olursa olsun ben adaya değil ülkemin istikrarından yana yine oyumu kullanacağım.

      Genel merkez durmadan telefonla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de anketler yapıyor. Akil insanlarla görüşmeler yapıp durum değerlendirmesi yapıyorlar. Genel merkezin görüşmelerinde sadece sivil toplum kuruluşları ile değil, bazı önemli kişilerden genel bilgiler alındığını burada söyleyebilirim.

     Edindiğim intiba ise ilimizde de bir değişime gidileceği şeklindedir. Aksaray kadar genel merkezde bunun farkında ve seçimden bu yana bir çalışma içindeler. Onun için liste değişimi olacağını tahmin ediyorum ve listede yeni isimler olacak diye düşünüyorum.

     Şimdi öyleyse bu değişimin yerine kimler girecek, ya da kimler listede olmayacak onu da söyle diyen okurlar olacak. Bunu söylemek istemiyorum, kimsenin kırılmasını da istemiyorum. Değişikliği az çok biliyorum, hatta kimlerin isimleri var derseniz kafamda bir 5 kişinin ismi var.

      Bu 5 kişiden üçü listede olacaktır, görüşmelerde bu isimler açıkça görüşülen insanlara soruluyor. Sorulurken de partimize getirisi ne olur düşüncesi hakim olduğunu söyleyebilirim. Yani az eleştirilen ve kamuoyu tarafından tasvip edilip edilmediği üzerinde duruluyor.

      Bu duruşu düşündüğümüzde demek ki Aksaray´da bir değişiklik olacağı yönündedir. Bunu bilen aday adayları sürekli Ankara ile Aksaray arasını yol yapıyorlar. Fırsat buldukça da bazı önemli yerleri ziyaret ediyorlar.

      Onun içinde pek fazla medya ve kamuoyuna önem vermiyorlar. Aslında kamuoyunun vereceği kararın çok önemli olduğunun farkında olmadan genel merkez kapısını tutmaya çalışıyorlar. Hatta bazı aday adayları Aksaray´a bile hiç adım atmadılar gelmediler bile.

      Nedeni ise nasıl olsa bu iş Genel Merkezden bitecek burada zaman kaybetmeye gerek yok düşüncesindeler. Ama bu sefer adaylar bile dinlenmedi, sadece teşkilatlar ve Belediye Başkanları dinlendiler.

      Teşkilat derken, il ve ilçe başkanları genel merkezce dinlendiler. Onların kimler üzerinde durduklarını ise bildiğimi söyleyebilirim. Çok sürpriz isimler olduğu gibi hayal kırıklığı yaşayanlarda olacaktır.

     Son olarak şunu diyebilirim, dananın kuyruğu 18 Eylül akşamı kopacak. Bol hava ve gaz basanlar ise hayal kırıklığı yaşayacak. Sessiz ve derinden gidenler listede yer alacaklardır. Ben şimdiden listeye girenlere hayırlı olsun derken, giremeyenlere de geçmiş olsun diyorum. Belki bir başka bahara nasip desinler.


18.09.2015 11:23:39

Erdogan Kaya

Dananın kuyruğu 18´de kopuyor

Dananın kuyruğu 18´de kopuyor