Nebiler ,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) Buhari´den nakledilen bir Hadisi şerifinde?Kendiniz için istediğinizi mümin kardeşiniz için de istemedikçe kâmil mümin olamazsınız??diye buyuruyor.

  Efendimizin bu hadisinin emri gereği toplam olarak 115 yıl süren bize damdan düşülmesiyle yaşanan sıkıntıları öğreten bu olumsuzlukların başka yerlere ve kişilere de yaşatılmaması için sorumluluğu olanlardan bir dileğim var!!!

   Bu kaybedeni olmayacak, aksine herkesin kazançlı çıkacağı dileğimin gereğinin yapılması için önce

    Cumhurbaşkanı Erdoğan,Meclis Başkanı Kahraman,Başbakan Yıldırım.

    Muhalefet partilerinin genel başkanları Kılıçtaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş´a.

    Aksaray milletvekilleri Ak Parti grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile birlikte iktidar ve muhalefet partilerinin tüm milletvekillerine çağrıda bulunuyorum.!!!

VALİ AYKUT İLE AK PARTİ,CHP VE MHP İL BAŞKANLARI DİLEĞİMİ İLGİLİLERE İLETSİNLER

    Daha sonra ise bu dileğin gereğini yapma yetkisine sahip olanlara iletilmesi için ülkemizin ilimizdeki en yüksek temsilcisi olan Vali Aykut Pekmez, Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay,CHP il başkanı Ali Rıza  Toprak ve MHP il başkanı Ramazan Kaşlı´ya çağrıda bulunuyorum!!!

 Çağrım  Meclis tatile girmeden yapılmasına karar verilen,fakat daha sonra direkten dönerek rafa kaldırılan uygulamanın bu yasama döneminde de!,bundan sonraki yasama dönemlerinde de asla ve asla bir daha raftan indirilmemesidir!!!

  Çağrımı bu konuda 2 defa aynı talihsizliği toplam olarak 115 yıl  boyunca yüz binlerin yaşadığı,ikinci travmadan kurtarılmasında ise bizzat karınca, kararınca katkısı olan olarak yaşanan  ansiklopedilere sığmayacak  olan ve şimdiye kadar yüzlerce haber ile köşe yazımda somut delillerle ortaya koyduğum yaşanan maddi ve manevi olumsuzlukları bilen olarak yapıyorum!!!

YÜKSEKOVA VE CİZRE VİLAYET YAPILSIN, FAKAT HAKKARİ VE ŞIRNAK´TA YİNE İL OLARAK KALSIN!

  Lütfen özelde yaşanan travmayı en iyi bilen 1861-1920 ve 1933-89 arasında toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esareti esnasında adeta yeryüzünden silinen, bunu atlatmasının üstünden 27 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen 1987-89 arası aralıksız ve 89´dan şimdiye kadar da bu konuda her yıl en az 6 defa yazdığım haber ve köşe yazılarında da belirttiğim.

  İl olmamızın üstünden 27 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen halen yurt içi ve dışındaki gurbetçilerimizle birlikte 1 Milyon 200 Binden fazla Aksaraylı hemşerimizin atlamadığı travmayı bilen olarak onlar adına istiyorum!!!

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,TBMM BAŞKANI KAHRAMAN,BAŞBAKAN YILDIRIM´LA MUHALEFET PARTİLERİNDEN  DİLEĞİM YÜKSEKOVA VE CİZREYİ İL YAPIN!!! ,FAKAT ŞIRNAK VE HAKKARİ´YİDE  KESİNLİKLE İLÇE YAPMAYIN!!!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan,TBMM Başkanı Kahraman,Başbakan Yıldırım la birlikte muhalefet partilerinin genel başkanlarından dileğim  ülkemizin idari,güvenlik ve başka hangi sebeplerle olursa olsun  Yüksekova ve  Cizre ilçelerimizin il yapılması ne kadar yerinde doğru bir karar olacaksa, Şırnak ve Hakkari nin ilçe yapılması da bir o kadar yanlış olur.!!!

    Bu iki şehrin ilçe haline getirilmesinin orada yaşayanlar üstünde oluşturacağı travmayı 115 yıl boyunca en iyi yaşayan şehir olarak bunun Hakkari ve Şırnak´lı vatandaşlar üstünden de silinmeyecek travma gerçeğiyle buraların mevcut konumlarını korumalarını sağlayın.

    Girişten itibaren ortaya koyduğum gibi bu dilekler kelimenin tam anlamıyla damdan düşenin halini bilenin kaleminden çıkıyor.

   Aksaraylılar olarak 1861-1920 ve 1933-89 arasında damdan düşen olarak bunun ne kadar acı olduğunu en iyi bilen olarak söylüyorum;

 ?Vilayetlikten ilçeliğe düşürülmenin acısının ne olduğunu ve yaşayanların canlarının ne kadar acıttığını,hangi ıstırap´ların çekildiğini en iyi bilen biz Aksaraylıların çektiğinin başkalarına çektirilmemesi.

    Aksine il olduktan sonra Aksaray´ın her yönüyle hızla gelişip kalkınmasının göz önüne alınarak daha önceleri birer vilayet merkezi iken Aksaray´ın 2. İlçelik esaretine çarptırılmasını sağlayan 2197 sayılı kanunla ilçe haline dönüştürülen Silifke ve Şebinkarahisar  başta olmak üzer daha önce bu ıstırabı çeken diğer yerlerinde yeniden il merkezi olmalarının sağlanarak kalkınmalarına ivme kazandırılması dileğiyle.

    Cuma´nız mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

(*)Peygamber efendimizin yazımızın konusuyla ilgili Hadisi şerifini http://kizilkayaortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/hz-peygamberizimizin-dogumunu-kutladik_1225309.html´den aldım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun.Ali Genç

 


7.10.2016 08:12:23

Ali Genç

Damdan düşmeyi onlara´da yaşatmayın!

Damdan düşmeyi onlara´da yaşatmayın!