Dindarlıkla hür düşünüşü, nefis ve ruhunda birleştiremeyen, insanlar daima biatçı olmuşlardır. Hür fikirli insan, çürük ve cansız fikirlerden kendisini kurtarandır. Aslı ve dayanağı olmayan çürük, aslı ve dayanağı olduğu halde ruhlara etki etmeyen cansız fikirlerden halkın kurtarılması şarttır. Kurtarılamadığı takdirde hiçbir zaman biatçı grubundan çıkamaz.

Biatçı, kendi aklını kullanmayarak başkalarının aklı ile yürüyendir. Biatçı ile akıl sağlığı yerinde olmayan arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye’de biatçı ların nüfusa oranla yüzdesi ne kadardır sorusunun cevabını da okuyucularımıza bırakalım. Biatçı ile fanatiğin farkı nedir denilince ikiside aklını ve bilimi kullanmaz.

Ülkelerde dikkate alınıp peşinden gidilecek, parti başkanları değil, bilim adamlarıdır. Bizim için bilinmesi gereken gerçekleri bilenler bilim adamlarıdır. Parti başkanları bilim adamlarının peşinden gidiyorsa sorun yoktur, aksi halde sorun vardır. Ne yazikki büyük oranda, bilim adamı olarak geçinenler, parti başkanlarının emrinde ve peşinden gitmektedirler. Dolaysıyla ülkenin başından sorun hiç eksik olmuyor.

Çürük ve cansız bilgilerden uzak durarak, sağlam ve canlı bilgilerle, Milletimizi birleştiren ve milli hedeflere yönlendiren, barış ve güveni, hukukun üstünlüğünü sağlayan, içte çatışmaları önleyip, milli birlik sayesinde dirilişi başlatma en acil bilinmesi ve yapılması gereken gerçeklerdir.

DİRİLİŞ, pusulasız veya kaptansız gemi gidişiyle asla mümkün olamaz, milli bilgilerle donatılmış yöneticilerimizin ve ilim adamlarımızın birlikte hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Ülkenin çıkarlarını ve dünyadaki devletlerin çıkarlarını çok iyi analiz ederek, Türkiye’nin nasıl bir yol izleyeceğini, milli irade olarak ortaya koymakla olacaktır.

2020 yılı başladığında, ülkemizde siyasi görüş adı altında, rejim ve sistem kavgaları bölücü ve iç çatışmalara doğru hızla yol almaktadır. Sözde, vatan, millet, bayrak ve inanç adına yapılan kavgaların tamamı güç elde edebilmek için yapılmaktadır. Güç, devlet otoritesine hâkim olmaktan geçmektedir. Devlet gücü kimde ise şah da, padişah da hatta kral da odur. Demokrasi, kanunlar çok önemli değildir bu gidiş fireni zayıf veya tutmayan otomobile benzer.

Vatan, millet, bayrak, inanç ve milletin geleceğini düşündüğünü iddia eden ancak bir türlü bir araya gelerek durumu müzakere dahi edemeyen, parti başkanlarının sözleri ne kadar samimi ve inandırıcı olacak? Ankara’da milli konuları, birlikte konuşamayanların etkisinden, il ve ilçe yöneticileri il ve ilçelerinin önemli konularını bile konuşamıyorlar.

Çürük ve cansız fikirleri, biat kültürünü bir tarafa bırakarak, kendi aklı, fikri ve irfanı ile halkı yönetecek yöneticilere kavuşulmadığı sürece asla, mutlu ve geleceğe umutla bakan bir millet olunamaz. Halkımızdan beklenilen sağduyusunu kullanarak, kendi geleceğini düşünerek, hareket etmesidir.

Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


13.01.2020 09:09:00

Rasim Gül

Çürük ve Cansız Fikirler