Ak Parti Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy’un açıklaması ilimizde sevinç rüzgarları estirdi.

 2004’ün Mart’ında yapılan Mahalli Seçimler öncesi verilen sözün 16 yılda gerçekleştirilmemiş olmasıyla oluşan hayal kırıklığından gelen umutsuzluk yaşanırken gelen müjde sevindirmez mi?!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu defa gelen önceki ucu açık olan sözlerinin aksine verdiği sözün ucunu kapatan ve dolayısıyla bu taahhüdü kendisini de bağlıyor.

 Bu nedenle 26 Aralıkta verilen söz hemşerilerimizin mutluluğunu zirveye çıkarttı.!!!

AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU  1 ASIRLIK HAYALİMİZİ GERÇEĞE ÇEVİRTİRKEN, TARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ÖNLEYİP SANAYİ,TARIM VE HAYVACILIKLA TURİZMİMİZEDE DUBLE DOPİNG YAPACAK!

   Aksaraylı hemşerilerimizin sevinçlerini nasıl zirveye çıkartmasın ki?!!!

   Öncelikle bizi  limanlara ve dolayasıyla da ham madde merkezlerine demir yolu ile bağlayacak Aksaray-Ulukışla Demir yolu hattının hizmete girmesiyle 100 yıllık hayalimiz nihayetinde ete kemiğe bürünmüş olacak.

  Gerçekleşmesiyle ilk defa BMM’ sinde Aksaray’ın 1845-1920 arasındaki 75 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmasını Vehbi Çorakçı’ nın samimi çabalarıyla sağlayan 40 Numaralı kanun görüşülürken Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Suphi Bey tarafından gündeme getirilen ve bize de 2008 yılından itibaren başlayıp 12 yıldır aralıksız olarak ısrarla ve sabırla her mecrada sürdürülen kampanyanın hedefe ulaşmasıyla Aksaray’ın Ulukışla demir yoluyla bağlantısının sağlanmasıyla bu bir asırlık rüyamız gerçekleşmiş olacak.

  Sağlanacak bu bağlantıyla 1845-1920 arasındaki 75 yıllık 1. İlçelik esaretinin yanında 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinin de sebebi olarak gösterilen olumsuzluğun ortadan kaldırılmasıyla tarihin bizim için bir kez daha tekerrürünün önüne geçilecek.

   Hızla gelişen sanayimiz, tarım ve hayvancılığımızla turizmimize de duble doping etkisi yapacak.!!!

  Çünkü sadece yolcu taşımak için yapılan hatların aksine Aksaray-Ulukışla demir yolu hattı 250 Km hızla yolcu taşımasına imkan vermeyi sağlarken, 80 Km hızla da yük taşınması hizmeti de verecek.

  Bu iki işleviyle öncelikle ilimize Türkiye ve dünyanın neresinden gelmek isteyen olursa olsun yüksek standartlı bir demiryolu yolculuğunu hızlı bir ulaşımla yapma imkanına kavuştururken, ilimizden de aynı şekilde yolculuk yapmak isteyenlerde bu imkana kavuşmuş olacaklar.

   İlimiz Organize Sanayi Bölgesi ile il genelindeki mevcut yatırımcılarda üretimlerinde kullanacakları ham maddeleri ve üretim için getirtecekleri makine ve ekipmanı daha uygun taşıma bedeliyle getirebilme imkanına, ürettiklerini ise sevk edecekleri yerlere aynı avantajlı bedellerle sevk etme imkanıyla rekabetleri kolaylaştırılacağından yeni yatırımcılarında gelmesi sağlanacak!

ERDOĞAN’IN AYDOĞDU’DAN SONRA ALTINSOY’A HATTIN İHALESİNİN YIL İÇİNDE YAPILACAĞI SÖZÜ VE BAKANA VERDİĞİ TALİMAT HEMŞERİLERİMİZİN SEVİNCİYLE BİRLİKTE BEKLENTİLERİNİDE ARTTIRDI!

 Önce Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun geçtiğimiz Ekim’in 4’ü ve 6’sı arasında Kızılcahamam da yapılan Ak Parti’nin 29 İstişare ve Değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı 1 saate yakın görüşmede bu hattın ilimiz ve bölgemiz için gerekliliği ve milletin tepkisinin anlatılmasından sonra ilk defa ihalenin 2020 yılının içinde yapılması konusunda söz alınması.

   Bu görüşmeden yaklaşık olarak 3 ay sonra 25 gün önce 26 Aralık 2019 günü ise Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’un Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün, Kadın kolları başkanı Fatma Polat’la Gençlik Kollar başkanı  Mehmet Emin Kılıç’la birlikte genel merkezde katıldığı partisinin genişletilmiş il Başkanları istişare toplantısında  yaptığı konuşmada Aksaray-Ulukışla Demiryolunun ilimiz ve coğrafi konumumuzdan dolayı bölgemize yapacağı katkının önemini belirtmesi! 

 Bu konuşmanın ardından  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a  ihalenin 2020 yılı içerisinde tamamlanması konusundaki talimatı hemşerilerimizin bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taktirlerinin yanında beklentilerini de arttırdı!!!

AKSARAYLILARIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BEKLENTİLERİ YIL İÇİNDE BİTİM TARİHİDE BELLİ OLACAK ŞEKİLDE HATTIN İHALESİNİN YAPILMASI VE TEMELİNİNDE YİNE YIL İÇİNDE ATILMASI!

   İl başkanı Altınsoy’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hattın ihalesinin yıl içinde yapılması talimatını vermesiyle ilgili demecinin medya organlarında yayınlanmasından sonra 1 asırlık hayalin nihayet gerçekleştirileceği için çok sevinen ve bu müjdenin alınması için çaba sarf edenlerle, müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden hemşerilerimiz bunun için daha da gecikilmemesini.!!!

 Hattın ihalesi yıl içinde yapılırken mutlaka bitim tarihinin de ihale şartnamesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üstünde  diğer yatırımlarda durulduğu gibi belirtilmesini ve temelinin de bu yıl bitmeden atılmasını istediler.

   Elçiye zeval olmayacağı gerçeğiyle dile getirilen hemşerilerimizin bu haklı beklentilerinin gereğinin zamanında gerçekleştirilmesinin sağlanması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


20.01.2020 15:22:00

Ali Genç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Beklentimiz Temelin Bu Yılın İçinde Atılması