Ezel ve ebet olan Mabudumuz tarafından biz kullarına verilen ömürde Beşikten Mezara kadar çalışmamız emredilmektedir.

  Fakat bunun bir istisnası var ki ömrümüzün her 168 saati içindeki ortalama 1 saat civarı olan zamanda ise çalışmamız kesinlikle yasak.

   O vakitte çalışan hem maddi, hem de manevi olarak külliyen iflas etmiş tacir gibi zarara giriyor.

   Aksini yaparak bu Vakitte dünya işlerini terk ederek yapılan çağrıya uyanlar ise aklımızın alamaya cağı kadar bir kazanca kavuşuyorlar.

 Burada Allah(C.C.)´a hiçbir faydamız olmamasına,yaptığımızı kendimiz için yapmamıza rağmen 1 Saatlik işi dünya işlerini terek etmemiz ve Hakka yönelmemiz karşılığındaki kazancın samimiyeti hem dünyamızı, hem de ahretimizi kurtarıyor.!!!

   Mevla´mızın bu 1 saatlik dünya işlerini terk ederek emrettiği şekilde onun divanına durmamız  katip Melekleri tarafından manevi kamerayla silinmeyecek  diskete kaydedilirken,ayrıca da  sevap hanemize ancak kendisinin bile bileceği kadar sevabın yazılmasını sağlıyor.

    Bununla da hem de bizleri mutlu eden bir çok maddi ve manevi imkana kavuşmamızı sağlıyor.

   CUMA SAATİNDE ÇALIŞMAKTA ELDE EDİLEN KAZANÇTA HARAMDIR!!!

    Helal ve doğru ve iyi niyetli çalışmaya bu kadar önem veren Ezel ve Ebet olan Yüceler, Yücesi Mevla´mız  kendisinin indindeki en kıymetli gün olduğunu Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Ali İmran suresinin 19. Ayetinde  belirttiği Cuma gününe mahsus olan ve o günün Öğle Namazının Vaktinde kılınan Cuma Namazı için Ezanlar okunmaya başladığı andan,Cuma farzının kılınmasına kadarki zamanda mukim ve  köle olmayan  tüm Müslüman erkeklerin çalışmasını da.

   Yaptığı çalışma ne olursa olsun bu çalışmadan elde ettiği kazancıda Yaratan haram kılıyor!!!

  Cuma´nın farzının bitiminden itibaren ise Müslümanların yer yüzene dağılarak rızıklarını aramalarını emrediyor.

  *KAZASI OLMAYAN TEK NAMAZ CUMA!!!

   Cuma günü ve Cuma Namazı ile ilgili olarak Yüce kitabımız Hz. Kuranın aynı ismi taşıyan Suresinde Ezel ve Ebet olan Mabudumuz? Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah´ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.(Cuma Suresi 9. Ayeti kerime)

    Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah´ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah´ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.(Cuma Suresi 10. Ayeti kerime)
     (Durum böyle iken) onlar bir ticaret veya bir oyun eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona koştular ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah´ın yanında bulunan, eğlence ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır."(Cuma Suresi 11. Ayeti kerime)?buyuruyor.

HER HAFTANIN PAZARTESİ VE PERŞEMBE GÜNÜ YAPTIKLARIMIZ MELEKLER TARNAFINDAN YARATINIMIZA ARZ EDİLDİĞİ GÜNLERDİR!!!

    Dün Melekler tarafından biz kulların yaptıkları icraatlarının Yaratanımıza arz edildiği haftanın ilk günü Pazartesi´den sonraki 2. Arz günü olan Perşembe´ydi.

    Bu nedenle Nebiler,Nebisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) haftanın bu iki günü oruç tutar ve sebebini soranlara ise ?Amellerimin Yaratanımıza arz edildiği günlerde oruçlu olma yayımı??diye buyururdu.

   Maalesef tüm ikazlara rağmen  bazı Müslümanlar bizim dinimizi din,Peygamberimizi ise Peygamber olarak kabul etmeyen,hatta çeşitli vesilelerle kendisine her yıl milyonlarca defa hakaret eden Hıristiyanların dini bayramı olan yılbaşını kutladılar .

*YILBAŞINI KUTLAYANLAR HEM ALLAH(C.C.) TARAFINDAN RET EDİLENLERİN DİNİ BAYRAMLARINI KUTLADIKLARI!!!,HEM DE ONLAR GİBİ İÇKİ İÇİP DOMBALAYLA DİĞER KUMARLARI OYNADIKLARI VE AĞAÇ KATLİAMI YAPTIKLARINDAN  GÜNAHA GİRDİLER,HEMDE SARHOŞ OLDUKLARINDAN CUMA NAMAZ´INADA GELMEDİKLERİNDEN BU NAMAZ´IN SEVABINIDA KAYBEDECEKLER!!!!

    Dün gece Ulular Ulusu Yaratanımız ve onun son Nebisi Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) tarafından men edilmesine rağmen Allah (C.C.) tarafından dinsiz oldukları belirtilen Hıristiyanların yılbaşını onlar gibi kutlayanlar bundan dolayı boylarınca günaha battılar.

   Bu yetmiyormuş gibi sabaha kadar içtiklerinden, tombala da dahil akla gelen kumarları da oynadıkları,yine dans ve diğer eğlencelerle yorgun düştüklerinden kazası olmayan Cuma Namazına da yetişemediklerinden yeniden günaha girdiler.

   Başlarının ağrıması,ağızları ve boğazlarının zehir gibi acıması ise bir başka sıkıntı olarak kendilerine kaldı.

    Tüm Müslümanların bu olumsuzluklara bir daha bulaşmamaları dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek olsun

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

(*) Bu yazımda yer verdiğim Cuma Suresinin ayetlerini ?http://www.cumasuresi.gen.tr/? sitesinden aldım. Emeği geçenlerden Rabbimiz razı olsun. Ali Genç

 

 

 


1.01.2016 08:59:37

Ali Genç

Cuma´nın Sevabından ´da oldular

Cuma´nın Sevabından ´da oldular