Cuma günü saat 14 de Aksaray Belediyesi tarafından ? çocuk aktivite merkezi? hizmete açıldı. Açılıştan önce ben merkezde ne var ne yok diye dolaşma imkanı buldum. Gerçekten çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. İlk günden çocuklar kendilerine has konferans salonunda kendilerini neşelendirecek sanatçıyı beklemek için salonu doldurmuşlar. Sürekli hizmet verecek olan bu merkeze bütün aileler çocuklarını getirip eğlendirmeli ve beceri kazanmaları sağlanmalıdır.

Büyük emek verilerek hazırlanan bu çocuk aktivite merkezini hayata geçiren başta Sayın Haluk Şahin Yazgı olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umarım bu güzellik sürekli devam eder.

Belediye tarafından Park Site AVM içerisine açılan ?Çocuk Aktivite Merkezi´ düzenlenen törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, parti yöneticileri,Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Ali Mantı; Çocuklara yönelik olarak yapılan merkezin önemine dikkat çekerek bu tür merkezlerin ilin sosyal, kültürel seviyesinin yükselmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Vali Ali Mantı: ?Bu merkez çocuklarımızın birkaç aktiviteyi bir arada yapabileceği özel bir yer. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız burada güzel faaliyetler gerçekleştirecek. Hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmasında; merkezin çocukların yeteneklerini ve el becerilerini geliştirmesine yardımcı olacağını söyledi. Yazgı; merkez içerisinde okuma etkinliklerinin yapılacağı kütüphane, serbest alanlar, çok amacı salonda şarkı ve tiyatro etkinlerinin yapılacağını, ahşap oyuncak atölyesinde ise kendi oyuncaklarını yapma imkânına kavuşacaklarını belirtti. Merkezde yine 100 yıllık oyuncakların sergilendiği bir de müzenin oluşturulduğunu ifade eden Yazgı; robotik kodlama bölümünde çocukların teknolojiyi de yakından tanıma imkânına kavuşacağını bildirdi.

Burada gördüğüm bir başka güzellik ise Vali Mantı, Başkan Yazgı ve İl Başkanı Altınsoy´un oradaki bir çocuk arabasına birlikte binarek poz vermeleri idi. İlimiz için bu tür manzara güzel bir tablo oluşturdu.

Birde teşkilat ile Belediye arasında gerginlik olduğu şeklindeki dedikodulara bu beraberlik cevap vermiş oldu. Bazen kol kırılır yen içinde diye bir tabir vardır bunu burada görmüş olduk. Dedikodularında cevabının burada verildiğine şahit olduk.

Her dönem, her partide elbette demokratik yarışlar olur ve olmalıdırda. Önemli olan bunu içine sindirerek yarış esnasında ve yarış sonrası eteklerdeki taşları dökmektir. Umarım Pazartesi veya Salı İlimizin Ak Parti Belediye Başkan adayı belli olur ve burada olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde sahaya inilir.


1.12.2018 22:06:19

Erdogan Kaya

Çocuk aktivite park siteye yakıştı

Çocuk aktivite park siteye yakıştı