Pazartesi günü Türkiye de bir ikincisi yaşanarak ilimizdeki çobanlar yarıştılar. Yarışmaya katılarak baştan sona kadar geçen seneki gibi izleme imkânım olmadı. Başka bir programım nedeni ile yarıda bırakıp gitmem gerektiği için zorunlu olarak ayrıldım. Bu yarışmayı düzenleyen Başta Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, Koyun keçi birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Doğan İpek dostlarıma teşekkür ediyorum.    

      Çobanlar yarışıyor toplantısı geçen yıla oranla bu sene hem kalabalık, hem de coşkulu idi. Toplantıya ilimizin kızı Mine Gez türküleri ile eşlik etti. Toplantıya ilimiz valisi Şeref Ataklı, Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendi, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti il Başkanı Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Ziraat odası Başkanı Emin Koçak gibi sivil toplum kuruluşları yanında Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tam kadro bu yarışmada idiler. Göremeyip de yazamadığım dostlar kusura bakmasınlar art niyet söz konusu değil.

     Yarışmanın bir başka güzel yönü ise bu seneki yarışmaya çobanlar çobanlık sertifikası alarak hazırlanmaları idi. Zannedersem ülkede ilk defa böyle bir güzel uygulama başlatılmıştır.

     Burada ilimiz malaklıları da yer aldılar, ilimizin tanıtımında bir marka olan malaklı köpekleri gerçekten göz kamaştırdı. Birbirinden güzel ve babayiğit malaklıların görüntüleri hakikaten çok dehşetti. Dernek üyelerine ve başkanına teşekkür ediyorum.

      Çobanlık bir peygamber mesleğidir, Hz. Musa ve Davut As. Birer çobandı. Bazı aklıselimlerin çobanla ben birmiyim demesi onun küçüklüğünü gösterir.     

      Mine Gezin konserinden sonra, hemen akabinde Aksaray malaklılarının tanıtımı yapıldı bu tanıtım da Aksaray için güzeldi. Ben aslında yalan söylemeye gerek yok köpek sevmem. Ancak Sivas’ın Kangalı ile meşhur olması nedeniyle Aksaray’ın tanıtımına katkı yapacağını düşünmem dolayısı ile Malaklı köpeklerini destekliyorum ve zaman zaman da yazıyorum. Her etkinlikte bu köpekler gösterime sunulmalı, Aksaray’ın tanıtımında her zaman öne çıkarılmalı.

                                             Yazgının temposu yüksek

      Çobanlar yarışıyor programı öncesi Milletvekili Sayın İlknur İnceöz ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı ile televizyon programı çekiminde idim. Çekimden sonra namazlarımızı kılıp bu toplantıya birlikte katıldım.

     Toplantının bir kısmını izledikten sonra Yazgı ile EFOR AVM alışveriş merkezinin yan tarafındaki büroları ziyaret ettiler. Bebende bu ziyareti izleme imkânı buldum.

      İş merkezindeki büroların tamamını tek tek gezerek ziyaret eden Yazgı işyeri sahiplerinin büyük ilgisini gördüğünü gördüm. İnsanlar mutlaka bir şeyler ikram etmeden bırakmıyorlar. Çay içerken kendisine ilimiz ile ilgili önerilerde bulunarak tavsiyeler yapıyorlar.

     Bunların tamamını tek tek not alarak saklaması çok hoşuma gitti. Hele ilimiz merkezi buradan çok daha farklı göründüğünü söyleyebilirim. Bazı esnaflar yukardan ilimizin çarpık yerlerini göstermesi ise şehirle ilgilerini göstermektedir.

      Henüz seçim arifesinde olmamıza rağmen insanların bir Belediye Başkanına tavsiyede bulunur gibi kendisine tavsiyelerde bulunmaları dikkatimi çekti. Benimde burada çok tanıdığım olduğunu gördüm ve bazı tanıdıklara sormaktan edemedim. Yazgı hele bir seçilsin henüz Başkan değil dediğimde. Kendisinin artık ilimiz Belediye Başkanı olduğunu söylemeleri ise tesadüfü olmasa gerek.

      Akşamda dört ayrı yerde toplantılara katılarak buralarda insanların talep ve isteklerini dinleyip o bölgenin sorunlarını not alıyor. Sonra o bölge ile ilgili neler yapılması gerektiğini kendilerine anlatıyor.

     Gece Kalanlar mahallesindeki toplantısı enteresandı. Biliyorsunuz bu mahallemizde pek göze çarpan bir tam teşebbüslü ev yok. Bu nedenle kış günü lamba altında dışarda toplantı yapıldı. Ben bu toplantıyı bir kenarda izledim, insanlar hiç dağılmadan gece vakti Yazgıyı dinlediler. Burası ile ilgili projesini anlattığında insanlar çok mutlu idiler.

 

      


18.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Çoban yarışması ve siyaset

Çoban yarışması ve siyaset